Nedávno jsem umístil jednoho kotroverzního, tak tentokrát se raději zeptám. Kromě jednoho macka bylo na místě několik téměř neviditelných v trávě, jeden rozšlápnutý a jeden očištěný (okrájený) a rozříznutý vyhozený za stromem - když on ten "kovář" nějak nechce zmodrat tak ho raději zahodím ...
Lokalita Sokolák na pryglu v Brně.
Je zajímavé, že jsem na tomto místě nejprve nacházel h. medotrpké, pak jednoho satanáška: [url]http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=5853&highlight=satan [/url] a jen vyjímečně medotrpké - a letos jen satany
151.94 kB
slušnej macek tužka má 13,5 cm
sat.jpg
107.46 kB
měl pod kloboukem schovaného ještě jednoho mrňouse
Zaslal: po 16. září 2013 19:10
Dle zjevných markantů - "klobouk šedý až šedoolivový(u starších plodnic),
rourky žlutoolivové...,póry červené až...oranžově červené,na otlaku modrající...,dužnina bledá,bělavá..., se přikláním k určení B.satanas.Dle zbarvení třeně jsem v zpočátku uvažoval o f.crataegi,ale na druhé straně dle karmínového zbarvení pórů rourek se domnívám že se jedná o klasický B.satanas.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory