Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: pá 10. října 2014 9:11 |
 |
|
Moc pěkný - jinak ta Degamela je určitě "křečák" tzn. trilobit vypadlý z konkrece který se jen tak mýrnyx týrnyx válí na poli, ale jen do tý doby než ho Jiří najde a sebere, což se mu v poslední době děje pokaždý když vleze na pole
Co by za to někteří dali....
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: pá 10. října 2014 9:49 |
 |
|
pá září 26, 2014 17:05 Jirka Kohl napsal: |
pá září 26, 2014 17:21 Jiří Véle napsal: |
Ty slíbené další |
Nééé že bych chtěl dělat zkušenýho... Ale jsem skoro přesvědčenej že je to Selenopeltis macropthalma !?? |
Tak zpátky na zem, po poradě a radě zkušenějších z toho kouká "pouze" ormathops atavus. Je potřeba se ještě hóóódně učit. Ale já to doženu - slibuju
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
Zaslal: pá 10. října 2014 16:53 |
 |
|
pá října 10, 2014 7:11 am Jirka Kohl napsal: |
Moc pěkný - jinak ta Degamela je určitě "křečák" tzn. trilobit vypadlý z konkrece který se jen tak mýrnyx týrnyx válí na poli, ale jen do tý doby než ho Jiří najde a sebere, což se mu v poslední době děje pokaždý když vleze na pole
Co by za to někteří dali....  |
Jo máš pravdu ležela jen tak na povrchu, čerstvě povláčeného a neopršelého pole, což považuji za absolutní náhodu.A doufám, že při zítřejší vycházce se mám štěstí nebude vyhýbat a opět nějakého toho křečáčka, najdeme oba dva .
_________________ Jirka Véle |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: čt 27. srpen 2015 7:28 |
 |
|
Nobiliasaphus repulsus
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: po 31. srpen 2015 16:56 |
 |
|
Moc pěkný "šutry", Člověku připomínaji, jak je v čase bezvýznamnej. Docela by mne zajímalo, jestli nás za pár milionů let taky budou vyklepavat budoucí páni tvorstva kladívkama ze skal...
Dají se ještě dneska takovéhle parádičky vůbec najít, nebo už je to jen ve stavu handlování v aukcích a podobně? Přijde mi, že už musí být většina známých lokalit překopaná a vydrancovaná.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlčochherp
Založen: 25. 05. 2013 Příspěvky: 39 Bydliště: Ostravsko, Olbramice
|
Zaslal: st 02. září 2015 20:08 |
 |
|
Na jakém typu horniny jste je nacházali?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
Zaslal: st 02. září 2015 22:53 |
 |
|
Nálezy jsou z konkrecí Dobrotivského a Šáreckého souvrství, alespoň ty poslední.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: čt 03. září 2015 0:42 |
 |
|
po srpen 31, 2015 16:56 emil54 napsal: |
Moc pěkný "šutry", Člověku připomínaji, jak je v čase bezvýznamnej. Docela by mne zajímalo, jestli nás za pár milionů let taky budou vyklepavat budoucí páni tvorstva kladívkama ze skal...
Dají se ještě dneska takovéhle parádičky vůbec najít, nebo už je to jen ve stavu handlování v aukcích a podobně? Přijde mi, že už musí být většina známých lokalit překopaná a vydrancovaná. |
Bylo by hloupý koupit trilobita na aukci a pak se s ním chlubit. Podobný věci se ještě dnes dají najít, ty Jirkovy poslední jsou z letoška a časem něco určitě přidá(me), akorát je za tím spousta času a práce... pravda je, že hodně lokalit je vydrancovaných, občas se ale zase nečekaně objeví nové....
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: čt 03. září 2015 11:35 |
 |
|
čt 03. září 2015 0:42 Jirka Kohl napsal: |
Bylo by hloupý koupit trilobita na aukci a pak se s ním chlubit. Podobný věci se ještě dnes dají najít, ty Jirkovy poslední jsou z letoška a časem něco určitě přidá(me), akorát je za tím spousta času a práce... pravda je, že hodně lokalit je vydrancovaných, občas se ale zase nečekaně objeví nové....  |
A proč hloupý? Když mám ve sbírce něco zajímavýho, pěknýho, ceněnýho..., tak proč se o svou radost nepodělit s jinými? To bych vůbec nepovažoval za chlubení.
Naopak, dost mne třeba štve, že spoustu např. uměleckejch děl už nejspíš nikdy nikdo neuvidí, protože je má v trezoru nějakej omylem zbohatlej mamlas jen jako investici.
Jinak díky za vysvětlení. Je fakt, že planeta je velká a určitě je ještě dost míst, kam lidská noha nešlápla...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
Zaslal: pá 11. září 2015 19:13 |
 |
|
Proč? Protože mě ani v malikatém nápadu nenapadne si KOUPIT přírodninu. Je potřeba je najít A teprve pak je možno jít do diskuse A pokud najdu něco co má opravdu cenu, tak to buď hned anebo možná pozdeji stejně skončí v muzeu.
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlčochherp
|
Zaslal: pá 11. září 2015 22:00 |
 |
|
citace: |
Proč? Protože mě ani v malikatém nápadu nenapadne si KOUPIT přírodninu. Je potřeba je najít Very Happy a teprve pak je možno jít do diskuse Idea A pokud najdu něco co má opravdu cenu, tak to buď hned nebo možná pozdeji stejně skončí v muzeu |
Správný přístup. Raz jsme se o tým bavili aji s kámošem zájemcem o mineralogii, mnohem zajímavější a cennější je pro mě jakožto vášnivého zájemce o přírodu, když si tu danou přírodninu (zkamenělina, minerál, lastura) či houby sám najdu, než abych si ju kupoval. Ano, u těch lastur to třeba robím, že je kupuju, ale mám na to své důvody. Když si to kupím, radost s toho sice mám, ale nemá to pro mě tak velkou sběratelskou hodnotu. Kdyby se mě povedlo najít něco zajímavého a vzácného, rozhodně bych to neprodal, ale buď bych si to nechal a nebo věnoval muzeu, kaj to bude mět alespoň nějaké vědecké využití. No ni?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mlčochherp
|
Zaslal: so 12. září 2015 19:28 |
 |
|
Zajímavé. To bych ani neřekl, že je tohle sekera...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|