Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Omáčka z openěk
PříspěvekZaslal: Sley, po říjen 21, 2013 7:40 am  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Opeňka měnlivá
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
200 g openěk,
200 ml smetany,
1 vejce,
500 ml kuřecího vývaru,
máslo,
hladká mouka,
sůl,
pepř,
muškátový oříšek,
hrst libečku,
citron
 
Postup přípravy:
Na másle osmažíme opěnky a dusíme je ve vlastní šťávě, dokud nezměknou. Mezitím si připravíme z mouky a hladké mouky jíšku. Jíškou zahustíme vývar a vaříme, dokud vývar nezhoustne. Přidáme podušené houby, nasekaný libeček, muškátový oříšek (trochu), osolíme, opepříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 1 žloutek. Dochutíme čerstvou citrónovou šťávou. Podáváme s knedlíky a vařeným kuřecím masem.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol