Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal
Založen: 08. 01. 2006 Příspěvky: 23 Bydliště: Chrastava, okr. Liberec
|
Zaslal: st 25. ledna 2006 2:01 Předmět: To mi připomělo... |
 |
|
To mi připomělo, že mám v mrazáku také jednu (doma dělanou) kouli. Kromě tuku a zrní jsem do ní onehdá nacpal i pro tyto účely nasbíraný a usušený bez (černý i červený), hloh, jeřabiny a šípky a také sušené ovoce. Pokusím se jim tu dobrotu zítra pověsit... Díky za inspiraci.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: st 25. ledna 2006 9:02 |
 |
|
Mrazy tu zvěř opravdu hodně trápí. Když jsem byl v sobotu v lese, tak jsem viděl padlý kmen, na kterém byly od srnčí zvěře okousané staré choroše. Sáhl jsem na ně a byly tvrdé jako kámen...... se divím, že vůbec šly ukousnout .....
Teda jestli ty mrazy nepovolí, tak já snad o víkendu nepůjdu na houby .....
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 25. ledna 2006 9:23 |
 |
|
Není to ani týden ... potkal jsem sojku v Dejvicích.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 25. ledna 2006 10:42 |
 |
|
To slovo "uličníci" k sojkám sedí naprosto dokonale. Někde vedle našeho úřadu vloni hnízdily a v "tlupě" se potulovaly po okolí.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
Zaslal: st 25. ledna 2006 19:39 |
 |
|
Ta budka je před oknem kanceláře na ČOV, která je posazena jednou stranou do lesa. Dnes jsem načal šesté kilo slunečnic, denně 2 suché rohlíky, lůj, jeřabiny, živím hejno všech druhů sýkor, až 6 sojáků, strakapúda malého, pár strak. Bohužel si to taky vyčíhal krahujec, už sebral minimálně 4 sýkory a kosák nezůstal ani jeden. Po jeho náletu nejde do krmítka 2-3 dny mimo sojek ani brko.
Už kdyby kvetly třešně, co?!
_________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: čt 26. ledna 2006 10:15 |
 |
|
jo jo jo, ti krahujci jsou hrozní killeři, vloni jsem z kůlny "vysvobodil" malého kosáka (sotva uměl létat), no a pak to začalo ... malý kosák vyletěl z garáže, okamžitě se k němu z plotu přidali mamka s taťkou, ale taky se z nebe snesl krahujec se svým malým krahujcem a učil ho lovit ... malý krahujec zautočil na malého kosa, velký krahujec to jen z blízkosti sledoval, staří kosáci bránili malého ... no, v jednom metru krychlovém se vznášelo celkem 5 ptáků ... neskutečně řvali, fakt síla ... celé to trvalo asi 30 vteřin ... nedýchal jsem ... kosáci ubránili, tak jsem si oddech, protože jinak bych měl na triku jednu "záchranu" malého kosa. No jinak je těch krahujců až nějak příliš, denně jich sedí kolem silnice takových pět a svědkem útoku na ptáka jsem tak jednou za měsíc, teď přes zimu spíše dvakrát měsíčně ... asi se v zimě ti ptáci lépe hledaj.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jarda

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 08. února 2006 9:16 |
 |
|
včera jsem měl dvě před autem v místech, kde nikdy nebyli ... viděl jsem je včas, takže jsem zastavil s rezervou
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: čt 09. února 2006 11:54 Předmět: zima jako hrom |
 |
|
Včera cestou na noční šichtu to řidič v autě před námi nestihl a jednu srazil. Naštěstí jsme měli dost velký odstup, takže jsme je stihli objet. Bylo to na průtahu, sotva 100 m před cedulí "začátek obce".
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|