Zaslal: st 03. července 2013 13:10 Předmět: Bílé pozadí kamery
Jsem začátečník, možná proto mám trochu stupidní dotazy
Jak to děláte, aby jste měli na výstupu z mikroskopu bílé pozadí? vyfotíte a následně nějaký photoshop? předem děkuji za odpověď
No jasně, že fotoshop! Dobrý snímek z mikráku je obvykle dosažen při výrazně mírnějším osvětlení než je potřeba pro oční pozorování. Výsledkem jsou snímky do žluta, modra, ... dle zdroje, preparátu, atd ... Ve fotoshopu pak obvykle použiji vyvážení bílé s referencí na místo kde nic není. Pokud je preparát barven a barvivo je i mimo preparát, pak by to nikdy nemělo být vyváženo na bílou (šedou) ... chce to hodně experimentovat ... velmi zajímavých výsledků jsem dosahovat pokud jsem použil dvě vrstvy. Jednu jsem převedl do stupňů šedé a hodně zaostřil, a druhou jsem barevně korigoval a nechal prolnout některou z funkcí (nevím již kterou) ...
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory