Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Mikroskop s LCD
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
emil54

PříspěvekZaslal: út 18. prosince 2012 11:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mat60: No, tak ty preparáty jsem taky mohl napsat česky.
Jinak asi popisuješ přesně moje dojmy, které jsem neuměl správně pojmenovat. Je to skutečně jenom mizerně a lajdácky vyrobená hračka pro děti a taky tak nejspíš skončí. Ale pro mne to má jedno pozitivum: teď už vím, že takhle určitě ne a že by to nebylo lepší ani u kukátek cenově v řádu tisícovek, protože co jsem tak koukal, tak optika je u nich asi nemlich stejná a liší se pouze jinou výbavou (kamera, LCD a pod.)

Takže toho ani zvlášť nelituju, tenhle kousek určitě někde v rodině najde uplatnění. Haranti budou mít Ježíška Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mykožrút

PříspěvekZaslal: út 18. prosince 2012 20:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Však ho môžeš v pohode vrátiť,bez udania dôvodu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
emil54

PříspěvekZaslal: pá 21. prosince 2012 1:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už jsem se ho zbavil, resp. postará se o to Ježíšek Smile

Ale nedalo mi to a vykoupal jsem kousek sušený lišky, abych se utvrdil v přesvědčení...

28.25 kB    
Ta čára je hrana bubliny (moc jsem se s tím nepáral a hlavně to neumím) a ta droboť snad spóry. Takže tak, no.
2012-12-18-173903.jpg
   2012-12-18-173903.jpg
krakalek

PříspěvekZaslal: so 06. dubna 2013 18:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Emile, pokročil jsi nějak ve vybírání nebo jsi to vzdal po špatné zkušenosti s tím mikroskopem z Lídlu? Delší dobu také přemýšlím o zakoupení mikroskopu s LCD displejem, ale stále váhám a nechal bych si s radostí poradit, pokud jsi něco vykoumal Smile
emil54

PříspěvekZaslal: so 06. dubna 2013 19:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj, víceméně nepokročil a podle toho, co jsem zatím měl možnost vydedukovat z dostupných informací, je to v současné době pro mne asi neřešitelná věc. Na netu lze najít spoustu do nebe vychválených přístrojů v cenových relacích od pár stovek do několika tisíc, což je ovšem stále stejná kvalitativní kategorie "hoby" - čili zpravidla jen o něco málo kvalitnější krasohledy, nežli je ten "Lidl". Zásadním problémem je, jak už tu bylo zmíněno, kvalitní optika. Pokud se poohlédneš po něčem skutečně kvalitním, zjistíš, že bys musel investovat řádově několik (možná i několik desítek) platů. Přijde mi, že mezi mikroskopem hračkou a profesionálním mikroskopem, použitelným na prašivky, je v cenových relacích obrovská pauza, kterou momentálně nejsem schopen přeskočit.
krakalek

PříspěvekZaslal: ne 07. dubna 2013 12:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj a díky za odpověď, to jsi mne vůbec nepotěšil Crying or Very sad Pokusím se též trochu zapátrat a případně dám vědět, pokud bych něco rozumného objevil.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 07. dubna 2013 22:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No nevím. Pokud chcete mikroskop vhodný na určování hub, a oželíte focení, pak bych tipnul že kolem nějakých 10-20 tisíc již je na výběr. Koníčky hold něco stojí Smile Jsou lidi, co utratí tisíce za lyže, kolo, pruty, ... jachtu ... tož proč ne za mikroskop Wink
Pokud jde o focení, je to horší, ale ani tak bych nevěšel hlavu. Při troše důvtipu lze "uspokojivě" fotit i přes okulár, a nebo vhodný výběr mikroskopu umožní rozšíření o focení v budoucnu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
emil54

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 12:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No já koncem roku prolezl kdeco, ale na něco rozumnýho za pár tisícovek jsem nenarazil. A s focením už vůbec. Koukal jsem na nějaké mikroskopy českého výrobce, kde by asi něco padalo do úvahy, ale tam začínala cena někde kolem 30kKč. Což by nebyl problém, ale je to bez kamery. Já s těma mejma slepejma vočima se bez foťáku těžko obejdu.
Snažil jsem se najít něco s kvalitní optikou s tím, že bych si k tomu foťák nějak přibastlil. Jak se ale u mikroskopu objeví heslo "Zeis", je to hned cenově o řády jinde.
Možná je to tím, že asi pořád nemám ulpně jasno, co vlastně potřebuju.
Nemohl bys nám teda, Bobe, doporučit nějaké konkrétní výrobky, aby bylo od čeho se odpíchnout dál?
krakalek

PříspěvekZaslal: po 08. dubna 2013 19:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
Možná je to tím, že asi pořád nemám ulpně jasno, co vlastně potřebuju.
Nemohl bys nám teda, Bobe, doporučit nějaké konkrétní výrobky, aby bylo od čeho se odpíchnout dál?

naprosty souhlas s Emilem Wink

Taky bych byl velice vdecny, kdyby nam nekdo fundovane poradil 1 ci vice pristroju, ktere by pripadaly v uvahu.

Co treba tento:
http://www.moty.cz/mikroskopy-a-lupy/bresser/bioscience-trino-40x-1000x/998/3?pouziti=19

Mozna nekde stoji mene, ja zatim po cenach nepatral, protoze porad nevim, zda je vhodny. Ma objektiv 100x oil a okular 10x , coz jak jsem pochopil v jinem tematu zde na foru, je nutnost. Dale ma primy fotonastavec, coz taky neni k zahozeni, kdyz vezmu v potaz, ze kvalitni s LCD asi za rozumny peniz zadny nenajdeme Crying or Very sad Jen si nejsem jisty, jak je to u neho (respektive vseobecne u mikroskopu) s tim okularovym mikrometrem pro mereni vytrusu (zda to byva soucasti, nebo je to dokoupitelne prislusenstvi)

Cena neni uplne lidova, ale da se prekousnout.

Ja naposledy pouzival mikroskop nekdy na gymnaziu a tudiz je to pro mne vcelku spanelska vesnice a nerad bych koupil nejakou blbost Embarassed
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 11. dubna 2013 8:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já rozhodně nejsem znalý v této oblasti natolik, abych mohl něco poradit. Zvláště u levnějších kusů bych se bál i kvality kus od kusu. Proto bych doporučoval udělat to samé co já kdysi. Vzal jsem houbu a nebo nějaký vzorek a jel jsi si mikroskop do krámu vyzkoušet. Udělal jsem pár fotek. Doma pečlivě zkouknul, ukázal zde na webu k pozouzení ... a pak se rozhodl pro Olympus - poměr cena výkon byl neodolatelný - prodali mi demo stroj za polovinu. Myslím, že jiná cesta než to předem vyzkoušet není vhodná.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
krakalek

PříspěvekZaslal: po 15. dubna 2013 19:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

diky za odpoved, Bobe, tak to tedy bude jeste boj ! No, snad z nej s Emilem vyjdeme jako vitezove Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Mikron - Fórum o mikroskopii nejen hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru