Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jurášek

|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 0:00 |
 |
|
Ostravsko a Opavsko prší od poledne konečně i u nás ! Ještě tak 2 dny a za 14 dní hurá do lesíků
_________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta

|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 8:31 Předmět: To je ale počasí |
 |
|
Konečně prší i u nás!V noci slušně lilo,tak ještě dnes a snad to brobudí ty ospalé houby.V sobotu mám službu v CHKO,tak uvidím jestli nějaká kapka spadla na zem.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 8:35 |
 |
|
Já se byl včera projít na chvilku po lese... samozřejmě že ne na houby , jen jsem se chtěl podívat, jak je tam napršeno. Ty deště tam jsou znát, ale po tom suchu by to asi chtělo, přesně jak napsal Martin Kříž, té vláhy ještě o trochu víc...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Doležal Čestný člen
Založen: 16. 07. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Smrkový Týnec (okr. Chrudim)
|
Zaslal: pá 04. srpen 2006 23:04 |
 |
|
V Železných horách pozvolna prší už druhý den. Snad něco poroste!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirek Vondráček

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

|
Zaslal: po 07. srpen 2006 7:59 |
 |
|
Jejda, syrovinku jsem viděl naposledy jako malý kluk u strejce na Šumavě...
Včera u nás celej den kráááásně pršelo, tak snad se dočkáme...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: po 07. srpen 2006 9:23 |
 |
|
po 07. srpen 2006 7:59 Sley napsal: |
Jejda, syrovinku jsem viděl naposledy jako malý kluk u strejce na Šumavě...
|
No vidíš - a já jsem včera dvě slupnul 8) - kromě nich jsem v borovém lese našel už jen 4 holubinky ...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrný Ladislav
|
Zaslal: po 07. srpen 2006 10:17 Předmět: voda |
 |
|
Je sice OK, že prší a budou moci růst houby, ale vody začíná být nějako moc. Tady na Broumovsku protéka říčka Stěnava a nebezpečně stoupá a stoupá a to nemluvě o Krkonoších.
Takže pokud nepřestane pršet, tak budeme řešit vodní problémy a na houby nezbyde čas.
Stačí mrknout na tyto stránky.
http://www.pla.cz/portal/sap/cz/index.htm
Zdravím všechny milovníky hub. Elbun
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 10:52 |
 |
|
Mirku !!! Paráááádní kousci !!! To ti tu jistě nezávidím jako jediný (viď Pepo? )!!!!
Opět doporučuji určené houby dávat k jejím tématům ... takže poctivý přespěvatel s takhle parádním nálezem přijde na DAMyko, přihlásí se, cvakne na Hledat a zadá název houby kterou chce poslat. To mu vyhodí obvykle řadu témat, které se ohledně jeho houby již rozjeli ... jedno si vybere a pošle tam i svůj příspěvek. Takže v případě tvé syrovinky doporučuji téma Lactarius volemus - Ryzec syrovinka. U svého příspěvku vyplň do Předmětu nějaký nadpis svého příspěvku ... není vyžadováno pokud se nejedná zároveň o nové téma ... Do Těla zprávy dej povídání co jen hrdlo ráčí a prsty zvládnou uťukati - vše kolem nálezu, počasí, co jsi měl k svačině, počet klíšťat, ... cokoli ... Připoj obrázek a do Komentáře obrázku vlož nejlépe jenom následující stručné informace. Datum nálezu, místo nálezu, popis stanoviště (habitatu), název houby (nejlépe latinsky - to kvůli tomu, že je mezinárodní), klidně i název fotografie, a copyright nálezce. Samosebou ... dělat to tak nemusíš ale bylo by to tak krááásné  
Naposledy upravil Bob dne út 08. srpen 2006 11:54, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 08. srpen 2006 11:06 Předmět: Empirické zjištění |
 |
|
Je skoro dojemné jak počet příspěvků na DAMyku a návštěvnost stránek je přímo úměrná tomu jak zrovna moc či málo rostou ... houby
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 08. srpen 2006 11:53 |
 |
|
Mirku, ještě jsem ti vlastně chtěl napsat, že ohledně úpravy obrázků a všeho kolem focení by jsi měl pročíst fórum Fotografujeme houby a upravujeme obrázky ... je to tam všechno pěkně v jednom fóru roztříděné podle témat (ikdyž se dost často prolínají). Cokoli nebudeš vědět - neboj se tam optat !!! Klidně zadej Nové Téma s nadpisem třeba Jak zmenšujete obrázky pro web ... jistě se ti dostane odpovědi Taky doporučuji sekci Ostatní na kterou se dá dostat z titulní strany ... myslím, že oba příspěvky by tě mohli zajímat.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: pá 11. srpen 2006 11:48 |
 |
|
tak co panove, vyrazite zitra na pruzkum? ja tedy ano, beru plnou polni a dva diaky
_________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rkhonza Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 283 Bydliště: Solnice-Orlické hory
|
Zaslal: so 12. srpen 2006 12:25 Předmět: výskyt hub |
 |
|
Zatím vám mohu jen tiše závidět, protože v Orlických horách ještě stále nic neroste.
rkhonza
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: so 12. srpen 2006 20:03 Předmět: Výskyt hub |
 |
|
Tady (Krušné hory) sice nepršelo skoro celý týden, mimo několika přeháněk, ale zítra se chystám na svá místa, předpokládám, že to bude zas jen kontrola jako poslední 3 nedělní odpoledne. Nevím akorát jak je to ve vyšších polohách okolo Přísečnice, no nic nafty je dost.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|