Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
ryzec sp.2?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Yohaness

PříspěvekZaslal: st 10. října 2012 12:58
  Předmět: ryzec sp.2?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tento ryzec je také z Měděnce. Smíšený les, bříza, smrk. Středně velké plodnice, tmavý lehce plstnatý klobouk, podivně kroucený třeň téměř u všech plodnic. Bílé, neměnné, silně palčivé mléko. Vůně lechce nakyslá.
Rostli spolu s ryzcem vonným(L.glyciomus) a ryzcem scvrklým(L.vietus).
Nevíte někdo?

169.06 kB    
DSCF8239.JPG
   DSCF8239.JPG

174.92 kB    
DSCF8283.JPG
   DSCF8283.JPG

158.96 kB    
DSCF8286.JPG
   DSCF8286.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
wenca

PříspěvekZaslal: st 10. října 2012 15:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

myslím, že máme stejný problém: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=8299 , taktéž se snažím zjistit třetího ryzce do party k r. scvrklému a r. vonnému
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Yohaness

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 12:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Konzultoval jsem tohoto ryzce s panem M.Beranem - napsal, že dle fotografie mu přijde na L.mammosus. Řešili jsme odlišnou vůni a chuť - cituji pana Berana: Chuť a vůně jsou do jisté míry subjektivními a navíc ne zcela stálými znaky. Jak říkal jeden náš mykolog: "Houby nečtou mykologickou literaturu."
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
wenca

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 15:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já se byl minulý týden znovu podívat na ty moje ryzce a dospěl jsem k názoru, že to asi opravdu budu ty r. libovonné (L. mammossus)
trošku jsem tam ten kokos cítil - i když ne tak výrazně jako u r. vonných.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 15. října 2012 16:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Možná, že jak jsme byly načuchaný těch vonných, tak jsme slabší vůni u těchto vůbec nevnímali ... třeba Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru