Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zima jako hrom
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarda

PříspěvekZaslal: út 24. ledna 2006 18:54
  Předmět: Zima jako hrom
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak už je krušno i těmhle uličníkům. Včera -25, dnes -23. Evil or Very Mad

121.06 kB    
...na svačině
P1240002.JPG
   P1240002.JPG

Michal

PříspěvekZaslal: st 25. ledna 2006 2:01
  Předmět: To mi připomělo...

To mi připomělo, že mám v mrazáku také jednu (doma dělanou) kouli. Kromě tuku a zrní jsem do ní onehdá nacpal i pro tyto účely nasbíraný a usušený bez (černý i červený), hloh, jeřabiny a šípky a také sušené ovoce. Pokusím se jim tu dobrotu zítra pověsit... Díky za inspiraci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 25. ledna 2006 9:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mrazy tu zvěř opravdu hodně trápí. Když jsem byl v sobotu v lese, tak jsem viděl padlý kmen, na kterém byly od srnčí zvěře okousané staré choroše. Sáhl jsem na ně a byly tvrdé jako kámen...... se divím, že vůbec šly ukousnout ..... Shocked

Teda jestli ty mrazy nepovolí, tak já snad o víkendu nepůjdu na houby .....
Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. ledna 2006 9:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Není to ani týden ... potkal jsem sojku v Dejvicích.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. ledna 2006 10:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To slovo "uličníci" k sojkám sedí naprosto dokonale. Někde vedle našeho úřadu vloni hnízdily a v "tlupě" se potulovaly po okolí.
jarda

PříspěvekZaslal: st 25. ledna 2006 19:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta budka je před oknem kanceláře na ČOV, která je posazena jednou stranou do lesa. Dnes jsem načal šesté kilo slunečnic, denně 2 suché rohlíky, lůj, jeřabiny, živím hejno všech druhů sýkor, až 6 sojáků, strakapúda malého, pár strak. Bohužel si to taky vyčíhal krahujec, už sebral minimálně 4 sýkory a kosák nezůstal ani jeden. Po jeho náletu nejde do krmítka 2-3 dny mimo sojek ani brko. Wink
Už kdyby kvetly třešně, co?!

164.2 kB    
Sojky 001.jpg
   Sojky 001.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. ledna 2006 10:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jo jo jo, ti krahujci jsou hrozní killeři, vloni jsem z kůlny "vysvobodil" malého kosáka (sotva uměl létat), no a pak to začalo ... malý kosák vyletěl z garáže, okamžitě se k němu z plotu přidali mamka s taťkou, ale taky se z nebe snesl krahujec se svým malým krahujcem a učil ho lovit ... malý krahujec zautočil na malého kosa, velký krahujec to jen z blízkosti sledoval, staří kosáci bránili malého ... no, v jednom metru krychlovém se vznášelo celkem 5 ptáků ... neskutečně řvali, fakt síla ... celé to trvalo asi 30 vteřin ... nedýchal jsem ... kosáci ubránili, tak jsem si oddech, protože jinak bych měl na triku jednu "záchranu" malého kosa. No jinak je těch krahujců až nějak příliš, denně jich sedí kolem silnice takových pět a svědkem útoku na ptáka jsem tak jednou za měsíc, teď přes zimu spíše dvakrát měsíčně ... asi se v zimě ti ptáci lépe hledaj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jarda

PříspěvekZaslal: út 07. února 2006 19:56
  Předmět: Zima

Tak máme na ČOV další strávníky. Kéž by ta zima už skončila. Mad

146.33 kB    
..jestě snima chodí zajíc
Srnčí 001.jpg
   Srnčí 001.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 08. února 2006 9:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

včera jsem měl dvě před autem v místech, kde nikdy nebyli ... viděl jsem je včas, takže jsem zastavil s rezervou Smile
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 09. února 2006 11:54
  Předmět: zima jako hrom

Včera cestou na noční šichtu to řidič v autě před námi nestihl a jednu srazil. Naštěstí jsme měli dost velký odstup, takže jsme je stihli objet. Bylo to na průtahu, sotva 100 m před cedulí "začátek obce". Sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru