Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: út 24. ledna 2012 15:52 Předmět: Žiletka |
 |
|
Nevěděl jsem, kam toto téma dát, tak jsem ho dal sem, protože se týká zejména mikroskopie. Pro dělání řezů pro mikroskopii často používám žiletku. Je to asi to nejlepší co může být. Ale mám problémy s tím, jak ji dobře a pevně uchytit. Často řežu pyrenomycety a tudíž musí být dosti pevně uchycená. Většinou si ji chytnu do ubrousku mnohokrát přeloženého, ale nezdá se mi to moc praktické. Jak to řešíte vy? Máte nějaký alternativní způsob "řezání"? Nebo nějaký "držáček" na žiletku? _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: út 24. ledna 2012 20:03 |
 |
|
Díky moc. To by mohlo být to co hledám! _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 25. ledna 2012 9:31 |
 |
|
Též používám skalpel z výměnými břity - nejraději mám rovný břit, ale moc jsem jich ještě neodzkoušel.
Prodávají se i jednostrané žiletky, ale jsou tuším dost drahé. Obyčejnou žiletku bych se asi pokoušel chytit do nějakého tenkého přehnutého plastu.
Další možností je břitva, ať už klasická nebo mikrotomová (z jedné strany je plochá). Neměl jsem zatím tu čest to vyzkoušet, ale mám dobré reference a tak bych jí chtěl mít ve výzbroji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: st 25. ledna 2012 9:51 |
 |
|
st 25. ledna 2012 8:31 Bob napsal: |
Též používám skalpel z výměnými břity - nejraději mám rovný břit, ale moc jsem jich ještě neodzkoušel.
Prodávají se i jednostrané žiletky, ale jsou tuším dost drahé. Obyčejnou žiletku bych se asi pokoušel chytit do nějakého tenkého přehnutého plastu.
Další možností je břitva, ať už klasická nebo mikrotomová (z jedné strany je plochá). Neměl jsem zatím tu čest to vyzkoušet, ale mám dobré reference a tak bych jí chtěl mít ve výzbroji. |
Díky za návrhy. Zkusím to co napsala Teri, snad to dnes v lékárně seženu, mohlo by to stačit. Uvidíme _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: st 25. ledna 2012 11:38 |
 |
|
Kdyžtak zkus spíš nějaké zdravotnické potřeby, a když neseženeš, můžu 28. 2. dovézt do Brna. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: út 31. ledna 2012 11:09 |
 |
|
st 25. ledna 2012 10:38 Teri napsal: |
Kdyžtak zkus spíš nějaké zdravotnické potřeby, a když neseženeš, můžu 28. 2. dovézt do Brna. |
Dotázal Dostal odpověď Sehnal Koupil Vyzkoušel Jásal Děkoval
A teď pro normálního člověka Dnes jsem konečně sehnal ten držák čepelek i čepelky - mělas pravdu, v lékárnách to nemají a ani ve všech zdravotnických potřebách. Takže asi před hodinou, když jsem přijel domů, jsem to zkoušel. A je to paráda, přesně tak jsem si to představoval. Řezy jsou přeci jen takové jistější a přesnější než s žiletkou zamotanou do ubrousku
Takže moc díky za radu! Už teď se mi to osvědčilo, takže brzy koupím ještě cestovní verzi  _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

|
Zaslal: út 07. února 2012 9:24 |
 |
|
Tak ještě jednou po delších zkušenostech znovu děkuji za doporučení. Za těch zhruba 14 dnů jsem s tím řezal spoustu vzorků, včetně nějakých tvrdších pyrenomycetů a je to skvělé. Tudíž každému, kdo se rozhodne řezat houby pro mikroskopii, vřele doporučuji. Za tu cenu to rozhodně stojí. _________________ ---
RAM
|
Návrat nahoru |
|
 |
|