Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Nová kuchařka
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 11:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jardo, ono bodování jsem myslel hlavně kvůli tomu, aby byl recept tak nějak ohodnocen ... takže třeba abych si neuvařil něco, o čem se všeobecně tvrdí, že je to humus ... to se s diskuse nenajde ... ale prolátnout data a nechat si zobrazit jen ty pokrmy s více jak s čtyřmi body lze udělat velmi snadno ... Proto ty body či známky či hvězdičky či kytičky či ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 11:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zaujal jsem stanovistko druhého konce, aby jsme se nerozpínali jak vesmír Smile Přistupuji k tomu podobně jako k mobilnímu telefonu ... mám ten nejstarší model co "skoro nic neumí" ... ale když chci volat tak hned volá, když psát sms tak hned píše sms, když chci nastavi budík ... no problém ... rozbil se mi ... teď mám "moderní" ... každou chvílí ťukám jak pitomec a hledám v kterém koutu toho super menu se skrývá budík ... tisíckrát potvrzuji voloviny jako ... opravdu chcete zobrazené číslo vytočit? Opravdu chcete SMS odeslat a další podobné stupidity ... používám asi 5% ze všech funkcí toho telefonu ... co bych dal za svůj starej telefon, který volal a psal SMS a budil ... nic víc neuměl, ale to mi stačílo bohatě! Vše ostatní jsem dělal emailem, osobně, dopisem, kurýrem, poštou .... byl bych rád aby kuchařka splňovala přesně to co má splňovat a všechno ostaní co bude využívat pouze každý desátý a zbytek lidí to bude buď úspěšně ignorovat a nebo ji přehršel funkcí bude obtěžovat prostě neobsahovala.

PS: Nemyselete si, že bych si tu kuchařku nedovedl představit i s video ukázkou krájení mrkve ... dovedl a jistě by to bylo super ... ale ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 11:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže ještě jednou: stejně jako mezi rybáři najdeš ty, kteří ryby nejedí, tak i zde budou houbáři, které nějaká kuchářka nechává chladnými. Troufnu si však říct, že bude více těch, kteří houby upravují a konzumují. Takže si položme otázku: budeme-li (raději budu říkat "budete-li") mít 1.000 registrovaných uživatelů (a to není číslo z oblasti sci-fi - to je jen o rozumném přístupu) a z toho bude polovina těch, kteří houby baští (a dejme tomu z té poloviny 2/3, kteří budou využívat služeb "kuchařky") - stojí nám za to pro tyto "klienty" vyrábět nějaký komfort? (a to jsem záměrně šel na podlimitní čísla).

Argument č.2: drtivá většina webů (a zejména těch databázových) má mezi svými prostředky TISK (bez toho to je jako auto bez kol)

A už jsi mě unavil, už si jdu udělat houbové lasagna..... Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 11:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ivo, já se nechci nikoho dotknout ... ty máš názor takový a já s ním plně souhlasím ... dávám ti ve všem co píšeš za pravdu ... jen chci reprezentovat druhou stranu ... jak píšeš "trofnu si tvrdit, že ..." Smile ... troufej si jak chceš Smile ... já si troufnul odhadnout ty ostatní ... respektuj ten pohled ... koneckonců situace, že o tom vedeme diskusi prakticky pouze my dva mne vede k doměnce, že bude možná více těch co je nechá kucchařka chladnými Smile Všechno něco stojí a já tvrdím, že bychom měli "utrácet" za houby a nikoli za kuchyň. Neber nic z toho jako útok na tebe !!! To rozhodně tak není !!!! Je to jen názor z druhé strany a teď jde o to najít kompromis ... sebrat to co je fakt důležité pro většinu a není to moc speciální ... tisk má i webový prohlížeč !!! Například. Email můžeš řešit posláním stránky funkcí tvého prohlížeče ... diskuse se může vést i ve fóru Přišel jsem si pokecat ... prostě ... on si to Lupo přebere a vyřeší po svém ... a já věřím, že toho bude více než navrhuji já a méně než navrhuješ ty.
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 12:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ha...přece jen máme něco společného....ve stejném okamžiku jako Tebe, napadlo i mě: "Jakto, že se tady přeme sami?". Původně jsem si myslel, že to bude tím, že se Tě bojej, ale asi máš pravdu Ty - bude to spíše na pokraji zájmu.

Dobrá, co jsem k tomu potřeboval říct, jsem už řekl, teď je na Vás, jak si to spácháte. Více rvát se mi nechce.
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 13:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Upravený přehled kategorií, položek a tlačítek (str.3, time17:17):

1. masa sloučená do jedné položky
2. odstraněny "chuťovky"
3. z tlačítek odstraněná položka "Zařadit mezi oblíbené"
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 17. února 2006 13:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jak jsem vás napínal s obrázky nového atlasu, stejným způsobem to udělám i u kuchařky a posílám první náhled na úvodní stránku. Je tam zadáno jen pár zkušebních kategorií, naostro to nastavím až před oficiálním spuštěním.

73.02 kB    
kuukbuuk.jpg
   kuukbuuk.jpg

Naposledy upravil Lupo dne pá 17. února 2006 14:52, celkově upraveno 1 krát
Ivo

PříspěvekZaslal: pá 17. února 2006 13:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Móóóc pěkný obrázek.....hihi....to není snaha o zesměšnění....spíše radost nad pokrokem.
Ivo

PříspěvekZaslal: pá 17. února 2006 14:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lupo, pokus se tam zakomponovat i detaily typu "vyhledávání" apod. .....vím, že názory nejsou sjednocené, ale z něčeho zkusme vyjít (možná i to pomůže překonat některé tmářské vize)....šup a je to tu...jak říká Bob.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 17. února 2006 14:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dočmárnul jsem tam i to vyhledávání, tenhle modul ještě nemám hotový, ale takhle nějak by mohl vypadat.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 12:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A další obrázek, tentokrát je to náhled na to, jak si budete moci zobrazit položky srovnané podle jejich hodnocení. Takže funkce "Zrcadlo, zrcadlo, ukaž mi, který recept je nejchutnější" a "ukaž mi recepty od nejlepšího autora" budou.

26.94 kB    
rating.jpg
   rating.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 12:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk tlesk
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 21. února 2006 13:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a ještě to má jednu funkci, pokud vím, že se někdo ve vaření vyzná jak koza v petrželi, tak jeho hlasy můžu jednoduše ignorovat a naopak hlasy mistra preferovat. Každý jak si to sám nastaví.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru