Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Návod na odstranění klíštěte.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
KarelH

PříspěvekZaslal: čt 21. června 2007 9:13
  Předmět: klíště
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

před chvilkou jsem dorazil do práce a vyndaval klíště, které jsem objevil cestou. Po radě jedné známé, co mi klíště vyndala s pomocí mýdla a obyčejným kroužením s hadříkem, to jinak nedělám. Je to nejrychlejší a funguje to.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 21. června 2007 9:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak už jsem psal, dělám to přesně tak.
Dnes ráno mi volala švagrová, že jí našli boreliózu - a to chudák do lesa vůbec nechodí... Sad To já mám v průměru 3 klíšťata za jednu výpravu, je zázrak, že jsem ještě nic nechytil...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 29. června 2007 19:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

víc kalit chlastat ..G.. dát si tabletu ..B,, natřít pokožku vratičem a jednoho F erneta do sebe Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 29. června 2007 23:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 02. června 2007 22:25 Lupo napsal:
so 02. června 2007 12:41 Lupo napsal:
... žádné ale nemělo čas se kousnout, ...

Oprava: jedno se kouslo Evil or Very Mad

No, a je to v ****** (raději si to rovnou zcenzuruju sám), první testy negativní, další za týden Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

P1010897.jpg
P1010897.jpg
   8.66 kB  
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: so 30. června 2007 0:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

užívám vitamín B, piju pivo, a stejně klíšťata na sobě sbírám. Je ale pravda, že jen sbírám a zatím žádné zakouslé. Jinak to je , jak tu bylo již zmíněno, projdu v lese vysokou trávou a klíšťata nic a zase při trávení času na zahradě na posečeném trávníku sem tam nějaké po mě leze. Tento týden během 5 minut tři kousky na sobě(a to jsem byl pouze na anglický trávník posečené zahradě.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 30. června 2007 17:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kolega se prý cítí poslední dobou občas malátně ... v pátek mu zjistili borelu ... klíště měl prý naposled před rokem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 12. července 2007 9:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 29. června 2007 23:58 Lupo napsal:

No, a je to v ****** (raději si to rovnou zcenzuruju sám), první testy negativní, další za týden Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Tak ten flek byl do týdne dvakrát větší, takže antibiotika na tři tejdny, bez fyzické zátěže (to se mi líbí), nelézt na přímé slunce (nelezu tam nikdy) a absolutní zákaz alkoholu Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad , který jak mi bylo řečeno urychluje odbourávání těchto konkrétních antibiotik a jak se řiká "myši (bacily) by měly pré" a co hůř, mohly by si na ten sajrajt chemickej ve chvíli "volna" zvyknout a pak by mě před špitálem a ještě horším chemickým sajrajtem nezachránila ani svěcená voda. Evil or Very Mad
Jurášek

PříspěvekZaslal: čt 12. července 2007 12:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vážení, nechal jsem si přes kolegu poslat po netu přípravek na odstranění klíštěte. Po vyzkoušení na pesanovi, a následném použití u ostatních přisátých klíšťat musím konstatovat, že je to naprosto bezvadná věc. Dříve jsem klíšťata vytahoval pomocí mýdla, ale toto je parádička. V balení jsou dva kusy "páčidelek" na malé hned přisáté a na velké napité klíšťata. Zaplatil jsem 80 Kč

http://www.otom.com/

InKaso

PříspěvekZaslal: čt 12. července 2007 14:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vypadá to docela přesvědčivě a velmi se mi to líbí. Zkus zjistit, kde by se to dalo koupit. Měl bych o to vážný zájem.
Jurášek

PříspěvekZaslal: čt 12. července 2007 14:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nakupuje to kamarád co cvičí psy, zeptám se zda jich pár ještě má.
Hanka

PříspěvekZaslal: pá 13. července 2007 10:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 12. července 2007 14:46 InKaso napsal:
Vypadá to docela přesvědčivě a velmi se mi to líbí. Zkus zjistit, kde by se to dalo koupit. Měl bych o to vážný zájem.

Po rozkliknutí adresy je v rámci "points of sale" i naše republika

Czech Republic

Retail:
Veterinary clinics
Pharmacies

Wholesale:

DING WALL TRADING s.r.o.
Přecechtělova 2239
155 00 PRAHA 5
Tel : 07 77 95 51 17
Fax : 02 22 24 39 61
e-mail : rostislava@libero.it
Rebes

PříspěvekZaslal: pá 20. července 2007 15:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na klíšťáky se mi osvědčila tato tinktura:
plnou hrst květu Řebříčku obecného vložím do sklenice,zaliju 2dcl 60% lihu,zavíčkuji a nechám 10 dnů na denním světle macerovat.Přecedím a dám do malých lahviček s kapátkem.Na klíště stačí dvě tři kapky a po chvilce,když po něm zlehka kroužím prstem se pustí téměř samo.Poraněné místo je díky lihu a řebříčku vydezinfikováno.Tinktura se dá použít i na ošetření po bodnutí od ostatního hmyzu.
Vyzkoušl jsem místo lihu silnou slivovici,výsledek stejný ne li lepší.
Hanka

PříspěvekZaslal: st 25. července 2007 7:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing

15.01 kB    
25.7.2007.jpg
   25.7.2007.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. července 2007 9:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera(?) vyšla v MF v sešitu C povídání o klíšťatech a jejich odstraňování.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. července 2007 9:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a dnes jsem se doklikal na několik zajímavých webů ...
Stanovení původců boreliózy a klíšťové encefalitidy z přisátého klíštěte
a
Informační web borelioza.cz ... spoustu zajímavých informací, diskuse i hra na uvolnění se Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 5 z 7

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru