Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Záznam: Fotit nebo kreslit?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 10:20
  Předmět: Záznam: Fotit nebo kreslit?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nad tím již nějakou dobu přemýšlím ... občas mám pocit, že ty malůvky jsou možná i lepší ... tedy možná asi nejlépe kombinace obého.

Naposledy upravil Bob dne čt 31. května 2007 12:03, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 08. prosince 2006 11:09
  Předmět: Re: Mikro: Fotit nebo kreslit?

08. prosince 06, 9:20 Bob napsal:
Nad tím již nějakou dobu přemýšlím ... občas mám pocit, že ty malůvky jsou možná i lepší ... tedy možná asi nejlépe kombinace obého.

Když to někdo umí, tak to může být někdy i o dost lepší. Kresba ale není čistá dokumentace, ale často spíše interpretace.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
latcarf

PříspěvekZaslal: út 06. února 2007 13:31
  Předmět: Kreslení

Já teda zásadně kreslím ale jsem mizerný kreslíř. Radši bych fotil ale nějak se mi nechce připojovat k mikroskopu digitál (protože vím, že nejsem v této oblasti technicky nadaný). Párkrát jsem to zkoušel ale výsledky byly nevalné. Je každopádně jasné, že kresba nezobrazí sledovaný objekt scela věrně, nadruhou stranu zase oko a mozek dokáže lépe vytáhnout detaily a ty pak kresbou zaznamenat. A navíc je kreslit mnohem levnější než fotit Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru