Zaslal: po 23. května 2011 12:12 Předmět: Kuřátka?
Poradíte někdo? Smíšený les, borový pařez, plodnice okolo 15 cm na výšku, kořeny hluboko v pařezu, vůně mírná, houbová. 21.5.2011, Újezd u Chcebuze - Strachaly.
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: po 23. května 2011 13:42
To bude korunokyjka svícnovitá (artomyces pyxidatus). Na těch fotkách je to teda docela špatně vidět, ale ta korunokyjka má na rozdíl od kuřátek na špičkách takové jakoby mističky. Roste většinou na rozkládajících se listnáčích, ale vzácněji i na jehličnanech. Píše se o ní, že je docela hojná, ale abych pravdu řekl, já se s ní zas tak často nesetkávám - i když teda zrovna včera jsem jich na jednom starém padlém kmenu viděl zhruba dvacítku trsů. _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
To bude korunokyjka svícnovitá (artomyces pyxidatus). Na těch fotkách je to teda docela špatně vidět, ale ta korunokyjka má na rozdíl od kuřátek na špičkách takové jakoby mističky. ...
Rame, pokud mne oko nemýlí, tak ty "jakoby mističky" jsou na tom prvním snímku maličko vidět. _________________ JGLN
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: út 24. května 2011 22:20
út 24. května 2011 21:36 Jiří Novák napsal:
po 23. května 2011 13:42 ram2007 napsal:
To bude korunokyjka svícnovitá (artomyces pyxidatus). Na těch fotkách je to teda docela špatně vidět, ale ta korunokyjka má na rozdíl od kuřátek na špičkách takové jakoby mističky. ...
Rame, pokud mne oko nemýlí, tak ty "jakoby mističky" jsou na tom prvním snímku maličko vidět.
Jj, právě proto jsem napsal že je to ta korunokyjka. Je to tam špatně vidět, ale asi tam ty mističky jsou _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory