Zaslal: st 23. dubna 2008 10:24 Předmět: Určování smržů a kačenek a ucháčů
Viděl jsem onehdá pěkné obrázky k tomuto tématu. Než něco spácháme v Klíči, mohli by jsme rozpoutat nějaký brainstorming na toto téma. Kdo ty houby rozklíčuje?
Trochu offtopic, ale nalezli jste někdo někdy smrže nebo kačenky na Liberecku ve volné přírodě? Já jen v ročním mulči na zahradě, jinak nic. Nebo je na ně ještě brzo?
Myslím si, že "divoké" smrže i kačenky se dají najít všude. Do minulého týdne jsem smrže ani kačenky na vlastní oči nikdy neviděl a ani neznám nikoho v mém okolí, kdo by je nalezl. Ani jsem nevěřil, že u nás rostou dokud jsem si nenastudoval vhodné lokality a nezačal je postupně prohledávat. 9.4.2016 se na mě usmálo štěstí a nalezl jsem asi půl kila vzrostlých kačenek a malé smržíky viděné na fotkách. Stálo mě to ale spoustu hodin hledání a nachozených kilometrů, ale ta radost je k nezaplacení. Přeji hodně štěstí s hledáním.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory