Zaslal: st 27. září 2017 19:15 Předmět: Opěnka měnlivá
Zdravím.
Dle všech znaků si myslím, že jsem nasbíral Opěnku měnlivou, ale čím více o houbách vím, tím méně si sem jistý. Můžete mě to potvrdit. možná záměna s Čepičatkou jehličnanovou. Všechny plodnice jsem prohlédl a jsou stejné. Děkuji.
Zaslal: st 27. září 2017 19:41
Plodnice, které jsou zřetelně vidět, jsou opeňky. Ale nechat si na internetu určovat houby ke konzumaci a ještě podle fotek, jejichž barevné podání není zrovna věrné, je vstupenka do nemocnice.
Plodnice, které jsou zřetelně vidět, jsou opeňky. Ale nechat si na internetu určovat houby ke konzumaci a ještě podle fotek, jejichž barevné podání není zrovna věrné, je vstupenka do nemocnice.
... a v případě, že hrozí záměna za SMRTELNĚ jedovatou čepičatku by to nemusela být vstupenka do nemocnice, ale poslední procházka rozptylovou loučkou ...
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory