Zaslal: čt 08. července 2010 9:14 Předmět: Kapesní mikroskopy
Říkají tomu mikroskop, ale je to spíše dobrá lupa. Koupil jsem si onehdá
Kapesní mikroskop s osvětlením, 60 - 100x a byl jsem vcelku mile překvapen. Potřebujete-li v terénu zjistit cystidy a možná i nějaké větší výtrusy, pak neváhejte. Za 251 Kč je to rozhodně nejlepší lupa na trhu. Asi k tomu vhodné přikoupiti i zvětšení 30x, kterýžto se dá také koupit, ale bacha na prodejce předražení 10x !!!! není neběžné !!!
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: so 10. července 2010 20:53
Podle mě by mohl být ten mikroskop užitečný. A za tu cenu... Nemáte o něm někdo nějaké bližší údaje? Na těch stránkách toho není zas tak moc a nechci kupovat zajíce v pytli
Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
Zaslal: po 24. ledna 2011 20:11
Tož můj příspěvek zůstal bez odpovědi a tak pro případné zvědavce, kteří by uvažovali nad koupí této lupy nějaké info. Mám ji doma už asi měsíc a samozřejmě jsem ji zkoušel. Není to žádný zázrak, práce s ní taky není nějak extra pohodlná. Ale je levná (teda jak bylo napsáno někde je dost předražená) a dost malá, takže když jde člověk na houby, moc místa nezabere. A takové ty větší na houbách se s ní zjistit dají. Nedá se s ní dělat žádná seriózní mikroskopická práce, ale člověk se aspoň může mrknout jak vypadají různé póry, lupeny, pokožka klobouku a další věci detailně. Celkově shrnuto si myslím, že to za ty prachy (těch 250 Kč) rozhodně není špatná věc _________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory