Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
sliz votravnej, škodolibej...
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
chelonia

PříspěvekZaslal: čt 30. dubna 2009 18:30
  Předmět: sliz votravnej, škodolibej...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý den,
Je to pár dní, co jsem zde řešil rez na borovici.

Kéž by se mi dostalo stejně vyčerpávající odpovědi jako prve od Joekinga Smile

No nemůže to tam být dlouho, nedávno jsem tam sekal a ničeho si nevšiml. No a dnes.... všech pět obalených.

Co to je a co s tím??
Díky
Jarda

114.55 kB    
zahrada_004.jpg
   zahrada_004.jpg

145.9 kB    
zahrada_003.jpg
   zahrada_003.jpg

82.72 kB    
zahrada_002.jpg
   zahrada_002.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Joeking

PříspěvekZaslal: čt 30. dubna 2009 19:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravim Smile
Je to opet rez, tentokrat hrusnova tady. Ale tahle je narozdil od te vejmutovkove pomerne neskodna. Teda ono to dela problemy na te hrusce, kde to obcas zpusobuje takove tvrde fleky na plodech, ale na jalovci bych to neresil. Jalovci to moc nevad (tedy aspon jsem se nesetkal s tim ze by mu to nejak vadilo) i a navic je to docela fotogenicke Smile
Nezmar

PříspěvekZaslal: čt 30. dubna 2009 22:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tentokrát si s tou rzí nejsem jist našel jsem to asi před 3roky na zevaru(tůje) podle foto je i toto zevar. A bylo to v rozměru až tak 20-8mm. Rez netvoří rosol ale tuhé plodničky o velikosti tak 1-3mm teda tak je znám já Smile
co ostatní Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Joeking

PříspěvekZaslal: čt 30. dubna 2009 23:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teda, podle me je ta rostlina na obrazku Juniperus sabina, ale musim se priznat, ze ackoliv mam z dendrologie statnice, tak jalovec od zeravu poznam stoprocentne akorat podle plodu Smile. Jinak ta rez je nejprve takto gelovita, potom se na ni objevi vytrusy, pak ztvrdne a potom opada. Ale jsem klidne pristupny i jinym nazorum Smile
chelonia

PříspěvekZaslal: pá 01. května 2009 8:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pravdou je, že do 20 metrů od stanoviště těch stromků rostou 4 staré hrušně a na plodech dvou z nich jsou "puchujře". Těch letních plodnic na listech jsem si nikdy nevšiml.
Na druhou stranu, pokud mě paměť neklame, kupoval jsem je jako tůje (né ty hrušně, ty jehličnany:-) ). Je kolem i mnoho hlohů a jeřábůSmile

Ale, jestli usuzuji správně, jediné riziko té houby je, že mi nějaký okolní pěstitel hrušní natluče tlamu?

Díky moc za snahu a nehádejte se javascript:emoticon('Wink')javascript:emoticon('Wink')
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 01. května 2009 9:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem se před několika málo lety rozhodoval zda porazit hrušeň nebo jalovec ... jalovec zůstal bo je hezčí ... a udělal jsem dobře neb "tůje" v sousedství jsou zamořeny kompletně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
chelonia

PříspěvekZaslal: pá 01. května 2009 9:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 01. května 2009 9:00 Bob napsal:
Já jsem se před několika málo lety rozhodoval zda porazit hrušeň nebo jalovec ...

A jak se daří meruňce? Smile)
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 01. května 2009 22:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bohužel mi uniká souvislost ... asi jsme se tu o tom někde bavily ... Místo hrušně jsem dal meruňku ... první rok po zasazení jsem sklidil jednu, loni 4, a letos je ouplně vobsypaná, móóc se těším ... z hrušky jsme neměli nikdy nic Sad
chelonia

PříspěvekZaslal: ne 03. května 2009 3:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Baže, informace je k nalezení na diskuzi atlasu. Aspoň je vidět, jak si DAMyka vážím a jak pozorně vyhledávám a vstřebávám informace. Smile . Jinak přeji bohatou úrodu. Trochu lidem meruňky závidím, já tu mám větrno, jíl a 500m/m. Ale asi budu následovat příkladu a půjde tam místo hrušní aspoň nějaká bluma.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 03. května 2009 9:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jsou i takové meruňky co zvládnou kdejaké počasí. Kamarád, ale odzkoušeno má, že broskve snesou ještě více. Z meruněk volím pro bujný růst maďarskou a z broskví spolu s kamarádem oceňujeme Red Heaven. Ale neberte to jako názor zkušeného pěstitele! Pouze tyhle jsem zkusil a fungují.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru