Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Polévky
Francouzská houbová polévka
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 29, 2006 6:59 am  
Geografický/národní původ: Francie
 
Vhodná houba: Směs hub
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
400 g hub,
0,2 l smetany,
20 g hladké mouky,
bílý mletý pepř,
2 žloutky,
0,3 l madeiry,
veka,
2 šalotky,
olej,
sůl,
máslo,
petrželka
 
Postup přípravy:
Na másle opečeme jemně nakrájenou šalotku. Přidáme na větší kousky pokrájené houby a mouku. Krátce orestujeme, zalijeme přibližně 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Přilijeme víno a vaříme ještě zhruba 5 minut. Na závěr zjemníme smetanou rozšlehanou s dvěma žloutky a necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem. Podáváme posypané petrželkou s opečenými plátky veky.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Polévky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol