Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
To je ale počasí...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jurášek

PříspěvekZaslal: pá 04. srpen 2006 0:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ostravsko a Opavsko prší od poledne Laughing konečně i u nás ! Ještě tak 2 dny a za 14 dní hurá do lesíků
Vojta

PříspěvekZaslal: pá 04. srpen 2006 8:31
  Předmět: To je ale počasí
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Konečně prší i u nás!V noci slušně lilo,tak ještě dnes a snad to brobudí ty ospalé houby.V sobotu mám službu v CHKO,tak uvidím jestli nějaká kapka spadla na zem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 04. srpen 2006 8:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já se byl včera projít na chvilku po lese... samozřejmě že ne na houby Smile , jen jsem se chtěl podívat, jak je tam napršeno. Ty deště tam jsou znát, ale po tom suchu by to asi chtělo, přesně jak napsal Martin Kříž, té vláhy ještě o trochu víc...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 04. srpen 2006 23:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V Železných horách pozvolna prší už druhý den. Snad něco poroste!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mirek Vondráček

PříspěvekZaslal: so 05. srpen 2006 9:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

04. srpen 06, 8:35 Sley napsal:
Já se byl včera projít na chvilku po lese... samozřejmě že ne na houby Smile , jen jsem se chtěl podívat, jak je tam napršeno. Ty deště tam jsou znát, ale po tom suchu by to asi chtělo, přesně jak napsal Martin Kříž, té vláhy ještě o trochu víc...

Poprvé zkouším přidat foto.Ani mi moc nejde úprava obrázků/moc se v tom neorientuju.Nemám žádný program ani poradce,tak se omlouvám za kvalitu. Mirek

156.07 kB    
Taky jsem byl včera chvíli u Želivky a našel pěkné syrovinky.
Syrovinky.jpg
   Syrovinky.jpg
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 07. srpen 2006 7:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jejda, syrovinku jsem viděl naposledy jako malý kluk u strejce na Šumavě... Smile

Včera u nás celej den kráááásně pršelo, tak snad se dočkáme...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 07. srpen 2006 9:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 07. srpen 2006 7:59 Sley napsal:
Jejda, syrovinku jsem viděl naposledy jako malý kluk u strejce na Šumavě... Smile

No vidíš - a já jsem včera dvě slupnul 8) - kromě nich jsem v borovém lese našel už jen 4 holubinky ... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: po 07. srpen 2006 10:17
  Předmět: voda

Je sice OK, že prší a budou moci růst houby, ale vody začíná být nějako moc. Tady na Broumovsku protéka říčka Stěnava a nebezpečně stoupá a stoupá a to nemluvě o Krkonoších.
Takže pokud nepřestane pršet, tak budeme řešit vodní problémy a na houby nezbyde čas.
Stačí mrknout na tyto stránky.
http://www.pla.cz/portal/sap/cz/index.htm

Zdravím všechny milovníky hub. Elbun
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 7:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už za 3 dny po dešti se objevily první "podeštné" houbičky - Hnojník nasetý (C. disseminatus)...

165.29 kB    
DSCN0276.JPG
   DSCN0276.JPG

Naposledy upravil Sley dne út 08. srpen 2006 10:54, celkově upraveno 1 krát
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 10:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mirku !!! Paráááádní kousci !!! To ti tu jistě nezávidím jako jediný (viď Pepo? Laughing )!!!!

Opět doporučuji určené houby dávat k jejím tématům ... takže poctivý přespěvatel s takhle parádním nálezem přijde na DAMyko, přihlásí se, cvakne na Hledat a zadá název houby kterou chce poslat. To mu vyhodí obvykle řadu témat, které se ohledně jeho houby již rozjeli ... jedno si vybere a pošle tam i svůj příspěvek. Takže v případě tvé syrovinky doporučuji téma Lactarius volemus - Ryzec syrovinka. U svého příspěvku vyplň do Předmětu nějaký nadpis svého příspěvku ... není vyžadováno pokud se nejedná zároveň o nové téma ... Do Těla zprávy dej povídání co jen hrdlo ráčí a prsty zvládnou uťukati - vše kolem nálezu, počasí, co jsi měl k svačině, počet klíšťat, ... cokoli ... Připoj obrázek a do Komentáře obrázku vlož nejlépe jenom následující stručné informace. Datum nálezu, místo nálezu, popis stanoviště (habitatu), název houby (nejlépe latinsky - to kvůli tomu, že je mezinárodní), klidně i název fotografie, a copyright nálezce. Samosebou ... dělat to tak nemusíš Smile ale bylo by to tak krááásné SmileSmileSmile

Naposledy upravil Bob dne út 08. srpen 2006 11:54, celkově upraveno 1 krát
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 11:06
  Předmět: Empirické zjištění

Je skoro dojemné jak počet příspěvků na DAMyku a návštěvnost stránek je přímo úměrná tomu jak zrovna moc či málo rostou ... houby Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 11:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mirku, ještě jsem ti vlastně chtěl napsat, že ohledně úpravy obrázků a všeho kolem focení by jsi měl pročíst fórum Fotografujeme houby a upravujeme obrázky ... je to tam všechno pěkně v jednom fóru roztříděné podle témat (ikdyž se dost často prolínají). Cokoli nebudeš vědět - neboj se tam optat !!! Klidně zadej Nové Téma s nadpisem třeba Jak zmenšujete obrázky pro web ... jistě se ti dostane odpovědi Wink Taky doporučuji sekci Ostatní na kterou se dá dostat z titulní strany ... myslím, že oba příspěvky by tě mohli zajímat.
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 11. srpen 2006 11:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak co panove, vyrazite zitra na pruzkum? ja tedy ano, beru plnou polni a dva diaky Smile
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 12. srpen 2006 12:25
  Předmět: výskyt hub

Zatím vám mohu jen tiše závidět, protože v Orlických horách ještě stále nic neroste.
rkhonza
Horst

PříspěvekZaslal: so 12. srpen 2006 20:03
  Předmět: Výskyt hub

Tady (Krušné hory) sice nepršelo skoro celý týden, mimo několika přeháněk, ale zítra se chystám na svá místa, předpokládám, že to bude zas jen kontrola jako poslední 3 nedělní odpoledne. Nevím akorát jak je to ve vyšších polohách okolo Přísečnice, no nic nafty je dost.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru