Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
emil54
|
Zaslal: út 18. prosince 2012 11:58 |
 |
|
Mat60: No, tak ty preparáty jsem taky mohl napsat česky.
Jinak asi popisuješ přesně moje dojmy, které jsem neuměl správně pojmenovat. Je to skutečně jenom mizerně a lajdácky vyrobená hračka pro děti a taky tak nejspíš skončí. Ale pro mne to má jedno pozitivum: teď už vím, že takhle určitě ne a že by to nebylo lepší ani u kukátek cenově v řádu tisícovek, protože co jsem tak koukal, tak optika je u nich asi nemlich stejná a liší se pouze jinou výbavou (kamera, LCD a pod.)
Takže toho ani zvlášť nelituju, tenhle kousek určitě někde v rodině najde uplatnění. Haranti budou mít Ježíška
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
Zaslal: út 18. prosince 2012 20:14 |
 |
|
Však ho môžeš v pohode vrátiť,bez udania dôvodu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krakalek
|
Zaslal: so 06. dubna 2013 18:55 |
 |
|
Emile, pokročil jsi nějak ve vybírání nebo jsi to vzdal po špatné zkušenosti s tím mikroskopem z Lídlu? Delší dobu také přemýšlím o zakoupení mikroskopu s LCD displejem, ale stále váhám a nechal bych si s radostí poradit, pokud jsi něco vykoumal
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: so 06. dubna 2013 19:54 |
 |
|
Ahoj, víceméně nepokročil a podle toho, co jsem zatím měl možnost vydedukovat z dostupných informací, je to v současné době pro mne asi neřešitelná věc. Na netu lze najít spoustu do nebe vychválených přístrojů v cenových relacích od pár stovek do několika tisíc, což je ovšem stále stejná kvalitativní kategorie "hoby" - čili zpravidla jen o něco málo kvalitnější krasohledy, nežli je ten "Lidl". Zásadním problémem je, jak už tu bylo zmíněno, kvalitní optika. Pokud se poohlédneš po něčem skutečně kvalitním, zjistíš, že bys musel investovat řádově několik (možná i několik desítek) platů. Přijde mi, že mezi mikroskopem hračkou a profesionálním mikroskopem, použitelným na prašivky, je v cenových relacích obrovská pauza, kterou momentálně nejsem schopen přeskočit.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krakalek
|
Zaslal: ne 07. dubna 2013 12:24 |
 |
|
Ahoj a díky za odpověď, to jsi mne vůbec nepotěšil Pokusím se též trochu zapátrat a případně dám vědět, pokud bych něco rozumného objevil.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: ne 07. dubna 2013 22:20 |
 |
|
No nevím. Pokud chcete mikroskop vhodný na určování hub, a oželíte focení, pak bych tipnul že kolem nějakých 10-20 tisíc již je na výběr. Koníčky hold něco stojí Jsou lidi, co utratí tisíce za lyže, kolo, pruty, ... jachtu ... tož proč ne za mikroskop
Pokud jde o focení, je to horší, ale ani tak bych nevěšel hlavu. Při troše důvtipu lze "uspokojivě" fotit i přes okulár, a nebo vhodný výběr mikroskopu umožní rozšíření o focení v budoucnu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
emil54
|
Zaslal: po 08. dubna 2013 12:41 |
 |
|
No já koncem roku prolezl kdeco, ale na něco rozumnýho za pár tisícovek jsem nenarazil. A s focením už vůbec. Koukal jsem na nějaké mikroskopy českého výrobce, kde by asi něco padalo do úvahy, ale tam začínala cena někde kolem 30kKč. Což by nebyl problém, ale je to bez kamery. Já s těma mejma slepejma vočima se bez foťáku těžko obejdu.
Snažil jsem se najít něco s kvalitní optikou s tím, že bych si k tomu foťák nějak přibastlil. Jak se ale u mikroskopu objeví heslo "Zeis", je to hned cenově o řády jinde.
Možná je to tím, že asi pořád nemám ulpně jasno, co vlastně potřebuju.
Nemohl bys nám teda, Bobe, doporučit nějaké konkrétní výrobky, aby bylo od čeho se odpíchnout dál?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krakalek
|
Zaslal: po 08. dubna 2013 19:36 |
 |
|
citace: |
Možná je to tím, že asi pořád nemám ulpně jasno, co vlastně potřebuju.
Nemohl bys nám teda, Bobe, doporučit nějaké konkrétní výrobky, aby bylo od čeho se odpíchnout dál? |
naprosty souhlas s Emilem
Taky bych byl velice vdecny, kdyby nam nekdo fundovane poradil 1 ci vice pristroju, ktere by pripadaly v uvahu.
Co treba tento:
http://www.moty.cz/mikroskopy-a-lupy/bresser/bioscience-trino-40x-1000x/998/3?pouziti=19
Mozna nekde stoji mene, ja zatim po cenach nepatral, protoze porad nevim, zda je vhodny. Ma objektiv 100x oil a okular 10x , coz jak jsem pochopil v jinem tematu zde na foru, je nutnost. Dale ma primy fotonastavec, coz taky neni k zahozeni, kdyz vezmu v potaz, ze kvalitni s LCD asi za rozumny peniz zadny nenajdeme Jen si nejsem jisty, jak je to u neho (respektive vseobecne u mikroskopu) s tim okularovym mikrometrem pro mereni vytrusu (zda to byva soucasti, nebo je to dokoupitelne prislusenstvi)
Cena neni uplne lidova, ale da se prekousnout.
Ja naposledy pouzival mikroskop nekdy na gymnaziu a tudiz je to pro mne vcelku spanelska vesnice a nerad bych koupil nejakou blbost
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 11. dubna 2013 8:32 |
 |
|
Já rozhodně nejsem znalý v této oblasti natolik, abych mohl něco poradit. Zvláště u levnějších kusů bych se bál i kvality kus od kusu. Proto bych doporučoval udělat to samé co já kdysi. Vzal jsem houbu a nebo nějaký vzorek a jel jsi si mikroskop do krámu vyzkoušet. Udělal jsem pár fotek. Doma pečlivě zkouknul, ukázal zde na webu k pozouzení ... a pak se rozhodl pro Olympus - poměr cena výkon byl neodolatelný - prodali mi demo stroj za polovinu. Myslím, že jiná cesta než to předem vyzkoušet není vhodná.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krakalek
|
Zaslal: po 15. dubna 2013 19:20 |
 |
|
diky za odpoved, Bobe, tak to tedy bude jeste boj ! No, snad z nej s Emilem vyjdeme jako vitezove
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|