Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Anketa na domovské stránce
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 9:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bob napsal:
Akorát nevidím velký rozdíl mezi jedničkou a dvojkou ... na papíře/displeji ano, ale ve skutečnosti je to asi stejná sorta.

Podle mě, Bobe, je právě mezi jedničkou a dvojkou dost velkej rozdíl! Do dvojky bych bez váhání zařadil třeba Tebe i sebe, houby nás zajímají víc než běžného "konzumenta", 50 latinskejch názvů máme taky v malíčku, ale na opravdové machry typu Martina Kříže, Michala Mikšíka, Aleše Víta apod., zatím pořád ještě nemáme, a když budu mluvit za sebe, ani mít nikdy nebudu! Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 9:55
  Předmět: Ale no tak pánové
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta jednička má být určena opravdu jen a jen pro ty, kteří se oborem živí. dvojka je pro Vás , Boba, Sleye, MK, MM , AV atd. Trojka je pro mne, a mě podobným, kteří nemají pocit, že by je houby braly až tak, aby si pořídili "mikroskop a činidla", ale zároveň Tuší, že existuje "smrž, zelánka, slizečka ocasatá atd" čtyřka pro lid který rozlišuje "praváky a salakvardy" a pětka pro zbytek světa. Prosím nehádejme se o hranice. Vždyť je nelze přesně určit. Je to jen anketa pro hrubý přehled o tom, kdo navštěvuje tyhle stránky. A to mi připomíná, proč by neměla být možnost kliknout se někam i pro náhodného návštěvníka, který se neregistruje?
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 9:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem taky asi jednoznačná dvojka... Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 10:15
  Předmět: Re: Ale no tak pánové

Copajetotuto napsal:
Prosím nehádejme se o hranice...

My se nehádáme, jen diskutujeme. Ale právě stanovení hranic je podle mě důležité - pokud si chceme udělat pravdivý obrázek o složení návštěvníků těchto stránek, musí být z těch hranic každému jasné, do které kategorie se má zařadit.

Martin Kříž napsal:
Já jsem taky asi jednoznačná dvojka... Smile

No, možná se mykologií neživíš profesionálně, ale těch hub poznáš určitě minimálně 2x víc než já Very Happy Hlavně Tě zajímají i takové houby, které v poslední době zhusta přibývají v našem Atlase a které mě naprosto nevzrušují. Navíc si troufám tvrdit, že určitě máš i ten mikroskop a činidla, o kterých psal Copajetotuto Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 12:10
  Předmět: Re: Ale no tak pánové

Sley napsal:
Navíc si troufám tvrdit, že určitě máš i ten mikroskop a činidla, o kterých psal Copajetotuto Very Happy

Činidla mám jen ty nejzákladnější, mikroskop bohužel. Sad Výhledově bych si ho velmi rád pořídil, ale mám o nich minimální přehled... Ona to bude i otázka peněz.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co třeba takhle? Zkuste dát návrhy

0. Bůh - nebudeme zařazovat Smile

1. Smotlacha - Zabývám se mykologií na profesionální úrovni
2. Smotlachův asistent
3. Smotlachův student - Někde mezi houboznalcem a mykologem
4. Zkušený houboznalec - sbírám či rozeznávám desítky druhů
5. Houbař sbírající převážně klasické houby
6. Houby mne více méně až tak moc nezajímají
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 12:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bob napsal:
Co třeba takhle?

Tohle je strašně přitažené za vlasy. To už spíše ty možnosti předtím.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 12:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Navrhuji:

první příspěvek od copajetotuta.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 12:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tohle??? Já se tam rozhodně nenacházím Sad Zatímco směrem dolu je to rozkvedlaný o sto šest, nahoře bych byl ve stejné sortě jeko MK, TH, gekko, mat, a další ... to nejsem a nikdy nebudu !!! Na to nemám !!!

1) Mykolog profesionál (páč mě to živí) neboli ten, kdo se profesně zabývá houbami
2) Mykolog amatér (páč mě to baví) neboli ten, kdo projevuje hlubší zájem o houby. Jako rozlišovací znak bych vzal třebas znalost alespoň 50 ti latinských názvů hub.
3) Mykofág ("Houbožrout" a houbosběrač). Neboli ten, kdo nepatří do prvních dvou kategorií, ale jeho okolí za ním pravidelně chodí, neboť je znám jako ten, kdo rozeznává "všechno".
4) Hřibojed (jak to nemá zezdola ďurky je to jedovatý) neboli běžný houbař který rozezná kromě hřibovytých i lišku a tu a tam možna něco dalšího
5) Odpírač ( Je to jen shnilá hlína) pozná že to co držíme v ruce je houba, ale je mu jasné, že kromě těch z TESCA se jiné nejedí, páč jsou jedovatý.
6) Co je to (houbu používá v koupelně a víc už není schopen rozeznat)
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 13:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bob napsal:
Tohle??? Já se tam rozhodně nenacházím Sad

Souhlas, já taky ne. Navrhoval bych pro nás přidat jednu kategorii mezi 2) a 3), popř. přejmenovat kategorii 1), protože nevím, jestli se tady někdo, kdo je opravdu profesionálním mykologem (nemyslím podle znalostí, ale tím, že to má jako zaměstnání) vyskytuje.

Houby umí na jedničku Bůh, na dvojku Smotlacha, na trojku.... Smile
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 14:22
  Předmět: Ach jo

Tak mám pocit, že se debata pomalu řítí někam, Kde jsem neměl představu, že by mohla být. Já rozumím tomu, že se nechcete dávat na úroveň MK či dalších, ale takhle se to dostává do poloh, kdy by bylo nutné vytvořit kategorii pomalu pro každého jednotlivce zvlášť. A to myslím není účel. Narvat 70 lidí do 4 -5 - 6 - 7 skupin prostě nejde tak, aby se i v rámci jedné skupiny nepotkali lepší a horší. Stejně tak mám obavu, že pokud se k anketě dostanou jen ti, kteří budou registrovaní, tak by možná stačily jen dvě skupiny. 1, Zabývám se hlouběji 2, Houbařím
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 14:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vy jste furt samá anketa,ale já chci raději smrže!!!!!! Confused Razz
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 14:36
  Předmět: Re: Ach jo

Copajetotuto napsal:
Tak mám pocit, že se debata pomalu řítí někam, kde jsem neměl představu, že by mohla být.

...ale zase je aspoň sranda, ne? Very Happy

Copajetotuto napsal:
Já rozumím tomu, že se nechcete dávat na úroveň MK či dalších, ale takhle se to dostává do poloh, kdy by bylo nutné vytvořit kategorii pomalu pro každého jednotlivce zvlášť.

To asi ne, ale co bys dělal, kdyby ses měl zařadit do jedné ze dvou kategorií, a přitom ti v kat. 1 by Tobě samotnému připadali na Tebe "moc chytří", a do kat. 2 by ses taky nechtěl napsat, protože tam by byli zase ti "moc hloupí"...
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 15:48
  Předmět: Nu to víš

Tenhle problém mám pořád. Buď jsem moc hloupej, nebo chytrej. Ale už jsem se stím naučil žít a píšu se k chytřejším. Tím dělám ze svého problému jejich problém.
Jinak se pomaličku dostávám do stádia, které trefně popsal pantáta. Já chci smrže!!! Taky!!!

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 04. dubna 2006 17:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co třeba takhle:

1) Mykolog profesionál - píšu knihy a přispívám do odborných časopisů, ... (příklad: Smotlacha, Baier, Antonín, Hagara ...)
2) Mykolog amatér - čtu odborné časopisy, učástním se mykologických průzkumů, komunikuji s profesionály, ... (příklad: MK, TH, mat60, ...)
3) Mykolog snaživec - chtěl bych alespoň v některých rodech dosáhnout profesionální úrovně, zajímají mne všechny houby, ... (příklad: Bob, Boletus, ...)
4) Houbař vášnivý - Spíše než mykologie mne zajímají houby jedlé, ale sbírám k jídlu i to, do čeho ostatní kopou. (příklad: ... nerad bych se někoho dotknul)
5) Houbař příležitostný - tu a tam si seberu nějakou tu klasiku. (příklad: moje mamka)
6) Přírodofil - na houby se spíše jen koukám a jinak mne to více méně nezajímá. (příklad: kolega Klihe)

Nižší kategorie bych odřízl protože tu takoví asi registrovaní nejsou a pokud ano asi jim je jedno co tu je protože jinak lze asi obtížně pochopit důvod jejich registrace.

Část těch možností se stejně týkají spíše chuti k jídlo než nějaké odbornosti - nemotal bych dvě ankety dohromady.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru