1 balíček listového těsta,
10 hezkých hříbků v celku,
250 g nasekaných hub,
1 až 2 lžíce másla,
1 menší cibule,
2 vejce,
150 ml smetany,
50 g vlašských jader,
sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup přípravy:
Na másle osmahněte cibulku, přidejte nasekané houby. Mezitím ve vroucí osolené vodě povařte celé hříbky, asi 5 minut. Do pánve s cibulkou a houbami přidejte sůl a koření, houby duste 25 až 30 minut, dokud se z nich nevypaří všechna tekutina. Pánev dejte z ohně. Vlijte do směsi smetanu a po jednom vmíchejte vejce a nasekané ořechy. Formu na biskupský chlebíček vyložte vyváleným těstem tak, aby na všech stranách přesahovalo okraje o 10 centimetrů. Vlijte dvě třetiny směsi, vložte hříbky, zalijte zbývající směsí a zabalte. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25 až 30 minut, dokud těsto nezezlátne.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory