Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Soft pro Image analysis
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 03. června 2009 12:13
  Předmět: Soft pro Image analysis
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Našel jsem asi celkem použitelný soft pro analýzu obrazu. Za těch 20 minut, co jsem to zkoušel mi to připadalo sice takové zjednodušené, ale docela použitelné. To hlavní - měřit vzdálenosti a plochy a výsledky vložit do excelovského souboru nebo do histogramu to umí. A hlavně je to zadara Very Happy.

http://ddsdx.uthscsa.edu/dig/itdesc.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 03. června 2009 12:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě o hodně líp vypadá soft MicroCartouche. Jenže ten jazyk je pro mě nepřekonatelnou překážkou Evil or Very Mad. Třeba to ale někomu nebude vadit Very Happy.

Instalace je ke stažení tady http://www.web-artisans.com/microscopie/cartouche/aide/install.html

Nějaký popis pak tady

http://www.microscopie.ch/microscopie/cartouche/aide/index.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 20. června 2009 21:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 03. června 2009 12:57 mat60 napsal:
Jenže ten jazyk je pro mě nepřekonatelnou překážkou Evil or Very Mad.

A co strýček Google ?
http://translate.google.com
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tori

PříspěvekZaslal: čt 06. srpen 2015 14:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jen přidávám odkaz na program Piximètre, kterým se dají taky snadno a pohodlně měřit vzdálenosti na fotce (podle nějaké kalibrace, např. fotky kalibračního sklíčka). Na webu je odkaz na anglický článek B. Assyova, ale přímo dokumentace programu je jen francouzská.

(A pokud by měl někdo zkušenost, jak Piximètre pod linuxem rozběhnout přes Wine, uvítám radu, zatím se mi nedařilo ani s wine-mono, ani s orig. .NET 4.0 FW/Client.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen 2015 10:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já to nakonec vyřešil tak, že jsem si napsal vlastní soft a bylo. Jenže ho neumím předělat na instalaci a tak vám ho dát nemohu. Napadá mě, že by to mělo jít napsat asi i pro web. Uměl by mi někdo pomoci s kostrou programu? Zbytek už bych snad dopsal. Fungovalo by to online a společně bychom to vytunili k dokonalosti - kdo se hlásí? Smile
emil54

PříspěvekZaslal: so 15. srpen 2015 10:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můžeš trochu vyspecifikovat co ten tvůj soft dělá? Vstupy, výstupy atd.
Něco fungujícího on-line bych snad mohl zbastlit pomocí JQuery. Jestli to správně chápu, jde v zásadě jen o vyznačení dvou bodů na fotce, výpočet jejich vzdálenosti v pixelech a převedení výsledku na reálné míry dle zadané kalibrace?

Neco jako je toto:
http://odyniec.net/projects/imgareaselect/

Upraveno

Nedalo mi to a lehce jsem to testnul na measurement.efram.cz. Vypadá, že by to mohlo víceméně fungovat, jen dodělat pár funkcionalit (upload fotky, storage mereni, pocitani maximálních, minimálních a průměrných hodnot, ...)
Možná pak i nějakou srovnávací databázi hodnot pro determinaci...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 18. srpen 2015 11:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, v podstatě tak jak píšeš Smile Statistika je jasná, mě to odečítá nejen jednotlivé délky, ale samosebou i dva rozměry s výpočtem poměru, též tam mám výpočet plochy, a pár dalších nedokončených směrů, napojení na databáze je velmi dobrá myšlenka, ... Kód je vcelku jednoduchý, já to jen neumím dostat na web rozhraní. Pokud do toho chceš jít, pak to můžeme přes emaily doladit ... pokud by se to napojilo přímo na DAMyko mohlo by to být velmi zajímavé.
novotmil
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 18. srpen 2015 23:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To by se vám kluci podařila velmi prospěšná věc Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru