Zaslal: čt 25. května 2006 22:30 Předmět: MAPA VÝSKYTU SMRŽŮ
Ahoj,
dávám dohromady mapku výskytu smržů
a časem i jiných hub, to podle zájmu. (ucháč, kačenka)
Myslím, že by bylo zajímavé vidět pěkně najednou jak u nás rostou.
Je to také moje reakce na to, o čem se již v různých diskusích mluvilo,
ale vždy to vyšlo nějak do ztracena.
Dal jsem dohromady zatím asi jen 20 odkazů, ale data sháním teprve 1 den. Posílejte mi prosím nějaké informace o nálezech.
Stačí datum, místo v ČR obecně (okres, nebo místní název, např. Prachovské skály, nebo Praha 2 apod.),
tedy nic přesného, podle čeho by se dala lokalita najít.
Dále počet, druh a typ lokality kde rostly (záhon / mulčovačka, nebo příroda tj. kraj lesa, nebo u řeky apod.)
Sem přikládám aktuální mapku ve stavu k 25.5.2006
Na mém webu je mapa klikací. Po najetí myší na bod v mapě se zobrazí informace o nálezu,
po kliknutí se otevře fotka. Není ale v mých silách pátrat po všech autorech a žádat je o souhlas
s uveřejněním fotky na webu. Proto u každé fotky uvádím přezdívku, nebo jméno autora
a odkaz z jakého webu pochází. Což je podle mých informací dostačující.
Kdo by o to vyloženě nestál, tomu se omlouvám. Ať mi prosím pošle email, a já fotku odstraním.
adresa: samanenechciprosimuznikdyvicevidetsvojifotkunatomtvojemwebu@photoprague.cz ( to opravdu funguje )
Mohu také na přání přidat další informace o autorovi (odkaz na web apod.)
Na stránky o výskytu smržů se můžete se podívat na http://www.photoprague.cz/myko v sekci VÝSKYT.
( A samozřejmě o pěstování. )
Posílejte tedy prosím informace, a pokud možno i fotky, ať si časem můžeme prohlédnout něco,
co bude mít nějakou informační hodnotu. Že by např. v Jižních Čechách nerostly?
Samozřejmě také přispívejte do fóra, k tomu určenému - "A pak že (ne)rostou - koukejte co jsem v lese (ne)našel ! "
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory