Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jarda

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: po 28. listopadu 2005 0:16 |
 |
|
Jo, Jo, přišla opravdová zima a jak jsem koukal na předpovědi, tak nic moc. Mrzne v jednom kuse i ve dne a to neporoste ani prašivka. Možná by se dalo něco vypěstovat. To by jsme z člověka-sběrače povýšili dočasně na člověka-zemědělce
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Chochel Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
|
Zaslal: po 28. listopadu 2005 11:17 |
 |
|
Hele Lupo, a co ty hlívy? Já občas zavítám přímo v Chomutově do lesoparku a tam docela jedou, myslím, že i u Otvic kolem rybníků docela porostou zimní prašivky, ne?
_________________ Martin Chochel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 28. listopadu 2005 15:32 |
 |
|
jardo! Pekny klubko!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: po 28. listopadu 2005 18:16 |
 |
|
Martin Chochel napsal: |
Hele Lupo, a co ty hlívy? Já občas zavítám přímo v Chomutově do lesoparku a tam docela jedou, myslím, že i u Otvic kolem rybníků docela porostou zimní prašivky, ne? |
Já na ně chodím podél Hačky mezi Spořice a Droužkovice, je to stejný typ lesa, jako na místech, která popisuješ. Takový ty vrby, olše, bezinky, akáty atd. U Otvic jsem na houbách ještě nebyl a mám to kilometr od baráku, takový ty lesíky mezi vesnicema směrem na Most by taky nemusely být marné.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út 29. listopadu 2005 9:08 |
 |
|
Pokud máš na mysli tu část (starou) mezi Otvicemi a Zaječicemi, tak ano. Ty nové lesíky kolem silnice jsou ale spíše křemenáčové a klouzkové. Velice zajímavé je to ale na brouky, rovnokřídlé a vážky.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: út 29. listopadu 2005 16:27 |
 |
|
Zrovna jsem se koukal na letecké snímky, on to za těmi Otvicemi směrem na Zaječice ani není les, je to jen takový lesíček. Ale zajímavě vypadá les mezi Černovicemi a Spořicemi (Starými), alespoň má na snímcích takovou zdravou "hustou" barvu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
apanachi

|
Zaslal: út 29. listopadu 2005 18:58 Předmět: Re: Jen tak |
 |
|
krásná vzpomínka........... a Jak by řekl můj synovec Štěpán" super kozákoviště"
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Chochel Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
|
Zaslal: st 30. listopadu 2005 12:16 |
 |
|
Lupo napsal: |
Zrovna jsem se koukal na letecké snímky, on to za těmi Otvicemi směrem na Zaječice ani není les, je to jen takový lesíček. Ale zajímavě vypadá les mezi Černovicemi a Spořicemi (Starými), alespoň má na snímcích takovou zdravou "hustou" barvu. |
Hele Lupo, to jsou takové remízky kolem odvodňovacích koryt, ale jsou tam přestárlé olše a vrby. Já chodím na hlívy (viz NAHOUBY) do lužního porostu kolem Labe. Tam povodně napáchaly dost škod na to, aby zde leželo plno kmenů. Hlívy a penízovky zde rostou nahusto. Stejně je to v mé domovině kolem řeky Ploučnice, hlívy tu rostou na pařezech po olších a vrbách.
_________________ Martin Chochel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: st 30. listopadu 2005 18:15 |
 |
|
30.11.05 No dneska po tmě je hledat nepůjdu , nechám to na víkend. V noci se to drží kolem nuly, tak by něco mohlo vyrůst.
1.12.05 Včera jsem to s tou nulou přehnal. Dneska jsem jel schválně okolo rybníků a jsou totálně zamrzlé, stejně jako všechno kolem.Tam by rostly jen takové houby co maji místo vody fridex. Nebo snad zimní houby něco takového mají ???
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|