Pěkné dopoledne, mohli byste mi poradit s určením?
Rostla na místě, kde se sváží vytěžené dřevo, takže kamenitá hlína a smrkové odřezky. Na jiném místě rostla ve smrčině, v blízkosti ale byl i dub.
Klobouk šedohnědý, u okraje světlejší, až 15cm průměr, mírný hrbolek uprostřed, okraj trochu podvinutý i u velkých plodnic. Lupeny krátce sbíhavé, průměrně husté (připadalo mi, že na zdejších fotkách mlženky jsou trochu hustější). Třeň silný, bělavý, možná trochu do hněda. Dužina bílá, ve třeni hnědorezavá. Vůně celkem příjemná, připomínala mi nějaké dřevožijné houby, ale bylo dost chladno, takže nespolehlivý údaj. Celkově masité, pevné plodnice.
Tipuji to na strmělku mlženku, je to ona? Ještě mi připadaly podobné čirůvky mýdlová nebo zamlžená, ale nesedělo mi tam víc znaků. Díky moc za radu.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory