Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: čt 16. června 2011 19:00 Předmět: Preparát: Jak na brvy a chloupky
Jak vytrhnout kosmatce vlas?
Oblíbený TV film Jak vytrhnout velrybě stoličku má pokračování a to s názvem Jak vytrhnout kosmatce vlas Nevěděl jsem kam toto téma píchnout, tak jsem ho dal do Potlachu. Už jsem měl pod mikroskopem pár kosmatek a dosud všechny se daly určit za použití makroznaků, ekologie a výtrusů. Ale teď tu mám jednu, kde si nejsem jistý a potřeboval bych vidět spodní část chloupku. Jenže se mi to stále nedaří. Vždycky vytrhnu s chloupkem i část apotecia a "kořínek" chloupku stejně nevidím. Jak to děláte vy ostatní, kdo jste už někdy mikroskopovali kosmatky? _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
obvykle stačí kus okraje apothecia s brvami rozmáznout pořádně po sklíčku a kořínky pak vidět jsou A však pozor třeba dáti na vyhodnocení - není to totiž snadné, jednak mohou být jednotlivé brvy v různém stadiu vývoje a jedna se mohou rozmáznout do "bokorysu" a je vidět něco zcela jiného než je skutečnost ...
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: po 20. června 2011 6:14
ne 19. června 2011 23:04 Bob napsal:
obvykle stačí kus okraje apothecia s brvami rozmáznout pořádně po sklíčku a kořínky pak vidět jsou A však pozor třeba dáti na vyhodnocení - není to totiž snadné, jednak mohou být jednotlivé brvy v různém stadiu vývoje a jedna se mohou rozmáznout do "bokorysu" a je vidět něco zcela jiného než je skutečnost ...
Díky za rady, zkusím to. Budu muset zajít pro nový vzorek - všechny plodničky, které jsem si přinesl a pěstoval ve vlhkém prostředí už jsem víceméně zdecimoval nebo oholil _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory