Zaslal: st 18. září 2013 19:32 Předmět: nevim si rady
Zdravim,
vcera jsem tuhle houbicku potkal prvne v zivote. Teplomilna dubohabrina. Vune vicemene zadna vyrazna, trene tuhe.
Myslel jsem si, ze je to houzvovec hlemyzdovity, lec anyzova vune zadna, tak jsem si rikal, ze treba houzvovec h. nevonny...
Jenze ty houzvovce maji mit bily vytrusny prach a vytrusy maji byt elipsovite kulovite. Ale tahle houbicka mela vytrusny prach narezavely a vytrusy mne tvarove a hlavne velikostne taky zmatly.
Michale, dekuji. Jak si mam ale vysvetlit rezavy vytrusny prach misto bileho az kremoveho a vetsi vytrusy? Navic absolutne nevonel anyzove, coz ale beru, ze vune nemusi byt rozhodujici
Michale, dekuji. Jak si mam ale vysvetlit rezavy vytrusny prach misto bileho az kremoveho a vetsi vytrusy? Navic absolutne nevonel anyzove, coz ale beru, ze vune nemusi byt rozhodujici
Bez anýzové vůně je dosti častá var. inolens, o které sám píšeš v prvním příspěvku. Spory podle Tvé fotografie +- odpovídají. Na rezavou barvu výtrusného prachu jsi došel jak?
dekuji Teri, no vytrusy prave nejak neodpovidaji... vsude jsem nasel, ze maji mit rozmery cca 4.5?5 x 3.5?4um, zatimco ja nameril 8,67 x 5,66 um, coz mi uz prijde jako docela znacny rozdil
Na barvu jsem dosel tak, ze jsem udelal sporeprint jako to delam vzdy a ta barva byla narezavela (neco v tom duchu), ale rozhodne nebyla bila ani kremova, jak by podle zdroju, kde jsem koukal, mela byt
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory