Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Krušné hory
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Horst

PříspěvekZaslal: pá 05. června 2009 16:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. června 2009 8:42 Kuzma napsal:
a tak se stane, že borováček z Volyně je jak dubák z Kadaně Very Happy

BTW ona ta Volyně je blíž než si myslíš, od místa nálezu je kousínek, takže to klidně může být nastejno

Naposledy upravil Horst dne so 06. června 2009 14:25, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kuzma

PříspěvekZaslal: pá 05. června 2009 21:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. června 2009 16:21 Horst napsal:

BTW ona ta Volyně je blíž než si myslíš, od místa nálezu je kousínek, takže to klidně může být nastejno

Tak o téhle Volyni jsem vůbec netušil.A jestli Kraken brouzdá nad ********,je to fakt jen přes kopec.A Horstovi dík,českého místopisu není nikdy dost,jako vody v lese Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 05. června 2009 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. června 2009 10:02 Sley napsal:
Sakryš, Krakene, já se tam za tebou budu muset přijet jednou podívat... u nás neroste zatím nic moc, resp. houby k večeři se nasbírat dají, ale závidím ti tu druhovou pestrost...
Klidně, ale musel by sis pospíšit, dokud tu něco roste. Uznávám, že jsem teď měl kliku a narazil jsem na pár zajímavých houbiček, ale když tohle téma prolistuješ o pár stránek dozadu, určitě narazíš na víc než jeden můj příspěvek, kde skuhrám, že nic neroste. Laughing
Kuzma

PříspěvekZaslal: ne 07. června 2009 21:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. června 2009 21:21 Kuzma napsal:
pá 05. června 2009 16:21 Horst napsal:

Tak o téhle Volyni jsem vůbec netušil.A jestli Kraken brouzdá nad ********,je to fakt jen přes kopec.A Horstovi dík,českého místopisu není nikdy dost,jako vody v lese Smile

O svém revíru napsal Kraken sám,takže jsem nečekal konspirativní podtext a lokalitu citoval.Přesto se omlouvám Embarassed
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 08. června 2009 13:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak Sleyi, ani to tak dlouho netrvalo! Confused Lítal jsem celé dopoledne po kopcích a jediné dvě hřibovité houby, které jsem našel, byl jeden kozák a jeden hřib hnědý. Kromě nich dvě m. růžovky, jednu m. zelenou, jednu m. šedou, pařez s třepenitkama svazčitýma, jednu holubinku, větší množství ryzců, jednu bedličku, dvě veverky a jedniho broučka. No, teď když koukám, co jsem napsal, tak to zas tak špatný nebylo... Laughing
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 10:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Není nad to, chodit na osvědčená místa. Z hřibovitých už roste všechno, ve velkém se rozjíždějí lišky, ale jednoznačně vedou růžovky. Jen holubinek jsem čekal daleko víc...
Když jsem dával košík do auta, narazilo mi něco do čela. Koukám a na zemi se válí krásný ohniváček červcový. Než jsem se na něco vzmohl, vyhrabal se na nohy, roztáhl krovky a byl v tahu. Crying or Very sad Laughing

166.95 kB    
DSC05385.JPG
   DSC05385.JPG
Horst

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 11:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlas, byl sem na Jeseni, lišek je dostatek. Masáků všech velikostí a hlavně zdravých je opravdu na nůše, vzal sem si jich ale jen menší košík. Křemenáče smrkový pro který sem dá se říct šel, nic Confused Takže hřiby smrkový a hnědý, kozáky a křemenáče březový vše v klidu po několika kouscích. Bratelných holubinek bylo minimum stejně jako bedel. Co mě ale v tuhle dobu překvapilo byli tři bohužel hodně ožraní voňaví h. strakoši. Foto mám jen z mobilu, foťák je u moře a u druhýho vyplivla baterie než sem nafotil prvního houbu, kterou byl postarší kukmák.

83.13 kB    
16-06-09_1812.jpg
   16-06-09_1812.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 12:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No vidíš... a pár kilometrů od Varů směr Plzeň jsou zase pouze křemenáče smrkové a růžovka ani jedna Sad
Horst

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 9:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera jsmy byli okouknout střední nadm. výšky kolem 700 m+ kvůli maxikošíku, který chtěla nasbírat kamarádka nedůvěřivému příteli. Masáky opravdu masově, krásné mladé a hlavně zdravé. Několik kozáků březových (já ani 1!), pěkná hnízdečka pošvatek šafránových a tři suchohřiby hnědé (já opět ubohý 1). Na jiném výše položeném místě výškově kolem 800+ za Měděncem jen jeden kozák a statný křemenáč s průměrem klobouku přes 25 cm, ovšem obydlený kolonií hmyzu=nebratelný. Ale houbová vůně se tam prý z lesa linula nádherně. Neposoudím rýma nedovoluje ale pro příští dny je to dobré znamení. Celkem tedy půlka, zato velkého koše a spokojenost.
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 21:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak se mi zdá,že houbaři jsou řádně rozmlsaní momentálním výskytem hřibovitých hub Smile . Jít v neděli odpoledne na houby a nasbírat plný koš masáků,lišek,černohlávků které houbaři obcházejí,k tomu přidat pár zapomenutých smrkáčů a hnědáků,není problém Very Happy Třeba dnes ležel čerstvý odkrojek křemenáče u tohoto políčka lišek, které houbaře nezajímaly Very Happy . Co by jsme za ně dali v chudých létech......... Smile

175.74 kB    
24.7 2009 Bezručovo údolí Chomutov
13.jpg
   13.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 23:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to je pastva pro nejen oči !! Laughing
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 25. července 2009 23:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Parádní!
lesánek

PříspěvekZaslal: st 29. července 2009 17:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky se mi občas zdá, že o ně houbaři moc zájem nemají. Často jsou kolem odkrojky hřibů a lišky netknuté. To ale nevadí, já si je velice rád seberu. S dnešníma cca 1,5 kily už nejsem daleko od 10 kg letošních lišek.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 31. července 2009 11:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jj, lištičky, letost v Krušnejch rostou jak divé. Dosud jsem na ně jezdil 80km daleko, až někam za Vary, ale už mám na ně dost míst i tady u nás okolo Chomutova
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: po 09. listopadu 2009 15:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem se byl podívat jen kolem rybníka v Údlicích,jestli už nerostou Šťavnatky modřínové. Ty jsem sice nenašel, zato bylo plno jiných druhů hub. Hlíva ústřičná a snad dubová?,Penízovky sametonohé,strmělky, helmovky, čepičatky, ucha jidášova,brvenky, chlupáčky,límcovky měděnkové i modré,třepenitky svazčité, pýchavka palicovitá,několik druhů šupinovek,dřevokaz,kržatky,choroš, Štítovka jelení,Čirůvka fialová a plno dalších druhů pro mě těžko určitelných houbiček. Na to, že jsem jen obešel rybník opravdu hub požehnaně Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Další
Strana 10 z 11

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru