Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jen tak
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jarda

PříspěvekZaslal: ne 27. listopadu 2005 22:01
  Předmět: Jen tak
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Koukám že je tady nějak mrtvo, copak, copak? Sad Sad U nás je už zima v plné parádě, 2x jsem dnes vyhrnoval sníh, tak jen tak pro vzpomínku:

KOzáci.jpg
Kozáci
KOzáci.jpg
   99.72 kB  

Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. listopadu 2005 0:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, Jo, přišla opravdová zima a jak jsem koukal na předpovědi, tak nic moc. Mrzne v jednom kuse i ve dne a to neporoste ani prašivka. Možná by se dalo něco vypěstovat. To by jsme z člověka-sběrače povýšili dočasně na člověka-zemědělce Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martin Chochel
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 28. listopadu 2005 11:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hele Lupo, a co ty hlívy? Já občas zavítám přímo v Chomutově do lesoparku a tam docela jedou, myslím, že i u Otvic kolem rybníků docela porostou zimní prašivky, ne?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. listopadu 2005 15:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jardo! Pekny klubko!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. listopadu 2005 18:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Martin Chochel napsal:
Hele Lupo, a co ty hlívy? Já občas zavítám přímo v Chomutově do lesoparku a tam docela jedou, myslím, že i u Otvic kolem rybníků docela porostou zimní prašivky, ne?

Já na ně chodím podél Hačky mezi Spořice a Droužkovice, je to stejný typ lesa, jako na místech, která popisuješ. Takový ty vrby, olše, bezinky, akáty atd. U Otvic jsem na houbách ještě nebyl a mám to kilometr od baráku, takový ty lesíky mezi vesnicema směrem na Most by taky nemusely být marné.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 29. listopadu 2005 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud máš na mysli tu část (starou) mezi Otvicemi a Zaječicemi, tak ano. Ty nové lesíky kolem silnice jsou ale spíše křemenáčové a klouzkové. Velice zajímavé je to ale na brouky, rovnokřídlé a vážky.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 29. listopadu 2005 16:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zrovna jsem se koukal na letecké snímky, on to za těmi Otvicemi směrem na Zaječice ani není les, je to jen takový lesíček. Ale zajímavě vypadá les mezi Černovicemi a Spořicemi (Starými), alespoň má na snímcích takovou zdravou "hustou" barvu.
apanachi

PříspěvekZaslal: út 29. listopadu 2005 18:58
  Předmět: Re: Jen tak
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

krásná vzpomínka........... a Jak by řekl můj synovec Štěpán" super kozákoviště" Laughing Laughing
Martin Chochel
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 30. listopadu 2005 12:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lupo napsal:
Zrovna jsem se koukal na letecké snímky, on to za těmi Otvicemi směrem na Zaječice ani není les, je to jen takový lesíček. Ale zajímavě vypadá les mezi Černovicemi a Spořicemi (Starými), alespoň má na snímcích takovou zdravou "hustou" barvu.

Hele Lupo, to jsou takové remízky kolem odvodňovacích koryt, ale jsou tam přestárlé olše a vrby. Já chodím na hlívy (viz NAHOUBY) do lužního porostu kolem Labe. Tam povodně napáchaly dost škod na to, aby zde leželo plno kmenů. Hlívy a penízovky zde rostou nahusto. Stejně je to v mé domovině kolem řeky Ploučnice, hlívy tu rostou na pařezech po olších a vrbách.

Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 30. listopadu 2005 18:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

30.11.05 No dneska po tmě je hledat nepůjdu Very Happy , nechám to na víkend. V noci se to drží kolem nuly, tak by něco mohlo vyrůst.
1.12.05 Včera jsem to s tou nulou přehnal. Dneska jsem jel schválně okolo rybníků a jsou totálně zamrzlé, stejně jako všechno kolem.Tam by rostly jen takové houby co maji místo vody fridex. Nebo snad zimní houby něco takového mají ???
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru