Smrž kuželovitý (nebo jiný)
Kačenka česká
Ucháč obrovský
Cibule
Máslo a olej
Pepř
Sůl a bylinková sůl
voda
kvalitní červené víno
trocha jíšky
Postup přípravy:
Žádná velká věda, ale výsledek byl luxusní. Asi tři malé cibule (ca. 2/3 hrnku) jsem osmažil dozlatova na dvou lžicích oleje a dvou lžicích másla. Pak jsem přihodil něco přes hrnek pokrájených smržů, něco přes hrnek pokrájených kačenek a něco přes hrnek pokrájených ucháčů obrovských ... a jednu plodnici destice chřapáčové ... jistě tam nemusí být toto všechno :-) Všechno jsem podusil a vodu odvařil. Dost jsem opepřil, hodně osolil bylinkovou solí (solí málo), přilil jsem dvě deci červeného vína (na kvalitě nešetřete!) a povařil, přidal malou lžičku hotové jíšky. Vařit celkem alespoň 25 minut!!! Upravil jsem konzistenci na přibližně něco jako řidší lečo (přidat vodu nebo raději víno) a dosolil obyčejnou solí. Samo o sobě je to velmi kvalitní, ale!!! Ale když si na grilu upečete plátky z vepřové panenky naložené v troše oleje, ty pak přelijete/přesypete tou smržovitou dobrotou, a dáte k tomu nějaký výborný chléb ... je to na vomdlení dobré!!!
Zdroj: Velmi úspěšný experiment
Zaslal: Vendelín, pá květen 04, 2012 9:45 pm
Vyzkoušel jsem tenhle recept na svém prvonálezu ucháče. A byla to veliká ňamka.
Zaslal: Roman Manak, ne červen 03, 2012 8:34 pm
Zajímavý recept, jen si budu muset počkat. Letos jsem viděl dva smrže, asi desítku kačenek a nula ucháčů, takže bych umřel hlady
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory