Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Několik nápadů k diskuzi
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
flassch

PříspěvekZaslal: pá 28. dubna 2006 15:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak si to zanes do plánovaného výhledu na období prosinec až březen 2006 Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: pá 28. dubna 2006 16:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

koukám, že tu chvíli člověk nejní a huš je fšestsko ináč. Smile Smile Smile Já se probůh nehlásil k tomu, že jsem schopen zřídit porovnávání hnojníkůSmile na to nemám, a nikdy mít nebudu. Embarassed jen jsem si prostě představil, jak by asi ta stránka byla velesložitá. Jinak netvrdím, že to není na dlouhé zimní večery. Ta Lupova myšlenka si myslím ale není to úplně pravé ořechové. V atlase se nevyskytují podrobné snímky právě těch rozlišovacích znaků, na které jsem narážel. Takže spíš to vidím jako nadstavbu atlasu. Asi by to pro začátek stačilo u notoricky známých dvojníků, jejichž záměna by byla schopna způsobit nějaký vážný problém těm, kteří právě NEJSOU příliš honění.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 28. dubna 2006 16:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jardo máš pravdu! U toho druhu, kde ti to chybí vznes prosbu na tento detail v diskusi u tohoto druhu (Atlas diskuse), na kterou se odkazuje stránka Atlasu. Třeba se dočkáš Smile ... a já s Tebou Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 28. dubna 2006 18:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Copajetotuto napsal:
... V atlase se nevyskytují podrobné ...

Záleží na nás všech co se tam bude vyskytovat. Pokud se najde ochotný profík co to dokáže odlišit, není problém mu přidělit v atlase i moderátorství aby mohl upravit záznamy podobných druhů tak, aby obsahovaly porovnatelné odlišovací údaje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: út 09. května 2006 15:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych upřesnil u kterých "Dvojníku se mi zdá být užitečné jednostránkové zobrazení odlišných znaků.

V prvním kole by to asi měly být :

1, M. růžovka, M. Šedivka, M. Tygrovitá

2, M. Hlízovitá (zelené formy), zelené holubinky

3, M. Hlízovitá (bílé formy a její sestřičky), Bílé žampiony

4, Závojenka olovová, Májovky, případně další druhy

5, Vláknice načervenalá aj její možní např opět májovka

6, Třepenitka svazčitá, opěňka měnlivá, Další druhy třepenitek (maková cihlová)

7, žampion zápašný, bílé druhy žampionů

To by snad pro začátek mělo stačit.

Představa je teková, že by autor určil počet dvojníků a pak si jen nadepsal název odlišujícího znaku např. okraj klobouku nebo vůně. a vaplňoval pro všechny dvojníky. Buď s obrázkem, nebo pouze slovně. A pak by se navázaly pouze odkazy do atlasu.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 09. května 2006 15:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jardo pusť se do toho! Založ si Témata k tomu co navrhuješ a shromažďuj, jistě ti někdo rád pomůže, ale začít budeš asi muset sám Smile Doporučuji knihu Zaměnitelné houby.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru