Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Nová kuchařka
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 15. února 2006 20:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

formulář pro komentář bude zobrazen až po stisku tlačítka, které bude klasicky umístěné za posledním příspěvkem a na konci každé stránky.

s tím masem bych to asi ani nedělil. Někde výše jsem to ze srandy rozdělil podle počtu nohou
0, 2, 4 a více
Šlo by to také na
domácí, divoké, ryby a potvory z moře vytažený, drůbež
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivo

PříspěvekZaslal: st 15. února 2006 21:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lupo napsal:
formulář pro komentář bude zobrazen až po stisku tlačítka, které bude klasicky umístěné za posledním příspěvkem a na konci každé stránky.

s tím masem bych to asi ani nedělil. Někde výše jsem to ze srandy rozdělil podle počtu nohou
0, 2, 4 a více
Šlo by to také na
domácí, divoké, ryby a potvory z moře vytažený, drůbež

Nechme se k tomu ještě vyjádřit alespoň Boba....souhlas?
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 15. února 2006 21:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...nejenom Boba, i názory ostatních jsou vítány!
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 8:51
  Předmět: Dámy a pánové...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na seznamu "kategorií a položek" (který je na str.3 v 17:17) jsem provedl následující úpravy:

1. přidal jsem položky "hlavního menu" - prosím o přípomínkování
2. rozškubl jsem těstoviny a zapékané pokrmy
3. upřesnil jsem moučná jídla - prosím o diskuzi a přípomínky
4. potřebuji upřesnit, zda ze seznamu tlačítek vyhodit "oblíbené"
5. upřesnil jsem tlačítko Tisk - potřebuji posoudit a schválit
6. potřebuji upřesnit, zda mám máznout "chuťovky"

Dále potřebuji vaše stanovisko k masům. Jsou tři možnosti:

a.) nechat to tak
b.) spojit je do jediné položky "pokrmy s masem"
c.) doplnit seznam o položky skopové, zvěřina, ryby a plody moře, směsi mas, atd.

Naposledy upravil Ivo dne čt 16. února 2006 9:07, celkově upraveno 1 krát
jarda

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 8:54
  Předmět: kuchařka

Pánové, tak jsem tady 2x projel tu diskusi a mám dojem, že si to zbytečně komplikujeme. Přiklonil bych se k co nejjednoduššímu řešení. Podle mého názoru by to stačilo:
Čistá houbová jídla
Houby z masem ? masa bych nedělil už z toho důvodu že když tam bude třeba kuřecí, můžu ho nahradit třeba králíkem (pštrosem nebo klokanem)
Houby zapékané
Polévky
Pomazánky, paštiky
Saláty
Zavařené houby
Sušené houby
Koření z hub
Fotka by měla stačit u každého receptu jedna, případné hodnocení bych nechal jenom v diskusi ? určitě to je čtenější než pouhé bodování Rolling Eyes Embarassed

Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:01
  Předmět: Ahoj Jardo...

Jardo, dík za přípomínky. Ten argument se zaměnitelností masa je dobrý. I já podporuji spíše tu variantu, že by pro pokrmy s masem byla jen jedna položka.
Jen trochu nerozumím kategorii "sušené houby" - tady máš na mysli pokrmy ze sušených hub?

Naposledy upravil Ivo dne čt 16. února 2006 9:12, celkově upraveno 1 krát
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:04
  Předmět: Ještě poznámka...

Já za možnost vkladání obrázků do diskuze pleduji mimo jiné i proto, že se tím zamezí snahám cpát tam ty fotky přes textové okno pomocí hatlamatla tagů.

A co se týká toho bodování - to vnímám jako příjemné zpestření....tím by se diskuze nepotlačovala
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dotaz na Lupa a Boba:

rozumím tomu správně, že čím více kategorií, tím jednodušší vyhledávání? Vyhledávání jako takové (mám na mysli to kuchyňské) by si také zasloužilo podrobnější diskuzi
jarda

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

... asi by chtělo místo sušené dát konzervace a skladování hub. Na www. na houby byly okolo toho poměrně časté diskuse - i když se to trochu shoduje se "zavařené houby"
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

úúúúú to se to rozjelo Smile

Ivo, máš stejný problém jako většina programátorů Smile chceš udělat věc naprosto perfektní i za cenu toho, že to nebude skoro nikdo využívat ... fotky k diskusi jsou toho příkladem ... já bych je tam nedával, protože je to o ničem ... tento web je zaměřen na houby a ne na tvrobu kuchařky třetího tisíciletí ... říkám to tvrdě, ale taková je skutečnost ... chodíme sem kvůli houbám a nikoli kvůli fotkám u receptu ... na to jsou jiné weby a tento by jim neměl nijak konkurovat ba naopak ... k čemu nám bude 1000 uživatelů, když na houby sem přijde jen 10 z nich ... naše databáze budou obsahovat 90 % diskuse a obrázků o kuchyni a jídle ... vždyť jsme web o houbách!!! Vůbec bych neměl problém s tím, kdyby k danému jídlu nebyla diskuse vůbec zádná a bylo tam pouze tlačítko s emailem na autora a konec.

Oblíbené pokrmy si člověk vytiskne a založí do tištěné kuchařky nebo si jich vytikne více a nechá svázat .... neznám nikoho kdo má vedle mixéru notebook s elektonickou kuchařkou.

Maso dělit nedělit ??? když nad tím tak přemýšlím ... možná ani nedělit ... a nebo podle počtu nohou jak navrhuje Lupo ... konec konců vyhledávání v ingrediencích by to mohlo vyřešit.

Přátelé já bych se vážně mírnil v této věci ... tento web je domovem amatérských mykologů a nikoli kuchařů ... samosebou, patří to sem a mělo by to být něco jako pěkné či promyšlené, ale rozhodně by to nemělo být tak skvělé, že by to bylo označováno za chloubu tohoto webu. Nevím prostě jestli je vhodné nějak super rozvíjet kuchařku ... co nám je platné, že najdeme jídlo i podle toho, jestli je vhodné na pojídání hůlkama, když nenajdem v našich databázích ani jednu houbu.

Počet políček a katagorii Lupovi práci až tak moc nepřidělá, ale spíše do budoucna ušetří ... to je proč jsem tu chtěl tu diskusi rozvířit.

Ovše programování speciálních funkcí už vyžaduje spoustu práce a času. Ono tlačítko emailovat recept někomu jinému je sice fajn, ale k čemu vlastně ??? Ono tlačítko Tisk ??? Fakt super nápad ... ale co kdybych si ten recept prostě myší označil, cvaknul na pravé tlačítko, vybral Copy, přeskočil do třeba Wordu, nebo vlastní kuchařky, tam to vložil, zformátoval dle svého a vytiskl nebo uložil a poslal emailem kamošovi .... jednoho to nezabije a Lupo by místo toho mohl dělat na databázích hub. Prostě bych rád vyzval trochu ke klidu a nevpravoval bych do kuchařky věci o kterých už teď říkám, že to bude používat jen někdo a nebude jich mnoho ... proč to pak dělat ?!?!?!?!

Lupo, omlouvám se ti, že s tebou operuji jako s nějakým nájemný dělníkem ... a říkám co by jsi měl či neměl dělat ... to je na tobě ... jen jsem chtěl tak nějak vyjádřit nějaký radikálnější názor, protože to tu přestávalo mít horní hranici ... tož jsem nastínil, kde bych si představoval onu laťku dokonalosti, za kterou už jít nemusíme.

Diskusi bych vážně viděl klidně i pouze v tom bodování a nikoli v tom jak budu popisovat jak to bylo skvělé a co jsem čím nahradil a vyfotil tam jak se mi to na talíř podařilo naaranžovat ... blablablabla Smile bych se opakoval ..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ivo napsal:
Dotaz na Lupa a Boba:

rozumím tomu správně, že čím více kategorií, tím jednodušší vyhledávání? Vyhledávání jako takové (mám na mysli to kuchyňské) by si také zasloužilo podrobnější diskuzi

Takhle to říci nelze, spíše je dobré mít konečný počet kolonek, protože následné úpravy zaberou mnohem více času.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jarda napsal:
... asi by chtělo místo sušené dát konzervace a skladování hub. Na www. na houby byly okolo toho poměrně časté diskuse - i když se to trochu shoduje se "zavařené houby"

konzervace hub zahrnuje jak sušení tak solení, zalévání husím sádlem, sladkokyselé nálevy, uzení a vše ostatní

jídlo ze sušených hub se promítne v kolonce doporučená houba kde bude třeba: sušené hříbky nebo čerstvé hříbky nebo čerstvé či sušené houby...
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 9:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, jsi čtvrtý, který se začíná přiklánět k názoru "maso nedělit" - mám ho nahoufovat do jedné položky?
Ivo

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 10:14
  Předmět: :-))))

Bobe, po přečtení Tvého příspěvku z 9:32 jsem začal mít pocit, že jsou tu Bobové dva... Wink

Domnívám se, že všichni stojíte o návštěvnost těchto stránek. Kvalitní kuchařka tomu může lehce napomoci. Ovšem stěžejní část práce na propagaci těchto stránek leží úplně někde jinde. Mít obavy z toho, že by sekce kuchyně převalcovaly původní poslání tohoto webu, mi přijdou jako kuriozní. Pokud jsem si Tvoje vyjádření o návštěvnosti 1000/10 špatně vyložil, tak se omlouvám.

Navíc jsem si myslel, že je žádoucí diskutovat o všelijakých detailech - z toho plyne jakási kvalita. Pokud by realizace některých myšlenek měla představovat dny programování, tak je to samosebou k těžkému zvažování. Mělo-li však být např. povolení diskuze pod receptem jen otázkou zaškrtnutí nějakého nastavovacího parametru (čili otázka sekund nebo minut), pak mi přijde jako krátkozraké této možnosti nevyužít. A to berme opravdu jen jako příklad.

Bobe a poslední dotaz: ten středověk s tím tiskem jsi myslel vážně?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. února 2006 10:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Všechno co jsem napsal v 9:32 jsem myslel vážně Smile Jak jsem psal, chtěl jsem udělat protipól názorům, které se snaží rozvíjet kuchařku směr super dokonalosti. Neříkám, že s tím nesouhlasím, jen říkám, že pokud tento web přitáhne návštěvníky díky propracované kuchařce, pak bude naplňovat jiné ambice než z kterými vznikal a které bude do budoucna doufám naplňovat. Byl bych rád aby sem přitahovala lidi diskuse o houbách a nikoli o vaření !!! Jak píšeš ... na tom trvám. Všechny ty lidi kteří se zde zaregistrují kvůli kuchařce ubírají prostředky těm, který sem chodí kvůli houbám. Tento web vznikl kvůli houbám !!! Ono totiž ... diskuze o spalovacích motorech by také přitáhla nějaké lidi. A co třeba UFO ... to jen abych zviditelnil neviditelnou a nepsanou hranici tohoto webu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru