Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 11:28 |
 |
|
No, když už se toto téma opět otevřelo ... monitor si pochvaluji hlavně kvůliva jeho kvalitě obrazu a nikoli množství bodů ... ikdyž teď se mi toho na plochu vejde mnohem více
Pokud jde o kvalitu obrázků a jejich velikost ... asi nejsnadnější by bylo, kdyby "mazáci" či každý kdo má vysokou sebekázeň dostali povolenku vkládat větší soubory. To je asi nejjednodušší cesta.
Na druhou stranu je otázka, zda sem nedávat v podstatě jen náhledy toho, co můžete nabídnout/prodat nějakému vydavateli ve vysoké kvalitě. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 15:35 |
 |
|
st 04. listopadu 2009 6:15 Bob napsal: |
Jak to myslíš? |
Myslím to tak, že Bob zvětší povolenou velikost fotek, protože se mu ty velký konečně vejdou na monitor!
st 04. listopadu 2009 10:28 Bob napsal: |
Pokud jde o kvalitu obrázků a jejich velikost ... asi nejsnadnější by bylo, kdyby "mazáci" či každý kdo má vysokou sebekázeň dostali povolenku vkládat větší soubory. To je asi nejjednodušší cesta. |
Jsem určitě pro, řekněme 500 kB.
st 04. listopadu 2009 10:28 Bob napsal: |
Na druhou stranu je otázka, zda sem nedávat v podstatě jen náhledy toho, co můžete nabídnout/prodat nějakému vydavateli ve vysoké kvalitě. |
Vždycky tu bude jen náhled. Například i můj blbej 10 Mpix foťák generuje rozlišení 3888x2592. Pro srovnání, rozlišení 30" monitoru je 2560x1600. Navíc převedení do ztrátového formátu JPEG vylučuje jakékoliv další rozumné tiskové zpracování. Ale aspoň ty náhledy mohou být větší a hezčí, méně poškozené artefakty JPEGu.
Naposledy upravil Vlkodlak dne st 04. listopadu 2009 15:50, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: st 04. listopadu 2009 15:43 |
 |
|
Velký se mi vešly i před tím Pochvaluji si kvalitu obrazu a barev  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: út 31. srpen 2010 2:59 |
 |
|
Zároveň opět otevírám diskuzi k tématu, zda 200 kB na obrázek je málo nebo moc. Podle mě zoufale málo, sám při nahrávání musím brutálně redukovat (jak jistě chápete skvostné) originály na degenerované deriváty nehodné pohledu byť průměrně esteticky nadané osoby. Kromě toho se při zmenšení a kompresi ztrácejí detaily, důležité pro určení druhu.
Používám postup:
- RAW, úprava expozice, ostrosti, kontrastu, sytosti barev
- TIF, ořezání
- JPEG, zkusím 1024 delší stranu (sakra málo), 85% kvality
- je to moc velké, snížím kvalitu
- je to moc velké, jdu na 900 pixelů delší strana
- doostřím výsledný JPEG - velikost se zvýší
Kdyby byl limit řekněme 500 kB, nebyl by problém. Ale to se opakuji. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 31. srpen 2010 6:14 |
 |
|
To co s tou fotkou vyvádíš je příšerné Ořízni Raw na 800 až 900 bodů, doladit a pak JPEG a dost. Obvykle je to OK. Pravdou je, že pokud vyfotíš jehličí tak bude i 500 kB málo
Momentálně asi nemůže být o zvětšování velikosti ani řeč. Ale myslím, že platí to co výše.
1. Jsou tu fotky, co si zaslouží 1 MB a jsou tu fotky co si nezaslouží 50 kB, v kombinaci s tím, že uživatel netrpí sebedisciplínou ... nutno asi udělat různá omezení pro různé skupiny uživatelů.
2. Pro 200 kB je též fakt, že je to fotka méně využitelná, a tudíž se méně krade, a máš šanci prodat originál.
3. Teď to nejde neb není místo a čas  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: út 31. srpen 2010 15:05 |
 |
|
út 31. srpen 2010 6:14 Bob napsal: |
To co s tou fotkou vyvádíš je příšerné  |
Mě to baví. Každý krok má své racionální důvody. Od TIFu dál už je to jen zmenšování kvůli limitu 200 kB zde.
Určitě máš pravdu, že některé fotky si nezaslouží nic než smazat. Proti zlodějnám je možné si doplnit podpis nebo vodoznak.
Ad místo - už jsem tu něco nabízel, nebudu se opakovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|