Zaslal: út 08. prosince 2015 20:06 Předmět: Slizák - jaký?
Můžete pomoci?
Tyto fota nejsou moje.
Jeden můj dobrý známý, který též fotografuje houby a to kterékoliv, mne poprosil, jestli nevím, co je toto zač?
Fotografie jsou staré asi 3 - 4 roky, kdy jsem se ještě s tímto pánem neznal.
Bohužel, autor fotografií je přeci jen starší pán (asi 70 let), a když jsem se na něm snažil vyzvědět nějaké bližší podrobnosti, tak už si nedokázal vzpomenout, kde a kdy to fotil.
Takže: Co to asi je nebo může být: (mám svůj tip. ale ten si prozatím ponechám pro sebe.)
Teri, spíš si myslím, zda to nebude něco směrem ke slizáku zářivému - Choogmphus fulmineus. Připadá mi, že sl. lepkavý nemá tak vínově modrofilaové zbarvení povrchu klobouku. Alespoň jsem takovéto zbarvení u tohoto doposud neviděl, a nacházím je + - každý rok. Ale klasické hnědočervené až někdy hnědooranžové, že si je i spletu se sl. švýcarským (který mi tu na Valachách těž roste na 2 lokalitách.) _________________ JGLN
Já bych v tom nic jiného než s.lepkavý nehledal. Přijde mi, že vínově modrofialové jsou na fotce i některé větvičky, fotka bude trochu barevně zkreslená.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory