Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
flassch

|
Zaslal: pá 28. dubna 2006 15:33 |
 |
|
Tak si to zanes do plánovaného výhledu na období prosinec až březen 2006  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Copajetotuto

|
Zaslal: pá 28. dubna 2006 16:42 |
 |
|
koukám, že tu chvíli člověk nejní a huš je fšestsko ináč. Já se probůh nehlásil k tomu, že jsem schopen zřídit porovnávání hnojníků na to nemám, a nikdy mít nebudu. jen jsem si prostě představil, jak by asi ta stránka byla velesložitá. Jinak netvrdím, že to není na dlouhé zimní večery. Ta Lupova myšlenka si myslím ale není to úplně pravé ořechové. V atlase se nevyskytují podrobné snímky právě těch rozlišovacích znaků, na které jsem narážel. Takže spíš to vidím jako nadstavbu atlasu. Asi by to pro začátek stačilo u notoricky známých dvojníků, jejichž záměna by byla schopna způsobit nějaký vážný problém těm, kteří právě NEJSOU příliš honění. _________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 28. dubna 2006 16:53 |
 |
|
Jardo máš pravdu! U toho druhu, kde ti to chybí vznes prosbu na tento detail v diskusi u tohoto druhu (Atlas diskuse), na kterou se odkazuje stránka Atlasu. Třeba se dočkáš ... a já s Tebou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 28. dubna 2006 18:27 |
 |
|
Copajetotuto napsal: |
... V atlase se nevyskytují podrobné ... |
Záleží na nás všech co se tam bude vyskytovat. Pokud se najde ochotný profík co to dokáže odlišit, není problém mu přidělit v atlase i moderátorství aby mohl upravit záznamy podobných druhů tak, aby obsahovaly porovnatelné odlišovací údaje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Copajetotuto

|
Zaslal: út 09. května 2006 15:11 |
 |
|
Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych upřesnil u kterých "Dvojníku se mi zdá být užitečné jednostránkové zobrazení odlišných znaků.
V prvním kole by to asi měly být :
1, M. růžovka, M. Šedivka, M. Tygrovitá
2, M. Hlízovitá (zelené formy), zelené holubinky
3, M. Hlízovitá (bílé formy a její sestřičky), Bílé žampiony
4, Závojenka olovová, Májovky, případně další druhy
5, Vláknice načervenalá aj její možní např opět májovka
6, Třepenitka svazčitá, opěňka měnlivá, Další druhy třepenitek (maková cihlová)
7, žampion zápašný, bílé druhy žampionů
To by snad pro začátek mělo stačit.
Představa je teková, že by autor určil počet dvojníků a pak si jen nadepsal název odlišujícího znaku např. okraj klobouku nebo vůně. a vaplňoval pro všechny dvojníky. Buď s obrázkem, nebo pouze slovně. A pak by se navázaly pouze odkazy do atlasu. _________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 09. května 2006 15:29 |
 |
|
Jardo pusť se do toho! Založ si Témata k tomu co navrhuješ a shromažďuj, jistě ti někdo rád pomůže, ale začít budeš asi muset sám Doporučuji knihu Zaměnitelné houby. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|