Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
chelonia
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joeking

|
Zaslal: čt 30. dubna 2009 19:26 |
 |
|
Zdravim
Je to opet rez, tentokrat hrusnova tady. Ale tahle je narozdil od te vejmutovkove pomerne neskodna. Teda ono to dela problemy na te hrusce, kde to obcas zpusobuje takove tvrde fleky na plodech, ale na jalovci bych to neresil. Jalovci to moc nevad (tedy aspon jsem se nesetkal s tim ze by mu to nejak vadilo) i a navic je to docela fotogenicke
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nezmar
|
Zaslal: čt 30. dubna 2009 22:10 |
 |
|
Tentokrát si s tou rzí nejsem jist našel jsem to asi před 3roky na zevaru(tůje) podle foto je i toto zevar. A bylo to v rozměru až tak 20-8mm. Rez netvoří rosol ale tuhé plodničky o velikosti tak 1-3mm teda tak je znám já
co ostatní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joeking

|
Zaslal: čt 30. dubna 2009 23:02 |
 |
|
Teda, podle me je ta rostlina na obrazku Juniperus sabina, ale musim se priznat, ze ackoliv mam z dendrologie statnice, tak jalovec od zeravu poznam stoprocentne akorat podle plodu . Jinak ta rez je nejprve takto gelovita, potom se na ni objevi vytrusy, pak ztvrdne a potom opada. Ale jsem klidne pristupny i jinym nazorum
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
chelonia
|
Zaslal: pá 01. května 2009 8:48 |
 |
|
Pravdou je, že do 20 metrů od stanoviště těch stromků rostou 4 staré hrušně a na plodech dvou z nich jsou "puchujře". Těch letních plodnic na listech jsem si nikdy nevšiml.
Na druhou stranu, pokud mě paměť neklame, kupoval jsem je jako tůje (né ty hrušně, ty jehličnany:-) ). Je kolem i mnoho hlohů a jeřábů
Ale, jestli usuzuji správně, jediné riziko té houby je, že mi nějaký okolní pěstitel hrušní natluče tlamu?
Díky moc za snahu a nehádejte se javascript:emoticon(' ')javascript:emoticon(' ')
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 01. května 2009 9:00 |
 |
|
Já jsem se před několika málo lety rozhodoval zda porazit hrušeň nebo jalovec ... jalovec zůstal bo je hezčí ... a udělal jsem dobře neb "tůje" v sousedství jsou zamořeny kompletně.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
chelonia
|
Zaslal: pá 01. května 2009 9:10 |
 |
|
pá 01. května 2009 9:00 Bob napsal: |
Já jsem se před několika málo lety rozhodoval zda porazit hrušeň nebo jalovec ...
|
A jak se daří meruňce? )
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 01. května 2009 22:00 |
 |
|
Bohužel mi uniká souvislost ... asi jsme se tu o tom někde bavily ... Místo hrušně jsem dal meruňku ... první rok po zasazení jsem sklidil jednu, loni 4, a letos je ouplně vobsypaná, móóc se těším ... z hrušky jsme neměli nikdy nic
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
chelonia
|
Zaslal: ne 03. května 2009 3:13 |
 |
|
Baže, informace je k nalezení na diskuzi atlasu. Aspoň je vidět, jak si DAMyka vážím a jak pozorně vyhledávám a vstřebávám informace. . Jinak přeji bohatou úrodu. Trochu lidem meruňky závidím, já tu mám větrno, jíl a 500m/m. Ale asi budu následovat příkladu a půjde tam místo hrušní aspoň nějaká bluma.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: ne 03. května 2009 9:59 |
 |
|
Jsou i takové meruňky co zvládnou kdejaké počasí. Kamarád, ale odzkoušeno má, že broskve snesou ještě více. Z meruněk volím pro bujný růst maďarskou a z broskví spolu s kamarádem oceňujeme Red Heaven. Ale neberte to jako názor zkušeného pěstitele! Pouze tyhle jsem zkusil a fungují.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|