Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mat60 Čestný člen

|
Zaslal: st 03. června 2009 12:13 Předmět: Soft pro Image analysis |
 |
|
Našel jsem asi celkem použitelný soft pro analýzu obrazu. Za těch 20 minut, co jsem to zkoušel mi to připadalo sice takové zjednodušené, ale docela použitelné. To hlavní - měřit vzdálenosti a plochy a výsledky vložit do excelovského souboru nebo do histogramu to umí. A hlavně je to zadara .
http://ddsdx.uthscsa.edu/dig/itdesc.html |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mat60 Čestný člen

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: so 20. června 2009 21:03 |
 |
|
st 03. června 2009 12:57 mat60 napsal: |
Jenže ten jazyk je pro mě nepřekonatelnou překážkou . |
A co strýček Google ?
http://translate.google.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tori
|
Zaslal: čt 06. srpen 2015 14:54 |
 |
|
Jen přidávám odkaz na program Piximètre, kterým se dají taky snadno a pohodlně měřit vzdálenosti na fotce (podle nějaké kalibrace, např. fotky kalibračního sklíčka). Na webu je odkaz na anglický článek B. Assyova, ale přímo dokumentace programu je jen francouzská.
(A pokud by měl někdo zkušenost, jak Piximètre pod linuxem rozběhnout přes Wine, uvítám radu, zatím se mi nedařilo ani s wine-mono, ani s orig. .NET 4.0 FW/Client.) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 14. srpen 2015 10:57 |
 |
|
Já to nakonec vyřešil tak, že jsem si napsal vlastní soft a bylo. Jenže ho neumím předělat na instalaci a tak vám ho dát nemohu. Napadá mě, že by to mělo jít napsat asi i pro web. Uměl by mi někdo pomoci s kostrou programu? Zbytek už bych snad dopsal. Fungovalo by to online a společně bychom to vytunili k dokonalosti - kdo se hlásí?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: so 15. srpen 2015 10:06 |
 |
|
Můžeš trochu vyspecifikovat co ten tvůj soft dělá? Vstupy, výstupy atd.
Něco fungujícího on-line bych snad mohl zbastlit pomocí JQuery. Jestli to správně chápu, jde v zásadě jen o vyznačení dvou bodů na fotce, výpočet jejich vzdálenosti v pixelech a převedení výsledku na reálné míry dle zadané kalibrace?
Neco jako je toto:
http://odyniec.net/projects/imgareaselect/
Upraveno
Nedalo mi to a lehce jsem to testnul na measurement.efram.cz. Vypadá, že by to mohlo víceméně fungovat, jen dodělat pár funkcionalit (upload fotky, storage mereni, pocitani maximálních, minimálních a průměrných hodnot, ...)
Možná pak i nějakou srovnávací databázi hodnot pro determinaci... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 18. srpen 2015 11:32 |
 |
|
No, v podstatě tak jak píšeš Statistika je jasná, mě to odečítá nejen jednotlivé délky, ale samosebou i dva rozměry s výpočtem poměru, též tam mám výpočet plochy, a pár dalších nedokončených směrů, napojení na databáze je velmi dobrá myšlenka, ... Kód je vcelku jednoduchý, já to jen neumím dostat na web rozhraní. Pokud do toho chceš jít, pak to můžeme přes emaily doladit ... pokud by se to napojilo přímo na DAMyko mohlo by to být velmi zajímavé. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
novotmil Čestný člen
|
Zaslal: út 18. srpen 2015 23:12 |
 |
|
To by se vám kluci podařila velmi prospěšná věc  |
|
Návrat nahoru |