Ryzce se očistí, ponechají pokud možno vcelku a blanšírují se ve slabém solném roztoku. Pak se zchladí a nechají okapat. Kladou se do kameninových nádob a zalijí čerstvě připraveným solným nálevem (na 1 litr vody 50 g soli, 20 g cukru a lžíce odstředěného mléka). Podle chuti se přidá koření (celý pepř, nové koření, plátky česneku či cibule). Houby musí být ponořeny pod hladinou nálevu, proto se zatíží. Mléčné kvašení probíhá po dobu 3-5 týdnů, podle teploty místnosti. Vzniklý ?zasol? se používá jako příloha k pokrmům nebo k vodce.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory