Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houbařské vycházky
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 9:22
  Předmět: Houbařské vycházky
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jdu na Vás zase s jedním nápadem.
Už se tu vytvořla poměrně velká skupina "stálých" a houby se začínají klubat v množství zajímavém. Takže se chci obrátit na ty z Vás fundovanějších, kteří by byli případně ochotni pro ty z nás méně fundované Smile odkoučovat někdy nějakou houbařskou vycházečku (myslím tím i hromadnější) s "nalejvárnou". Inu ohmataná houba je tisíckrát víc, než houba vyfocená. Našel by se mezi vámi "hvězdami" takový?

Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 9:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejsem hvězda, ale nápad podporuju. Z vlastní zkušenosti vím, že vidět houbu "live" v lese je něco úplně jinýho, než na ní čučet v atlase, kde ji kolikrát ani člověk nepozná.

Napadaj mě 2 varianty houbovýletů:
1) Trocha Mykologie, tj. výprava za vzácnými či nějak zajímavými druhy hub, popř. mykoprůzkum vybrané lokality. Tedy spíš s foťákem než s košíkem, ale s možností se od zkušenějších mnohému přiučit.
2) Trocha Houbaření, tj. nikoli "s přepravkou do lesa", ale mám na mysli to, že je plno hub, které jsou pro někoho zcela běžné, zatímco jiní je v životě neviděli a rádi by se na ně taky podívali. Já třeba neviděl (ale chci vidět!) koloděje, májovky, zelánky, havelky, sluky, slizáky, a plno dalších.

Variantu 3), tedy Sběr ve velkém tady úmyslně neuvádím, to si asi můžeme chodit každej sám na svých místech, i když někoho by to třeba taky zajímalo...

P.S. Jardo, myslel jsi nalejvárnu v lese, nebo po výletu v hospodě? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jurášek

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 10:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak s houbovycházkou plně souhlasím a teď otázka kde a v jaké lokalitě by to bylo. Pro nás severomoraváky ať to není zase předaleko. Ikdyž s přespáním po nalejvárně by se počítat muselo 8)
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 12:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Původně jsem myslel sice nalejvárnu lesní, ale ani te hospodské se nebráním Smile

Souhlas s body 1, 2, i 3. Tak nějak jsem si to představoval. V bodě 1 klidně i s nalejvárnou ohledně stromů či kytiček (to je na MCH a další) Razz

No a Juráškovo rozšíření ... proč ne. kdyby bylo kde přespat. Třeba by se to mohlo použít i jako rodinná atrakce.

Disnel

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 15:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jsem pro, taky jsem na neco takoveho myslel. Budu ale temer cistym konzumentem informaci. Rad bych se trochu naucil holubinky a ryzce, a to od zakaldu, zatim jsem si nic tohoto druhu netroufl sebrat a pozit Wink)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Holubinka

PříspěvekZaslal: čt 04. května 2006 19:35
  Předmět: Nostalgie...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V tomto počasí,jako je na přiložené fotce na mne padla stísněná nálada. Když to ale vezmu z druhé strany,houbičky by mohly růst jako divé. Alespoň se to povídá..... A proto stokrát HURÁ a rychle do lesa Very Happy

85.35 kB    
Kouří se z lesa.jpg
   Kouří se z lesa.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru