Zaslal: čt 08. ledna 2015 0:57 Předmět: Ohňovec nedotýkavý
Tento ohňovec jsem nalezl v listnatém lese na ležící, s největší pravděpodobností dubové větvi. Plodnice rozlitá s tloušťkou uprostřed cca 1,5 cm. Lze určit do druhu?
Ohňovec rezavý by to být mohl, ostatně není vyloučen ani ohňovec dotýkavý. Záleží na velikosti pórů. Pokud byly velmi drobné, tak rezavý, pokud byly méně drobné, tak dotýkavý.
Aleši tak jsem si po tvé odpovědi uvědomil, že jsem ho pak ještě dodatečně vyfotil s metrem (a pak na to zapomněl), viz foto, - 1 dílek - 1 mm. Pokud platí, že 2-3 póry na 1 mm odpovídají o.dotýkavému, tak by to asi mohl být on, co myslíš?
Aleši tak jsem si po tvé odpovědi uvědomil, že jsem ho pak ještě dodatečně vyfotil s metrem (a pak na to zapomněl), viz foto, - 1 dílek - 1 mm. Pokud platí, že 2-3 póry na 1 mm odpovídají o.dotýkavému, tak by to asi mohl být on, co myslíš?
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory