Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 21. února 2006 15:13 |
 |
|
Pravdu má asi Lupo, protože autoři by prostě neměli hlasovat vůbec ... pak je i dle mého pohledu vše OK. Ovšem v případě našem to prostě nelze protože by nezbyl skoro nikdo na hlasování tak jak říká Lupo. Jenže stav, že "musím" hlasovat pro konkurenci je pro mne taky nepřijatelný a pokud se nad tím zamyslíte, tak mi budete muset dát taky za pravdu, zrovna tak, jako dávám já vám. Já jsem sem napsal jak budu hlasovat má jakási nevýhoda je v tom, že jsem nedal do všech soutěží fotky, a to zkrátka proto, že se za ně stydím a hlas bych jim prostě nedal a i kdybych je do soutěže dal, tak bych jistě hlasoval pro někoho jiného. Naproti tomu ty hlívy se mi povedly (dle mého soudu) a je (dle mého soudu) zcela objektivní když jim dám hlas, protože se mi líbí nejvíc. Jak jinak zde hlasujeme? Hlasujeme tak, že označíme tu co se nám líbí nejvíc. To, že se mi libí nejvíc ta moje nemusí být vždy pravda - viz. ona skutečnost, že mé ostatní fotky se mi tak moc nelíbí, že je vám ani nebudu ukazovat a cpát se s nimi do soutěže - nedám jim žádný hlas a hlas dám někomu jinému - není to snad "důkaz" objektivnosti? Skutečnost, že každému se líbí něco jiného je prostě taková, že každý názor je subjektivní a zároveň objektivní - záleží jen na úhlu pohledu. Máme čtyři soutěže a pouze v jedné budu hlasovat sám pro sebe ... protože hlasovat "musím" ... nedělám to kvůli tomu abych si pomohl, ale kvůli tomu, že vyjadřuji svůj názor na uveřejněné fotografie. V ostatních soutěžích nebudu hlasovat pro své fotky - buduli tam nějaké třeba mít. No a ten můj hlas pro mou fotku také ještě není jisté, protože třeba tam dá někdo ještě něco, co se mi bude líbit ještě více. Pro příklad uvedu, že kdybychom všechny souteže spojili a měl bych hlasovat pro tu nejlepší fotku pak to asi nebude ta moje ale ... nechci nikoho ovlivnit
stejně je to prča jak dokážem tlachat o takové kravině jako je soutež které nikomu nic nepřinese  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 21. února 2006 15:24 |
 |
|
Myslím, že Bob to vystihl úplně přesně a bylo by namístě říci pro tohle téma jedno velké společné HOWGH !!!
Nebo ne???  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivo

|
Zaslal: út 21. února 2006 17:30 |
 |
|
Ještě by mě zajímal Boletův názor..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 21. února 2006 22:47 |
 |
|
Pantáta napsal: |
Myslím, že Bob to vystihl úplně přesně a bylo by namístě říci pro tohle téma jedno velké společné HOWGH !!!
Nebo ne???  |
Ne. Už proto, že Bob to bere jako sociologický průzkum a sám poznamenal, že se této diskuse jen tak zbavit nechce.
Bobe, já ti v základních obrysech rozumím, ale fascinuje mě, že ani trochu necítíš moment trapnosti okamžiku, kdy budeš hlasovat pro vlastní fotku. Tady už nepomůžou argumenty, buďto si to někdo uvědomuje, nebo prostě ne. Zkusím to napsat ještě jinou cestou. Je samozřejmé, že nejsprávněji by autoři neměli hlasovat vůbec. Víme ale, že v našich podmínkách to není možné. Jako na vcelku přijatelný kompromis nahlížím na to, že soutěžící hlasovat můžou, ovšem maximálně nezaujatě. Myslíš, že obodování vlastní fotky je nezaujaté? Podle mě je to nad slunce jasná vrcholná ukázka zaujatosti, ať už je tvá hlíva supernejdokonalejší. Stále mi z toho jako ono kompromisní řešení vychází nejvíce varianta, že pro vlastní snímky nehlasujeme. I když jsi to třeba nikdy neslyšel a i když by to snad dosud nikde nikdy neexistovalo!
A tahat sem otázky minulosti našeho státu mi přijde fakt trochu zbytečné. Ne, nejedná se o její výsledek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivo

|
Zaslal: út 21. února 2006 23:21 |
 |
|
Dobrá, nebudu čekat na Boleta.
Martine Kříži, musím se Ti omluvit, že jsem Tě v tom nechal skoro samotného. Jen mám ještě nějaké nedotažené věci s Bobem z kuchařky, tak jsem nechtěl, aby vznikaly nové komplikace. Stojím plně za Tvými vyjadřeními....ani písmenko nepřečnívá.
Navíc:
1. kdo si dovolí jen tak z plezíru máznout diskuzi (jakési NAŠE duševní bohatství) a pak následně tvrdit, že neměla obsah......no dovolte, udělejte to ještě pár krát a budete tady diskutovat sami (hovořím k adminům)
2. onu původní diskuzi jsem vlastně rozpoutal já, neb jsem vůbec netušil, jak se soutěž bude hodnotit (a mě většinou zajímá technická stránka věci....ty ostatní vnímám jaksi podpráhově) - tady si kladu otázku: kdo to vede, že vyhlásí několik soutěží (byť bez výher) a teprve těsně před uzávěrkou dohání pravidla?
3. nezlobte se na mě, ale já si do posledního okamžiku myslel, že si z nás Bob utahuje a hle, on to myslí vážně - dávat hlas sám sobě - nestoudnost a ztráta schopnosti kontrolovat svůj narcis - no Jardo, nejen že zde něco nevoní, tady něco zapáchá
4. asi už nyní nic nespravíme......pokusme se však zamyslet nad tím, co udělat pro tyto stránky, aby třeba za půl roku byla na nějaké soutěži účast podobná jako na slovenském nahuby (všimli jste si toho čísla účasti? - to opravdu není z oblasti Akta-X). To chce, Bobe, z těchto stránek udělat stránky navštěvované, oblíbené a sympatické....tam by ses měl zaměřit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: st 22. února 2006 0:15 |
 |
|
Ivo napsal: |
Ještě by mě zajímal Boletův názor..... |
Promin dostal sem se k tomu až ted...myslím že by bylo opravdu dobrý aby si účastník soutěže nemohl dát hlas sobě. Tímto je plně zajištěna objektivita soutěže. Pakliže si ho bude moci dát tak už to nikdy objektivní nebude protože se prostě najde vždycky někdo kdo to zneužije myslim že je to nejčistší řešení který nenabádá k žádným pochybám a spekulacím
Naposledy upravil Jirka Kohl dne st 22. února 2006 0:18, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivo

|
Zaslal: st 22. února 2006 0:17 |
 |
|
Sláva......čerstvý vzduch.....nejsou tyto stránky pohřbené...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 22. února 2006 10:15 |
 |
|
Hmmmm To jsem netušil jak moc je to s námi špatné
Soutež jsem vyhlásil já a byla vyhlášena v duchu toho, že si tu těch pár lidí co sem chodí tak nějak důvěřuje a tak si mohou jen tak aby řeč nestála zasoutěžit ... v tom se přihasí další lidi a začínají se šťourat v tom, jestli to bude regulérní a jestli to bude dostatečně objektivní a jak by se to mělo a jak by se to nemělo ... prostě češi Jenže ono o nic nejde! Nikdo nic nevyhraje! Taky zde řešíte, že soutěž dopadne nefér, aniž by jste ten výsledek věděli!!! Nestrašte!!! Já považuji všechny lidi co jsem chodí za slušné a objektivní. Když řeknu že dám v každé kategorii hlas té fotce, která se mi nejvíce líbí, bez ohledu na jejího autora, tak jsem neobjektivní a měl bych se stydět, za to, že je to v jedné kategorii zrovna moje fotka ... jen tak mimochodem ... Pepa vyměnil jednu fotku hlívy a musím konstatovat, že se mi líbí stejně jako ta moje ... možná si ten hlas přeci jen nedám Dát hlas sobě není žádná hanba ani nefér. Pokud si ten hlas nekonec dám, tak se k němu hrdě přihlásím ... pokud to bude jedinej hlas která má fotka dostane, propadnu se hanbou!!!
Bolete, sorry, že jsem tě do toho zatáhl, jen jsem tě jendou uvedl jako příklad člověka, kterému také asi nesmím dát hlas, protože spolu občas chodíme na houby
Ivo, jestli z tohoto webu může někdo udělat velmi navštěvované stránky, tak to nejsou admini, ale ty lidi co sem chodí a co pro tento web udělají, takže jestli nám všem chceš pomoci, tak s chutí do toho ... ruku na srdce ... co jsi pro vyšší návštěvnost tohoto webu udělal ty?
Pokud tato diskuse byla smazána ... je to plně v kompetenci adminů ... ty tenhle web založili, rozvíjejí, udržují ... blablabla ... a hlavně hlídají myšlenku tohoto webu, aby se nerozplizla jiným směrem ... několikrát jsem psal s jakým cílem tento web vznikl ... vznikl kvůli houbám a pro houby, a né kvůli fotografické soutěži či promakané kuchařce ... teď už ti Lupo rozumím, proč jsi to smazal ... teď to nemaž a nech to tu jako odstrašující ukázku kam to vede, když se začneme bavit o "nesmyslech".
Ivo, Martine, ... to že se tu bavíme víceméně jen tři by nám mělo jasně zavelet, že je to problém minoritní a nikoho vlastně moc nerajcuje. Výhoda oproti nahouby.cz je v tom, že tahle diskuse jede mimo a ten kdo nechce ji nemusí sledovat a být jí obtěžován.
Soutež nějak proběhne a pak můžete vznést případné protesty. Není to žádná soutěž o ceny a nemá víceméně žádná pravidla, tak z toho nedělejte kdovíjakou vědu, prostě si tu ukážeme fotky a kliknem na tu která se nám líbí nejvíce a tím to zase skončí. Nejde o soutež, ale o přátelskou zábavu na zimní večery a zimní vycházky a podobně. Nic víc než přátelské posezení u monitorů. Přátelé nemusí mít hlídací psi na svůj názor ... řídí se svědomím a to musí k "objektivnímu" hlasu stačit.
Pro sichr, možná jsem jediný, který je zatím nakloněn dáti hlas své fotografii a tak to vyřeším ku spokojenosti ... vzhledem k tomu, že obmítám hlasovat proti svému objektivnímu názoru v soutěži Hlíva hlasovat pro jinou fotografii než pro tu která je dle mého nejhezčí, zdržuji se hlasování v celé této kategorii. Jestliže nesmím dát hlas fotce o které si myslím, že je nejlepší, protože není slušné dát případně hlas sám sobě, nenuťte mne dávat hlas fotografii o které i to prostě nemyslím. Tímto končím své příspěvky na toto téma.
Doufám, že soutež dopadne tak jak od začátku předpokládám, tj. že si pár přátel přátelsky ohodnotí fotky a třeba k nim i podiskutujeme, a poklabosíme, co je na nich dobré a co špatné, a vezmeme si z toho něco pro další naší činnost. To pivo pro vítěze v každé souteži platí, ten kdo pivo nepije, dostane tatranku, ten kdo tatranky nejí dostane dobrou radu. Soutěž sponzorují chlapci, kteří mi neustále nutí peníze za naftu když někam jedem ... doufám, že vyhrajou oni, ale hlas jim nedám, to se ví, to by nebylo košér ... ba né, jestli mi mé svědomí bude říkat, že jim hlas dát mohu, protože je jejich fotka nejlepší, pak jim ho dám ... zkrátka bez ohledu na to, jestli jsem autorem já nebo můj kamarád nebo kdokoli jiný.
Znáte ten fór o želvičkách? Přijde mi velmi trefnej. To jsou takhle tři želvičky na poušti a musí najít vodu a tak jednu ze svých řad vyberou a ta prý dojde vybraným směrem kouknout, zda tam není oáza. Ty dvě na ní ale musí počkat na stejném místě. Tak vyrazí. Když se několik let nevrací, řeknou si ty dvě, že se jí asi něco stalo a že tam asi voda není a vydají se hledat jinam. Když udělají pár kroků, tak z křoví vyskočí ta třetí a zařve: "Když si tedy nemůžeme věřit, tak já nikam nejdu!" ... kdysi mi to přišlo vcelku vtipný, když teď v tom vidím různé paralely k naší "soutěži" už mi to tam vtipný nepřijde. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

|
Zaslal: st 22. února 2006 10:28 |
 |
|
Ano - tohleto je trefné!!!!
"Přátelské posezení u monitorů"
A v-v-v-vo tom to je .....
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 22. února 2006 11:39 |
 |
|
Ivo, nařknout kohokoli, kdo má jiný názor, že je to "nestoudnost a ztráta schopnosti kontrolovat svůj narcis" je přesně za hranicí slušnosti, která je jediným nepsaným pravidlem tohoto webu. Ber to jako první varování. Pokud tu budeš kohokoli osočovat či přímo urážet bude tvůj přístup na tento web k lítosti nás všech ukončen. Tento web není www.nahouby.cz kde si každý může dělat co chce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
umelec

|
Zaslal: st 22. února 2006 21:25 |
 |
|
No konečně nějaký vzrůšo jako ve vile vyvolených jinak bych řekl že nejlepší hlívu má jako všude jinde mat60 teda z čistě uměleckého hlediska  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

|
Zaslal: čt 23. února 2006 10:25 |
 |
|
Myslel jsi z uměleckého nebo Uměleckého hlediska????
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 23. února 2006 23:43 |
 |
|
Přátelé, po přečtení statí na této straně se ve mě probouzí velké množství smíšených myšlenek, z nichž některé asi nemá cenu uveřejňovat. Pár postřehů si však neodpustím.
Ivo, děkuji za podporu, omlouvat se mi nemusíš. Jednoduše mám na něco vybudované názory, které, nastane-li čas, nebudu váhat prezentovat a nevyžaduji k tomu podporu. I kdybych v tom sám zůstal, nic se pro mě nemění.
Bobe, v jednom s tebou souhlasím plně. To aby tuto diskusi Lupo nemazal. Ale není třeba k tomu dodávat proč. Na to ať si přijdou případní nově příchozí uživatelé sami.
Bob napsal: |
Hmmmm To jsem netušil jak moc je to s námi špatné  |
"s námi"... ??? ...
To jako s námi všemi? Jestli ono to nebude o chloupek jinak...
Bob napsal: |
Jenže ono o nic nejde! |
Tady důrazně a hlasitě nesouhlasím. Už jsem psal, že jde o princip. Když o nic nejde, tak proč si tak tvrdošíjně neustupoval z hlasu pro svou fotku. To mi není jasné...
Tak ve třetině tvého příspěvku ze st únor 22, 2006 9:15 am mi přišlo, že píšeš o ničem. Proč by Ivo měl dělat cokoliv pro návštěvnost tohoto webu, když je právě návštěvník tohoto webu?... Že se tu bavíme jen tři ti může zavelet, že je to problém minoritní a nikoho nerajcuje. Mně to však dokladuje cosi jiného. Je skutečně špatné, že se zde nechtějí přít více než tři lidé? Nač požadovat hádavost ode všech? Skoro si myslím, že ti, co pokládají za marné sem přidávat názor (a tím už se pustit do konfliktu...), udělali lépe než třeba já...
Lehce bych naťuknul ještě otázku náchylnosti k jednostranému pojímání hranice slušnosti. Podotkl bych, a to si uvědomme, že Ivova tvrdá slova jsou již reakcí na něco. A znovu se můžeme bavit o tom, jestli je horší tato reakce, nebo podněty, které ji vyprovokovaly. Ale nedělejme to, výsledek by byl co do rozložení názorů stejný, jako v případě řešeného problému. Jen se domnívám, že výhružka o ukončení přístupu na tento web byla poněkud předčasná. Bobe, jen abys nakonec měl co ukončovat...
Pokud jste při čtení mého příspěvku nedošli až do těchto míst, udělali jste dobře . Přesto bych se ho rád pokusil dopsat méně pesimisticky. Přátelské pozezení u monitorů je i v případě fotosoutěže nadále v platnosti. A na hlasování jsme se snad konečně shodli. Všichni budou hlasovat pro nejhezčí fotku, která není vlastní, a Bob, v případě, že uzná svou fotku jako nejlepší, tak hlasovat nebude, aby neukřivdil sobě ani ostatním.
Tak že by teď už to bylo konečně vyřešeno?
Nebo ne?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 24. února 2006 9:14 |
 |
|
Martin Kříž napsal: |
...náchylnosti k jednostranému pojímání hranice slušnosti. |
BEZ SOUVISLOSTI s ostatním textem jsou ony hranice slušného chování na Internetu popsány např. zde:
http://www.lupa.cz/clanky/netiketa/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: pá 24. února 2006 10:15 |
 |
|
Martine máš pravdu a ve všem s Tebou souhlasím, dokonce i s Ivem souhlasím, zejména o tom, že jsem narcis ... klobouk dolu hoši ... ani jeden jste mne v životě neviděl, ale méte mne koukám přečteného. Nechám to již bez komentáře. Nebudu dělat vůči nikomu žádné výpady ani nikoho osočovat či urážet či jen obviňovat z toho, že si chce pomoci. Nechme to být. Názory jsme si napsali a nikam se to již asi nehne. Nevím jak to přesně myslíš, ale mne z toho co jste tu s Ivem napsali plyne jediné: Pokud dám hlas fotce, o které si myslím, že je nejhezčí, pak je můj hlas plně objektivní jen potud, pokud to není fotka moje. Alias, pokud dáš náhodou hlas sám sobě jsi "podvodník". S tím já se nikdy neztotožním a pokud musím hlasovat v soutěži, kde se zároveň účastním, pak se budu řídit svým svědomím. A to se ukáže ve výsledku a až po soutěži a nikoli před ní.
Nebudu zde poněkolikáté rozebírat proč a kvůli komu tenhle web vznikl, právě na účasti v této diskusi je to možná vidět, ale nechci mluvit za ostatní a tak to prostě beru tak, že je jim to trochu jedno...
Martine, nesmírně si vážím toho co pro tenhle web děláš, tj. zasvěceně přispíváš k houbovým otázkám a povídáš si se mnou o čemkoli Jsem nesmírně rád, že tu jsi a byl bych nerad, aby jsi sem přestal chodit - byla by to pro tento web těžko nahraditelná ztráta.
Ivovi, jsem se snažil vysvětlit, jak se člověk má chovat k lidem které nezná, a že je na tomto webu prostě nepřípustné někoho osočovat či urážet. Chtěl jsem, aby mi potvrdil, že je slušný člověk a jenom to špatně chápu. Napsal mi, že se o tom se mnou bavit nebude, a že on dělá všechno dobře, a je to tedy OK ... nevím kdo je tu pak narcis. Ve spojení toho, že často používal přisprostlá slova, které mu Lupo obětavě retušoval na pííp nebo slušný ekvivalent ... jsem mu pozastavil přístup na web, a to do doby, než mi pošle email, kde bude napsáno prosté: Ano, bude se na webu chovat slušněji než doposud. Nedopustím, aby se tento web stal čímsi co je mládeži nepřístupné jen kvůli tomu, že si nškdo myslí, že je středem kybervesmíru a pod rouškou anonymity se chová jako pražský řidič u přechodu pro. Tento web je pro všechny bez ohledu na vyznání, vzdělanost, zájmy, věk, ... ale jen a jen slušně. Budu rád, až sem začne třeba chodit i Atlásek z nahouby.cz ten si tu jistě přijde na své a bude mu tento web zdrojem mnoha informací a kontaktů. Web je pro všechny a pro všechno co se hub dotýká. Já navíc tvrdím, že web je nás všech co sem chodíme a co to tu aktivně rozvíjíme (pokud se mezi to pevné jádro můžu počítat). Tento web nebude nikdy takový jaký ho udělají admini, ale takový jaký si ho udělají návštěvníci. Snad i proto jsem se Iva ptal, co pro tento web udělal on. Tento web je nástroj k nějaké smysluplné činnosti ve všech koutech mykologie i houbaření a lidství ... ale všechno jen a jen slušně. Pokud někdo chce dokazovat jak moc si umí formou textu vyskočit na toho či onoho, pak ať jde na www.novinky.cz tady se žádné agresivní chování a osobní napadáni trpět nebude. Je jisté, že tento web stejně jako kterýkoli jiný nebude vyhovovat všem, ale ti co stáli u jeho zrodu a ti co ho rozvíjejí formou příspěvků do atlasu či diskuse či jinak... jsi to i ty Martine, kterýmu tento web začíná patřit...
Ze všeho včerejšího dění mi bylo vážně šoufl. Bylo to poprvé, co jsem někomu zakazoval přístup. Celou noc jsem nespal a přemýšlel, jestli jo nebo ne, jak zajistit hlasování. Vymýšlel jsem spoustu variant, ale všechny jsou tak strašně časově náročné, že to není v mých silách zorganizovat. Pořád se mi prostě vrací ta myšlenka, proč jsem tu "soutěž" vyhlašoval a proč je kolem toho takovej humbuk. Já myslel, že si jen ukážeme fotky, vyberem ty nejhezčí a dáme je třeba do Atlasu, ži se podívám jak to dělají jiní a poučíme se vzájemně a přátelsky ... slovo SOUTĚŽ to asi celá zhatilo Super hlasovací systém mají na jedno webu o fotografování, ale nevím z hlavy adresu. Známkují tam fotky jako v ruské škole (pět je nejvíc) a výsledkem je průměrná známka, přičemž je vidět kdo dal jakou známku a ta co dal sám autor je označena červeně ... nevím teď, jestli se započítává do průměru, ale ať tak nebo tak jasně demonstruje onu objektivitu sám k sobě - kdo se nechce shodit nehlasuje pro svou fotku. Kdo chce hlasuje a lidi vidí jestli je objektivní a nebo je jeho pětka jen mezi jedničkami ostatních. S pořadím to nic neudělá, ale nahá pravda se ukáže. My to bohužel nemůžeme takto udělat, protože prioritou tohoto webu není mít super systém na hodnocení fotografií ... třeba časem bude, ale jsme tu kvůli houbám. Jestli Martine ti leží na srdci ona regulérnost souteže, pak se toho můžeš chopit a uděláme to následovně (myšlenka ze 4:37 dnes v ránoci.
1. Na konci února stáhnu všechny fotky k sobě na komp a vytvořím HTML stránky s náhledy a fotografiemi.
2. Umístím stránky na web.
3. Lidi cvaknou na tlačítko odeslat hlasování a ke každému čislu fotky dají body od jedné do pěti, plus komentář co je na fotce fajn a co je špatně. Odešle ti to na email.
4. Ty všechno zpracuješ do textového souboru. Kdy ke každému číslu fotografie setřídíš její hodnocení a reakce. Vypočteš průměrné body. A sestavíš pořadí. Pošleš soubor mne.
5. Všechno převedu na HTML soubor, doplním fotkami a vystavím na webu. Hotovo.
Mne se do toho vůbec nechce, protože jsem tu kvůli houbám a nikoli kvůli nějaké polosoutěži. Přijde mi, že je tohle mezi přáteli zbytečné, ale rád to udělám, pokud mi s tím pomůžeš tak jak jsem naznačil. Celé nám to zabere dost čast - snad nepropásnu kvůli takové maličkosti smrže
Co ty tedy na to? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|