Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
V. Antonín: Encyklopedie hub a lišejníků, Libri+Academia 2006
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Teri

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 19:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a Academia už ji nemá?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
emil54

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 19:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkoušel jsem jí objednávat skoro ve všech shopech, na který jsem narazil. Už loni ke konci roku. Po asi šestým potvrzení objednávky, když jsem byl vždycky natěšenej a pokaždý mi v řádu týdne přišlo jen že nakladatel už nemá skladem, jsem zbytek obtelefonoval, ale marně. Pak jsem se chvilku bavil s Neoluxorem, kde jsem ji objednal pod jinym meilem pětkrát za sebou, aby mi pokaždé přišlo zas to potvrzení objednávky a za pár dnů "Sorry, nemáme" - proste tam mají *nepořádek*, a nebyli čtyři týdny schopni ji stáhnout z nabídky.

Prostě asi už nikde neni, možná v nějakém zastrčeném kamenném knihkupectví.
Teri

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 19:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, nebo antikvariát...
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 20:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na aukru je - nová za 390 Kč + poštovné:

http://aukro.cz/houby-encyklopedie-hub-a-lisejniku-i3091075207.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
emil54

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 20:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Antikvariáty už sjíždím marně tři měsíce. Na tom aukru jsem to viděl, ale týpek neposilá na dobírku. Platba předem se mi moc nelíbí - nejsem sice extra paranoik, ale mám snad ty nejblbější zkušenosti, jaký si jen umíš představit - takže vyléčenej předemplatič. Jedině vyrazit na výlet do Práglu, ale to se mi teď moc nehodí Sad

Každopádně dík za tip.
emil54

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 20:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já se picnu, teď jsem ji objevil na http://www.antikvariat-5d.cz/kniha-encyklopedie-hub-a-lisejniku-vaclav-antonin-1463672.aspx - ráno tam eště nebyla. Kliknu na "koupit" a napsalo mi to: "Litujeme, ale vybraná položka byla již zakoupena jiným zákazníkem." Very HappyVery Happy
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 21:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobírka podle mě nic neřeší (prodejce může zabalit cihlu). V tomhle případě jde ale o člověka, který prodal 7500 předmětů a má z 99,6 % pozitivní hodnocení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 21:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jaký máte názor tuhle encyklopedii ve srovnání s loňským Přehledem hub střední Evropy Question
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 21:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

O té vystavené na aukru jsem uvažoval. Můj zcela laický názor je ale takový, že když už mám střední Evropu, je pro mě encyklopedie asi zbytečná. Ale to je možná jen momentální stav mysli - včera jsem zjistil, že už mám asi metr mykologické literatury, což je výrazný nepoměr oproti tomu, co mi z přečtené části uvízlo v hlavě Smile
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 09. dubna 2013 10:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedavno byla na aukru za 170 Kc
emil54

PříspěvekZaslal: út 09. dubna 2013 13:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 08. dubna 2013 21:41 no-X napsal:
včera jsem zjistil, že už mám asi metr mykologické literatury, což je výrazný nepoměr oproti tomu, co mi z přečtené části uvízlo v hlavě Smile

Člověk má podvědomě pocit, že čím větší hromadou literatury je obklopen, tím by mohl být vzdělanější, ale když se nad tím zamyslí seriozně, dojde k nepřímé úměrnosti mezi informacemi na dosah a skutečnými znalostmi Very Happy

Já vlastně ani nevím, jestli tu knížku potřebuju, ale chci ji Wink
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 09. dubna 2013 22:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To s tím nevím jestli ji potřebuji ale chci ji......No já jako houbový bibliofil o tom něco vím. Myslím, že kromě vědeckých institucí asi nikdo nemá tolik knížek a časopisů jako já. Slovy Zdeňka Svěráka - to neříkám proto že bych se nějak vytahoval, to je prostě fakt ((:. Tuto vášeň ke knihám jsem zdědil po svém dědečkovi, který byl spisovatel a měl obrovskou knihovnu s mnoha tisíci knihami. Moje knihy a časopisy o houbách čítají nyní kolem 3000 položek. Co se týče České republiky, myslím, že mám cca 95 % všeho co u nás kdy vyšlo...ani byste nevěřili, kolik toho je. Samozřejmě je pravda, že většinu z toho neotevřu jak je rok dlouhý, ale pak přijde chvíle kdy potřebuju nějaký článek a pak jsem si jistý, že ho mám a nebo mohu takhle pomoci lidem, co něco shánějí. Hold vášeň je vášeň, navíc to leze dost do pěněz ale tak už to chodí....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. dubna 2013 8:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No a co kdybych ti to v tom Práglu vyzvedl, a pak poslal Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Tori
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá 26. dubna 2013 15:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Emile, jestli ji ještě sháníš, ozvi se mi na mail, koncem příštího týdne bych měla mít jednu navíc (objednala jsem si ze dvou míst a kupodivu na obou ještě byla). Nebo pokud užs ji mezitím sehnal, napiš sem prosím, že ji máš, a může se mi pak ozvat kdokoli jiný.
Ta na prodej by měla mít trochu odřené rohy, nevím jak moc, ještě jsem ji nedostala do ruky.
emil54

PříspěvekZaslal: pá 26. dubna 2013 19:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všem, byl jsem chvíli zas trochu mimo realitu, takže se omlouvám, že jsem nemohl zareagovat.

Bobe, dík za nabídku, bylo by mi trapný hnát tam někoho, když jsem sám línej, jak veš Wink

Tori, pokud se ti opravdu sejdou dvě a nebude tě štvát s tím jít na poštu, budu moc rád. Opotřebovaná kniha mi nevadí. Až se dostanu domů, pošlu mail. Díky Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Nástěnka - Výstavy, přednášky, knihy, odkazy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru