Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: pá 24. února 2006 9:49 |
 |
|
Ještě mě napadlo něco k tomuto tématu, i když to sem asi nepatří - je to trochu z jiného soudku....
Napadl mě krásný příklad:
V prezidentských volbách v USA chodí - kupodivu - pravidelně hlasovat i ti, kteří kandidují. A nechávají se u toho s velkou slávou fotit.
Předpokládám samozřejmě, že dájí hlas sobě samému.
Že jim to nepřipadá blbý????
V rámci slušnosti bych očekával, že když kandidují, tak nehlasují vůbec.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 24. února 2006 11:30 |
 |
|
Pantáto, to je hezký příklad ... a neděje se tak jen v USA, ale skoro všude na světě
Po několika emailech s Ivo má přístup opět povolen.
Když jsem mu tak odepisoval ... Martine, proč ty vůbec stojíš za svým názorem jako za tím správným, když jsi zároveň jeho autorem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá 24. února 2006 14:15 |
 |
|
Mě to (a asi jako tobě) přijde zbytečně komplikované. Možné to sice je, ale já jsem nikdy nic nenamítal proti současné - té zdejší "anketní" technice hlasování. Přeci i naše dohady přerostly vlastně v něco jiného. Spíše mě napadá, jak tohle všechno (a jestli vůbec nějak) vyústí do úvodního textu nad stránkou, kde se bude hlasovat. Jinak to totiž soutěžící, kteří si této diskuse nevšímají, budou řešit znovu od začátku. Chci říct, co tam napsat? Dám dvě hraniční varianty, mezi kterými se musíme někde shodnout na konečném řešení...
1) Pro vlastní snímky v zájmu objektivity nehlasujeme (můj názor - zestručněno)
2) Hlasujeme pro nejhezčí fotku bez ohledu na autora, klidně i vlastní (tvůj názor)
Ale kolegové,... Ty prezidentské volby v USA... To myslíte vážně? Opravdu chcete srovnávat váhu jednoho hlasu v množství více než sto miliónů amerických voličů s váhou jednoho hlasu v množství nějakých dvaceti našich hlasů? Tohle je doopravdická legrace. To snad ne... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 24. února 2006 14:57 |
 |
|
Zkus mi odpovědět
Proč stojíš za svým názorem jako za tím správným, když jsi zároveň jeho autorem? Neměl by jsi hlasovat pro názor někoho jiného? A pokud možno pro názor, který je jiný než ten tvůj?
Můj názor na tuto diskusi byl, aby se nemazala --- nebyl objektivní protože jsem se jí zároveň účastnil. Proto jsem zásah Lupo nijak dramaticky nekritizoval na rozdíl od... Teď prostě vidím, že je to diskuse o něčem hodně vzdáleném hlavní myšlence tohoto webu a asi to tu nemá co dělat. Na druhou stranu to neběží na titulní straně a jediné straně jako na nahouby.cz a tak ten koho toto nezajímá prostě toto diskusní téma nenavštěvuje a poté co si přečte ty příspěvky co ho zajímají, cvakne na hlavní stránce Diskuse na Označit všechna fóra jako přečtená a je hotovo.
Když bych to chtěl shrnout hodně tvrdě ... ta soutěž je "moje" protože jsem si ji vyhlásil já a zúčastnit se jí může kdo chce a hlasovat bude tak, aby měl sám před sebou čisté svědomí. Jinak to prostě nejde a to i když zakážeme hlasy sám sobě, protože jak jsem vám od začátku naznačoval nevídím rozdíl v objektivitě hlasu pro sebe a hlasu pro mého kamaráda a hlasu pro kohokoli jiného. To proto, že se snažím být objektivní a kritický i sám k sobě. Odmítám názor, že hlas který dám sám sobě je neobjektivní. Kdyby jsme hlasovali kdo má větší boty tak budu taky hlasovat podle toho co se mi zdá pravda. Pak to přeměříme a určíme toho kdo byl pravdě nejblíže. Zrovna tak to je i s objektivitou na něco co se přeměřit nedá a "správně" je to co dostane hlasů nejvíce. Jeden hlas sice ovlivní maličko procento, ale neotočí dramaticky pořadím, takže v tom takový problém nevidím. Můžeš si klidně založit soutěž o nejlepší fotku smrže a stanovit si pravidla předem a sepsat různá omezení a podobně - klidně to udělej. Tento web ti umožňuje dělat si v rámci slušnosti co chceš! Já se snažím dělat věci na základě absolutní důvěry všem co budou hlasovat. Věřím jim, že pokud dají hlas fotografii, kterou zaslali oni, dali by jí hlas i kdyby ji zaslal někdo jiný. Já tu všem apriori bezmezně věřím (včetně tebe i Iva), Věřím prostě, že jsme "želvičky" co si mohou věřit. Nevím proč bychom si věřit neměli. Nemám zde zatím žádnou zkušenost, které by mne nutila myslet si opak. Prostě primárně důvěřuji a nehledám možné způsoby podvodu. Jak by jsi třeba chtěl zamezit tomu abych se nazaregistroval pod 50 různými jmény a pak pro sebe nehlasoval? Jde to, ale stojí to někomu za to? Tedy za to jedno pivo? Já myslím, že ne Věžím, že "soutěž" proběhne poctivě protože sem chodí jenom slušní lidé. A já jejich názor respektuji ikdyž jsou jejich autorem a tak je vlastně neobjektivní. Budu zde prostě všem bezhlavě věřit dokud mě někdo nedonutí k opaku. Hlasovat se bude klasicky formou ankety tak jak to je běžné plus bodově přímo do fóra. Všechno to udělám ikdyž to bude hodně práce a nikdo mi s tím asi nepomůže ... ani pomoc zatím nijak nevyžaduji ... ostatní dělají zase jiné věci a já jsem za to rád. Tož asi tak nějak no  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivo

|
Zaslal: pá 24. února 2006 15:34 |
 |
|
Měl bych takový návrh......nechme soutěž doběhnout a vyhodnoťte ji podle jedné ze dvou variant, o kterých se naposledy zmiňoval Martin. Která to bude si nějakým demokratickým způsobem rozhodněte vy admini (třeba hlasováním)
A současně se pojďme mrknout po webu a hledejme nějaké jednoduché fotoalbum, do kterého se dají obrázky vložit, dají se tam různými způsoby ohodnotit (škála od 1-10, checkboxy 1-5 apod.), případně i okomentovat. Na pár takových galerií jsem už narazil a pracovaly pod php.
Ještě bych do budoucna řešil otázku, zda budou hlásovat pouze registrování anebo i anonymní. Už se tady na to někdo ptal a neregistroval jsem odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 24. února 2006 16:47 |
 |
|
U anonnymních "nelze" kontrolovat násobné hlasování. Ta myšlenka, přesunout hlasování na jiný web mne v noci taky napadla, ale pak jsem ji opustil, protože bychom se tam asi museli zase všichni registrovat, další hesla ... to jsem zavrhl. Po probděné noci jsem dospěl k závěru viz. mé příspěvky výše = je to soutěž/hra mezi přáteli, kteří si věří. Pokud to někdo zneužije tak se nic nestane, nikdo o nic nepřijde a já vítězi pivo nekoupím. Čistě jen konstatujeme, že nejsme natoli zralí, aby jsme mohl soutěžit bez striktního dohledu a kontroly ... takové soutěže by sice byly asi super, ale já je pro web stvořit neumím a není to ani mou touhou, jestli to chce někdo pro tento web naprogramovat, pak schutí do toho! Já to udělám na základě důvěry a pokud to selže, tak se tomu pousměji a pozměním na nás názor a další soutež už asi vypisovat nebudu. Bylo by mi to líto ... jenže já věřím, že to takhle nedopadne.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 24. února 2006 20:06 |
 |
|
- Podrobně je problém hlasování anonymů popsán na straně 1.
- O fotoalbu/galerii/uživatelských galeriích jsem zpočátku uvažoval, taková aplikace pro phpBB existuje a umožňuje i hodnocení, ale raději jsem na základě názorů z diskuse vyrobil současný atlas. Práci na společném díle považuji za mnohem hodnotnější, než to, aby si každý "hrál" na své osobní galerii.
- Názorů na hlasovací systém již padlo dostatek, takže někdy v budoucnu bude při jeho tvorbě z čeho čerpat, ale prozatím jsou jiné vývojové priority. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: pá 24. února 2006 20:59 |
 |
|
Bob napsal: |
Zkus mi odpovědět
Proč stojíš za svým názorem jako za tím správným, když jsi zároveň jeho autorem? Neměl by jsi hlasovat pro názor někoho jiného? A pokud možno pro názor, který je jiný než ten tvůj? |
Zajímavé, co všechno tady ještě budeme řešit za nesmysly. Jaká je druhá možnost? To mám prosazovat názor, který si nemyslím? Nebo napsat své názory a pak je prohlásit za špatné? Čti však dál.
Za prvé, ještě jednou jsem si to přečetl, a nemohu se zbavit dojmu, že názor někoho jiného a názor, který je jiný, než můj, je totéž... A za druhé, a toho sis asi všiml, použil jsem stejné důvody, jako ty s tou tvou hlívou. Jenže: Soutěžíme zde v názorech? Já jsem myslel, že se snažíme najít konečné řešení pro pravidla fotosoutěže. Proto jsem vyzýval o příspěvky dalších (to z toho důvodu, když jsem vzal v úvahu možnost, že tebou tolik prosazované obodování vlastní fotky opravdu není nemorální a zvrhlé), do chvíle, než jsem přišel na to, že nemá cenu se tady o cokoliv pokoušet. Nyní se budu snažit napsat to věcně. Obecná pravidla všech diskusí podle mě spočívají v tom, že si všichni sdělí své názory s udáním důvodů, budou řešit ty důvody a hledat společné východisko. To ale nejde bez vzájemného naslouchání, bez pochopení druhých, bez respektování faktického obsahu myšlenek atd. Obecná pravidla všech diskusí podle mě nespočívají v tom, že se všichni budou snažit chytit protivníka za slovo, za každou cenu se mu snažit oponovat, a to i ve chvíli, kdy to nebude mít reálný smysl, nebo ve vnucování pocitu malosti druhým a podobně. To je potom diskuse s hluchými a slepými. Z toho já ale nechci nikoho konkrétně obviňovat, sám jsem se z hádavosti pro mě vlastní občas dostal do té druhé skupiny...
Co dodat? Snad... Názor a fotografie není totéž... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: pá 24. února 2006 21:21 |
 |
|
Jo a tu diskusi na novinkách.cz bych nedoporučoval nikomu z nás. Tak nízko ještě nejsme.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 27. února 2006 8:26 |
 |
|
No jo, Martine, máš absolutní pravdu, ale já jsem za svůj názor schytal hodně slov, jako nemorální, narcis, něco tu zapáchá, zvrhlý, ... a já nevím co ještě ... Proto jsem se chtěl optat proč vlastně je to tak špatně. No a teď se třeba dozvídám, že je to tím, že můj názor "Tato fotografie je nejlepší" vlastně není názor, ale fotografie No jo, tak to jsem si nerozuměli  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Chochel Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
|
Zaslal: po 27. února 2006 12:29 |
 |
|
No nazdar!! Vy jste s tím ještě neskončili? Hele, Bobe a všichni ostatní, myslím, že to je přesně ten problém, co vznikl na podzim na nahouby. Někdo se tam chytil někoho za slovo a už to jelo, tady je to s tou výhodou, že sem nemůže Bolák, ale myslím, že už od druhé strany tohoto sporu není co řešit. Nevidím důvod, proč by v procentuelním hodnotícím systému nemohl Bob hlasouvat pro svou hlívu?! Momentálně tam asi lepší foto není tak co? Ruku na srdce, kdo z Vás umí hlasovat objektivně? To by tu museli být registrovaní (fandové Star treku vědí) Vulkánci, abychom se dočkali absolutně citově i jinak necinklého názoru. Někdo to ale vidí po technické stránce, někdo po umělecké, někdo nemá rád fotky s bleskem (tady čekám já, až někdo přebije Boba ), někdo to zná jinak.... Tak proboha, proč zase tyhle žabomyší války?
Za týden je obleva a začne to, tak vydržte... _________________ Martin Chochel |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: po 27. února 2006 12:35 |
 |
|
...a asi si nerozumíme pořád.
Tak jinak. Psal jsi, že Boleta znáš velmi dobře. Dokonce tak dobře, že by ses bál pro jeho fotky hlasovat. I on nesdílí tvůj názor, má opačný. Co takhle, kdyby sis s ním někde sednul, třeba u piva, a společně byste si o tom promluvili...? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 27. února 2006 12:49 |
 |
|
Tohle přeci není válka Mne to zajímá ... asi by jsme to měli přesunout do fóra "Přišel jsem si pokecat"
Zkrátka soutěž jsem vyhlásil a nějak jsem to s ní myslel, a teď prostě shledávám, že některé věci jsou třeba i jinak než jsem myslel, proto se v tom vrtám - pro poučení ... co a jak pro příště. Myslím, že, jelikož si tu může vyhlásit soutež kdo chce, tak je to poučení i pro něj. Zatím bohužel nevím jak soutěž ukončit, ale o hlasování už mám jasno. A Martin K i Ivo i Jarda k tomu značně přispěli ... je pravda, že některé útoky jsem si dle mého nezasloužil neb to že dám hlas sobě byla i tak trochu "provokace" v dobrém slova smyslu ... ikdyž ani nevím jak to začalo . No ve středu to vyhlásím včetně způsobu hlasování.
1. Tak jak jsem navrhoval a od začátku tak myslel ... každý jeden hlas a to komukoli, včetně sebe. Přičemž to vychází z mé důvěry v soudnost nás všech a věřím, že jsme všichni více kritičtí k sobě než k ostatním. Podle sebe soudím tebe.
2. Každý bude ještě bodovat plu komentář ... to by měl být takový nějaký přínos pro fotografa. Jsem připraven hlasovat první a řádně pohanit své fotky, aby bylo jasno, že já se nemažu s nikým a hlavně né sám se sebou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 27. února 2006 13:12 |
 |
|
Neboj, že si s Jirkou o tom nepopovídám ... já se teď ale ptal tebe a né Jirky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

|
Zaslal: po 27. února 2006 16:12 |
 |
|
Taky jsem ti odpověděl.
Jinak tenhle důvod beru. Je to Bobova soutěž s Bobovými pravidly, do nichž nikdo nesmí mluvit. Pak je vše v pořádku, jen jsi to měl napsat už na začátku.
Co se týče přesunu do jiného fóra, já bych to nedělal. Je to diskuse o hlasovacím systému, která sem patří. Pokud někdo snad odváděl téma jinam, tak je to jen jeho problém. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|