Zaslal: pá 11. listopadu 2016 20:44
Napadá mě Pholiota lenta. Za vlhka bývá slizká. Trochu podobná jí je Pholiota gummosa, která má ale výraznější šupinky na klobouku a neměla by růst na jehličnanech. To ale jen pro nasměrování, moc často tyto houby nenacházím, takže je nemám nakoukané.
Napadá mě Pholiota lenta. Za vlhka bývá slizká. Trochu podobná jí je Pholiota gummosa, která má ale výraznější šupinky na klobouku a neměla by růst na jehličnanech. To ale jen pro nasměrování, moc často tyto houby nenacházím, takže je nemám nakoukané.
Našel jsem ještě růžovou pholiotu astragalinu, ale je to věštění z křišťálové koule. Lentu i gummosu už jsem v ruce měl a tyhle mi na ně moc nesedí.
Přesto moc díky za tip. _________________ Na přání poskytnu komentované hlasy ptáků ve formátu MP3.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory