Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Strmělka ?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mykoň

PříspěvekZaslal: so 27. října 2007 0:31
  Předmět: Strmělka ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj, myslím si, že je to strmělka...? Smrkový les. Fotka je ze srpna. Díky za pomoc...

179.42 kB    
P8250016b.jpg
   P8250016b.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
chalda
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 28. října 2007 19:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Řekl bych, že to je čechratka podvinutá, ale fotka nic moc, takže to nelze pořádně rozlišit
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 28. října 2007 21:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta to nebude Crying or Very sad teda ta čechratka
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 28. října 2007 23:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Napadá mě Strmělka přehrnutá - letní žlutá forma - Lepista flaccida f. gilva
chalda
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 29. října 2007 0:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Proč myslíš, že to není čechratka podvinutá? Klobouk je hezky podvinutý, jen co je pravda Laughing Ale je pravda, že ta fotka není moc informativní. Jinak strmělka přehrnutá to taky nebude dle mého. Já bych vsadil na čechratku;-)
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 29. října 2007 1:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zjevně strmělka přehrnutá, jinak též Clitocybe inversa.
Mykoň

PříspěvekZaslal: po 29. října 2007 16:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 28. října 2007 23:45 chalda napsal:
Proč myslíš, že to není čechratka podvinutá? Klobouk je hezky podvinutý, jen co je pravda Laughing Ale je pravda, že ta fotka není moc informativní. Jinak strmělka přehrnutá to taky nebude dle mého. Já bych vsadil na čechratku;-)

Zajímalo by mne, jak má vypadat informativní fotka - co například chybí této fotce???
Jinak děkuji všem za jejich názory...
Horst

PříspěvekZaslal: po 29. října 2007 18:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já myslim že informativní ta fotka je maximálně - řez, plodnice zvrchu, prostě v pohodě, takže bych to neřešil. Na čechratku to teda ale taky nevidim (zase nejsem takovej odborník, od toho tu je mnoho jiných Wink ).

Zajímavý je, že když sem včera koukal
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Lepista_inversa01.jpg celkem mě vyděsila, takovou houbu sem ještě neviděl Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 29. října 2007 20:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 29. října 2007 15:22 Mykoň napsal:
... co například chybí této fotce???

Podle mě ostrost. Za šera, jako bývá na podzim a v zimě, se to prostě v ruce udržet nedá. Tím pádem musíš jít na minimální clonu a tudíž na minimální hloubku ostrosti, aby si dostal expozici, kterou udržíš. Dá se to ještě zkrátit vyšší citlivostí, ale to už zase roste šum. Se stativem tohle prostě nemusíš vůbec řešit, ta houba ti nikam neuteče ani za čtyři vteřiny ... teda pokud zrovna nefotíš slizovky Wink
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 30. října 2007 11:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mne přijde dobrá Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru