Zaslal: út 14. listopadu 2017 20:36 Předmět: Houba na borovici
Zdravím. Chtěl bych poprosit o určení houby (bude-li to možné). Rostla na větvi na spadené borovici na okraji lesa. Bylo to zhruba před týdnem poblíž obce Havraníky (u Znojma). Děkuji.
Zaslal: st 15. listopadu 2017 21:51
To nevím. Moje domněnka je, že není ani vysloveně vzácná, ani hojná, ale roztroušená a přehlížená. Částečně bude mít vliv i to, že většina borů je v blízkém okolí obcí a chat, takže jsou dobře dostupné a kvalitně vyčištěné od substrátu, na kterém by mohla růst. Možná budou mít ostatní jiné zkušenosti, ale nějak mi přijde, že ač není problém najít smrčinu nebo bučinu s množstvím ležícího dřeva, tak bor, kde by dlouhodobě zůstávalo popadané dřevo nebo větve, jsem neviděl ani jeden
Zaslal: po 11. prosince 2017 15:02 Předmět: Re: Houba na borovici
út 14. listopadu 2017 19:36 OndraK napsal:
Zdravím. Chtěl bych poprosit o určení houby (bude-li to možné). Rostla na větvi na spadené borovici na okraji rembourser crédit lesa. Bylo to zhruba před týdnem poblíž obce Havraníky (u Znojma). Děkuji.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory