Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hřib - plstnatý?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mykomaniak

PříspěvekZaslal: čt 23. května 2013 23:32
  Předmět: Hřib - plstnatý?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejspíš první průzkumník - Hřib plstnatý? Nalezen dnes 23.5. 2013 na Mladoboleslavsku ve smíšeném lese v místě s převahou dubů.

155.63 kB    
23.5. Mladoboleslavsko
hrib.jpg
   hrib.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Novák

PříspěvekZaslal: pá 24. května 2013 19:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mně to spíš připadá jako suchohřib hnědý. -Modrání rourek na poranění. To by plstnatý neměl dělat.
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 24. května 2013 19:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hřib plstnatý může modrat. Podle mě je to plstnatý nebo osmahlý. Hřib hnědý má tmavší klobouk a hlavně jemnější rourky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Teri

PříspěvekZaslal: pá 24. května 2013 21:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 24. května 2013 19:21 Jiří Novák napsal:
Mně to spíš připadá jako suchohřib hnědý. -Modrání rourek na poranění. To by plstnatý neměl dělat.

Naopak to plstnatý docela často dělá (že modrá v horní 1/2)....ale hlavně, hřib hnědý by neměl taková ta žebra v horní části třeně - ta jsou právě pro hřiby z okruhu h. plstnatého charakteristická.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 24. května 2013 21:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 24. května 2013 21:10 Teri napsal:
pá 24. května 2013 19:21 Jiří Novák napsal:

Naopak to plstnatý docela často dělá (že modrá v horní 1/2)....ale hlavně, hřib hnědý by neměl taková ta žebra v horní části třeně - ta jsou právě pro hřiby z okruhu h. plstnatého charakteristická.

Naprostej souhlas.
Podle mě plstnáč jak vyšitej. Nebo něco z okruhu jeho blízkých příbuzných, jak píše Teri.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru