Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Opěnka měnlivá
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martin lbc

PříspěvekZaslal: st 02. října 2013 19:26
  Předmět: Opěnka měnlivá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nalezeno na osikovém špalku, rád bych je sbíral, ale ta jistota přežití mi pořád chybí...

20.06 kB    
DSCN1296.JPG
   DSCN1296.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

Nový příspěvekZaslal: čt 03. října 2013 7:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vypadá to na ní, ale takhle z fotky ... chtělo by to lepší detail třeně - to je klíč.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
martin lbc

Nový příspěvekZaslal: so 19. října 2013 17:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak druhý pokus z dneška z březového pařezu..

138.7 kB    
opěnka.jpg
   opěnka.jpg
Sley
Čestný člen

Nový příspěvekZaslal: ne 20. října 2013 7:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mohu jen citovat kolegu Boba: "Vypadá to na ní, ale takhle z fotky ..."
Ta fotka je moc malá a tmavá, takže na takových 90% to opeňka bude, ale ruku do ohně za to nedám...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rkhonza
Čestný člen

Nový příspěvekZaslal: ne 20. října 2013 15:23
  Předmět: opeňka
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po malé úpravě lze z fotky poznat opeňku měnlivou

120.4 kB    
Nepojmenovaný 1.jpg
   Nepojmenovaný 1.jpg
martin lbc

Nový příspěvekZaslal: ne 20. října 2013 17:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

díky věřím vám, jdou na pánev Smile
Bob
Site Admin

Nový příspěvekZaslal: po 21. října 2013 9:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jez jen to v co věříš ty a ne ti ostatní! Wink
martin lbc

Nový příspěvekZaslal: po 21. října 2013 15:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jen hlásím, že pořád žiju Smile curry z čirůvky fialové, třepenitky makové, opěnky měnlivé, šupinatky kostrbaté a václavek jsem zdárně přežil Smile ale ty opěnky jsou zdaleka největší adrenalin, máte na jejich určení nějakej speciální tip? třeba mě přijde hodně jedinečná její vůně...
no-X
Čestný člen

Nový příspěvekZaslal: po 21. října 2013 17:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud máš dobrou čichovou paměť, tak právě ta vůně může dost pomoci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

Nový příspěvekZaslal: po 21. října 2013 19:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 21. října 2013 17:31 no-X napsal:
Pokud máš dobrou čichovou paměť, tak právě ta vůně může dost pomoci.

Naprostej souhlas. A určitě si pročti toto zdejší vlákno...
BILL ZČ

Nový příspěvekZaslal: út 01. července 2014 20:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ted sem pročítal vlákno jak sem vkládat fotky a popisy na určení Smile , jsem tady jen parkrát do roka a spíš na kukandu , ale našel sem jednu fotku z mizernýho mobilu a prostě mi to nedá se zeptat - co by to mohlo být Smile, omlouvám se těm mykogynekologům Smile , jsem zapálenej amatér, ted ještě zkusim sem dát tu fotku , at prší , tady bída jak s deštěm tak v lese

165.95 kB    
Obraz045 aaa.jpg
   Obraz045 aaa.jpg
Kraken
Čestný člen

Nový příspěvekZaslal: út 01. července 2014 22:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 01. července 2014 21:01 BILL ZČ napsal:
Ted sem pročítal vlákno jak sem vkládat fotky a popisy na určení Smile , jsem tady jen parkrát do roka a spíš na kukandu , ale našel sem jednu fotku z mizernýho mobilu a prostě mi to nedá se zeptat - co by to mohlo být Smile, omlouvám se těm mykogynekologům Smile , jsem zapálenej amatér, ted ještě zkusim sem dát tu fotku , at prší , tady bída jak s deštěm tak v lese
Sice jsi si to přečetl, ale vůbec jsi se tím neřídil. Fotka z dálky, bez jakéhokoliv popisu. Navíc jen zvrchu, takže nejsou vidět důležité znaky. Může to být cokoliv, mě to nejvíc připomíná jedovatou třepenitku svazčitou...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

Nový příspěvekZaslal: po 07. července 2014 8:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlas
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru