Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Nová kuchařka
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: čt 09. února 2006 16:45
  Předmět: Nová kuchařka
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už jsem o tom někde debatili a padlo spousta návrhů. Na jeden si ale nevzpomínám a tak ho plácnu tady ... co takhle, aby mimo jiné u každého receptu byla možnost udělit body od jedné do pěti, plus údaj o průměrném bodu a údaji o počtu bodujících. A samosebou vyhledávání nejvíce bodovaných pokrmů seřazených podle data vložení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: čt 09. února 2006 18:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrá tedy, dám se do kuchařky, až začnou růst, ať je z nich co vařit Smile, krom toho je to poslední část, která ještě není "zphpBBlizovaná". Návrhy na kategorie už tu padly, proberu staré příspěvky na toto téma a sesumýruju nějaký návrh.
- Bodování příspěvků není problém, existuje na to již hotový mod.
- Diskuse přimo pod recepten je také možná
Cokoliv dalšího vás napadne, tak včas napište. Až to bude hotové, už se mi do toho nebude chtít moc zasahovat. Mám v plánu ještě další nové věci, kterým se chci věnovat až budou celé stránky "pod jednou střechou". A hlavně ... jaro je za 40 dní Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka Kohl
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 1962
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: čt 09. února 2006 18:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Z tou střechou si mi připoměl že ta doména a ten prostor budou ještě chvíly trvat - těsně před tim než sem to chtěl odeslat jsem objevil společnost kde je za o něco mín penez jednou tolik muziky - konkrétně 3GB tak to objednam tam takže ještě pár dní...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: pá 10. února 2006 9:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

prosotr není všechno! Potřebujeme PHP a databaze a možná i další věci ... prober to nejdříve s Lupem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: pá 10. února 2006 9:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Neboj Bobe, i kdyby tam slibovali modré z nebe, bude potřeba vše nejdřív řádně otestovat, jak z hlediska potřebných aplikací, tak i z pohledu možností administrace, rychlosti, dostupnosti a stability.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: pá 10. února 2006 11:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

BANAN.CZ NEBRAT

Nabízí sice nejnižší cenu na trhu, ale tak drtivé kritiky, které se o tomto hostingu píšou jsem už dlouho nečetl. Jedná se především o rychlost, časté výpadky, stížnosti na technickou podporu, neohlášené změny v systému, zásahy do obsahu placených webů (odstraňování kritiky namířené proti banan.cz) a masivní reklamní kampaně (např. k chybovému hlášení reklama přes celou obrazovku) a takovou slizkost jako je vystavovat děkovné dopisy nedělá ani Micro$oft.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: pá 10. února 2006 12:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Úplně nejjednodušší způsob, jak tohle prozatím vyřešit by byl, kdyby se doména zaregistrovala, nebo převedla ke stejnému provozovateli hostingu, jako má tenhle web a nastavila by se jako alias tak, že www.damyko.info = w ww.damyko.info . S tím si každý správce musí poradit, není to nic složitého a je to práce tak na dvě minuty. Nemusí se platit další prostor, zatím zabíráme necelých 200MB. Převést to později někam jinam není žádným problém, doména bude tvoje a můžeš si s ní nakládat jak je libo. Přelinkování odkazů v příspěvcích lze udělat scriptem a odkazy ve stránkách jdou změnit v administraci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: pá 10. února 2006 13:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No doménu kup Bolete okamžitě a asi u toho www.pudil.com, u něj jsem to koupil já a podpora funguje bezvadně. S prostorem ... 200MB za měsíc provozu v zimě se ti zdá málo SmileSmileSmile ... odhadoval jsem, že současný prostor vydrží rok ... 200 krát 12 ... ještě bude chybět Smile)) To chce klídek, prostor se dá přikoupit a není to drahé, třeba by se dal i přerozdělit ... tj. kus ode mne by se přidalo někomu jinému a podobně ... důležitá je doména ... prostor se vyřeší časem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 12:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vrátím se zpět k původnímu tématu a naznačím, jakým způsobem by mohla být kuchářka členěna. Projel jsem spoustu kuchařek na internetu i u manželky doma v kuchyni a posbíral rozličné druhy dělení do kategorií, porovnal jejich účelnost a názornost. Výsledek je asi takovýto:

Masité houbové pokrmy
- Houby a vepřové maso
- Houby a hovězí maso
- Houby a mleté maso
- Houby a drůbež
- Houby a zvěřina
- Houby a ryby
- Houby a vniřnosti
- Houby a ostatní maso
Houby a těstoviny
Houby a luštěniny,obilniny,rýže
Houbové saláty
Houbové polévky
Houbové moučníky a pečivo
Houbové polévky
Houbové pokrmy zastudena
Konzervace a sušení hub

Často se bude jistě stávat, že pokrm lze zařadit do více kategorí. Proto bych volil formu checkboxů (to jsou ty zašktávací kostičky). Autor tak bude moct zařadit recept do více katagorií. Snažil jsem se pokrýt co největší spektrum houbových pokrmů ale víc hlav víc ví a tak k tomu zkuste přidat něco svého, nebo příklad něčeho co se do toho zařadit nedá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co se týká polí, která bude autor zadávat, bych to nijak moc nečlenil ani neparametrizoval. Ponechal bych to maximálně jednoduché. Na internetových kuchařkách to občas mají vytažené do extrémů a mají kolonky pro kalorie, obsahy látek, cenu, náročnost přípravy, ale tato pole málokdo používá a jejich informační hodnota je sporná. Proto bych volil klasiku:

Název
Počet porcí
Ingredience
Postup přípravy
Doba přípravy
Obrázek
Zařazení do kategorí (viz předchozí příspěvek)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 12:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A do třetice, jak to hodlám realizovat. Zase to bude samostatná instance phpBB upravená speciálně pro tento účel. Nebude třeba se do této aplikace znovu přihlašovat, to bude společné v hlavní části. Hlavní stránka by mohla být členěna tak, jak jsem psal o dva články výše. Při vkládání obrázků uvažuji o generování dvou náhledů. Jeden bude klasický přímo u receptu a druhý malinký v seznamech, kde by mohl bý i autorem zadaný stručný popis o co se jedná ... jakýsi abstrakt. (další zadávané pole).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 12:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nedá se asi nic jiného než souhlasit. Avšak, jak jinak, mám pár poznámek.

Ta asi nejdůležitější je naprostá nezbytnost kolonky Doporučený druh houby řekl bych, že pro houbařskou kuchařku by mělo být trochu více jedno, jestli hovězí nebo vepřový, ale co udělat třeba z nakyslého pstřeně by mne zajímalo bez ohledu co to bude a z jakého masa. Rozuměj potřebné maso koupíš, ale houbu prostě občas naplánovat nemůžeš. No a tak mne na jaře budou zajímat jídla ze smržů a nikoli všechno z hovězího. Tož bych se za tu kolonku silně přimlouval. Neboť mi fakt přijde třídit pokrmy z hub podle toho jaké se do toho dává maso jeko trochu nelogické.

Diskuse přímo k pokrmu, plus bodování spokojenosti. Slovo "vnitřnosti" ve mne nevzbuzuje chuť k jídlu! Smile Evil or Very Mad Toť zatím asi vše.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 12:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, jednoznačně je potřeba dát tak nějakou kolonku na houby. Třeba i skutečnost, že smaženici není příliš vhodné dělat za sušených hub ... to vše by mohlo být v té kolonce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 2312
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 13:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Doporučený druh hub - jasně.
Celé maso do jednoho - ještě promyslím
Vnitřnosti - bývá to sice standardní kategorie, ale budiž

S těmi speciálními recepty pro určité druhy si to musím nechat projít hlavou, má to souvislost s vyhledáváním a tříděním. Daly by se takovéto speciální houby vyjmenovat ? Myslím, že jich zas tolik nebude.

Sírovec
Hlíva
Smrž
Bedla
Pstřeň
Asijské houby
Pýchavka
???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 9090
Bydliště: Kladno-Mimoň

PříspěvekZaslal: so 11. února 2006 13:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lupo, já netvrdím, že by se měly zrušit kategorie masa, jen považuji kategorie hub důležitější než masa. Tož bych to tam přidal. Jinak nic závažného nemám Smile

Pokud jde o "hodnoty" v té nové kolonce ... nachal bych to asi jako textové pole, s tím, že něco jako "směs čerstvých hub" by bylo přednastaveno. Nebo tam dát combobox s vícero přednastaveními. Nebo ty základní typy vypsat do nápovědy k políčku ... tak něco.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

 
Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory