Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Copajetotuto

|
Zaslal: čt 04. května 2006 9:22 Předmět: Houbařské vycházky |
 |
|
Tak jdu na Vás zase s jedním nápadem.
Už se tu vytvořla poměrně velká skupina "stálých" a houby se začínají klubat v množství zajímavém. Takže se chci obrátit na ty z Vás fundovanějších, kteří by byli případně ochotni pro ty z nás méně fundované odkoučovat někdy nějakou houbařskou vycházečku (myslím tím i hromadnější) s "nalejvárnou". Inu ohmataná houba je tisíckrát víc, než houba vyfocená. Našel by se mezi vámi "hvězdami" takový?
_________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 04. května 2006 9:48 |
 |
|
Nejsem hvězda, ale nápad podporuju. Z vlastní zkušenosti vím, že vidět houbu "live" v lese je něco úplně jinýho, než na ní čučet v atlase, kde ji kolikrát ani člověk nepozná.
Napadaj mě 2 varianty houbovýletů:
1) Trocha Mykologie, tj. výprava za vzácnými či nějak zajímavými druhy hub, popř. mykoprůzkum vybrané lokality. Tedy spíš s foťákem než s košíkem, ale s možností se od zkušenějších mnohému přiučit.
2) Trocha Houbaření, tj. nikoli "s přepravkou do lesa", ale mám na mysli to, že je plno hub, které jsou pro někoho zcela běžné, zatímco jiní je v životě neviděli a rádi by se na ně taky podívali. Já třeba neviděl (ale chci vidět!) koloděje, májovky, zelánky, havelky, sluky, slizáky, a plno dalších.
Variantu 3), tedy Sběr ve velkém tady úmyslně neuvádím, to si asi můžeme chodit každej sám na svých místech, i když někoho by to třeba taky zajímalo...
P.S. Jardo, myslel jsi nalejvárnu v lese, nebo po výletu v hospodě?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jurášek

|
Zaslal: čt 04. května 2006 10:22 |
 |
|
Tak s houbovycházkou plně souhlasím a teď otázka kde a v jaké lokalitě by to bylo. Pro nás severomoraváky ať to není zase předaleko. Ikdyž s přespáním po nalejvárně by se počítat muselo 8)
_________________ Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Copajetotuto

|
Zaslal: čt 04. května 2006 12:32 |
 |
|
Původně jsem myslel sice nalejvárnu lesní, ale ani te hospodské se nebráním
Souhlas s body 1, 2, i 3. Tak nějak jsem si to představoval. V bodě 1 klidně i s nalejvárnou ohledně stromů či kytiček (to je na MCH a další)
No a Juráškovo rozšíření ... proč ne. kdyby bylo kde přespat. Třeba by se to mohlo použít i jako rodinná atrakce.
_________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Disnel
|
Zaslal: čt 04. května 2006 15:38 |
 |
|
Jsem pro, taky jsem na neco takoveho myslel. Budu ale temer cistym konzumentem informaci. Rad bych se trochu naucil holubinky a ryzce, a to od zakaldu, zatim jsem si nic tohoto druhu netroufl sebrat a pozit )
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Holubinka
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|