Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kulinářské využití sírovce
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
InKaso

PříspěvekZaslal: pá 19. května 2006 10:49
  Předmět: Kulinářské využití sírovce
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Při letošní úrodě sírovců jsem udělal několik kulinářských pokusů se sírovcem.
Naprosto nepřekonatelné jsou matesy dle receptu Tondy Houby ve fóru KUCHAŘ. Pokud se použijí mladé krajní části plodnic naprosto to připomíná tresčí játra nebo jiné mořské plody.
Osvědčily se mi také "Sírovcové pečenáče". Doma často děláme pečenáče
z plevelných ryb. Nálev je ověřen několika generacemi. Zkusil jsem to aplikovat i na sírovce a nemá to chybu. Recept jsem umístnil do fóra
KUCHAŘ.
Klasika ze sírovců jsou řízky v trojobalu. Mají tu výhodu, že nesají tolik tuku jako ostatní lupenaté nebo hřibovité houby.
Dělali jsme doma i držkovku. Chuťově byla dobrá, ale konzistence kotrče se sírovcem nahradit nedá.
Posledním pokusem byla polévka "tymiánek" podle našeho tradičního receptu. Do fóra KUCHAŘ jsem jej umístnil s použitím hub, které tam obvykle dáváme. Tentokrát jsem místo směsi hub použil pouze sírovec a rovněž to nemělo chybu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 22. května 2006 12:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přidal jsem aktivní odkazy, ať případní zájemci nemusí Tvé recepty dlouho někde hledat:

Pečenáče...
polévka "Tymiánek"...
Houbové matesy...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 23. května 2006 9:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tohle by jste asi celé měli přesunout do fóra Kuchař ... jde to jen přepsáním ... není funkce na přesun mezi fóry.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru