Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kapesní mikroskopy
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 08. července 2010 9:14
  Předmět: Kapesní mikroskopy
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Říkají tomu mikroskop, ale je to spíše dobrá lupa. Koupil jsem si onehdá
Kapesní mikroskop s osvětlením, 60 - 100x a byl jsem vcelku mile překvapen. Potřebujete-li v terénu zjistit cystidy a možná i nějaké větší výtrusy, pak neváhejte. Za 251 Kč je to rozhodně nejlepší lupa na trhu. Asi k tomu vhodné přikoupiti i zvětšení 30x, kterýžto se dá také koupit, ale bacha na prodejce předražení 10x !!!! není neběžné !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ing Miroslav Chládek

PříspěvekZaslal: so 10. července 2010 9:25
  Předmět: Kapesní mikroskop
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bohužel berou jenom platbu přes bankovní účet,takže pro mne nedostupné.Jinak mají i dost zajímavé a levné věci.
Roman Manak

PříspěvekZaslal: so 10. července 2010 20:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle mě by mohl být ten mikroskop užitečný. A za tu cenu... Nemáte o něm někdo nějaké bližší údaje? Na těch stránkách toho není zas tak moc a nechci kupovat zajíce v pytli
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Manak

PříspěvekZaslal: po 24. ledna 2011 20:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož můj příspěvek zůstal bez odpovědi a tak pro případné zvědavce, kteří by uvažovali nad koupí této lupy nějaké info. Mám ji doma už asi měsíc a samozřejmě jsem ji zkoušel. Není to žádný zázrak, práce s ní taky není nějak extra pohodlná. Ale je levná (teda jak bylo napsáno někde je dost předražená) a dost malá, takže když jde člověk na houby, moc místa nezabere. A takové ty větší na houbách se s ní zjistit dají. Nedá se s ní dělat žádná seriózní mikroskopická práce, ale člověk se aspoň může mrknout jak vypadají různé póry, lupeny, pokožka klobouku a další věci detailně. Celkově shrnuto si myslím, že to za ty prachy (těch 250 Kč) rozhodně není špatná věc

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 25. ledna 2011 7:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

souhlas - mám ji taky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kukin

PříspěvekZaslal: pá 27. února 2015 14:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám naprosto opačnou zkušenost: jedná se o laciný plastový čínský šmejd.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 27. února 2015 23:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ale zvětšuje, ne? Smile Jaká je alternativa?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru