350 g kačenek nebo smržů,
50 g másla,
1 dl smetany,
8 topinek,
sůl,
mletý pepř,
petrželka
Postup přípravy:
Pečlivě očištěné houby nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a 30 minut dusíme za stálého míchání na másle. Když je většina vody odpařena, přidáme smetanu a ochutíme. Podáváme teplé na topinkách, ozdobené petrželkou.
Zdroj: J.Teplíková: Houby známé a exotické, Vyšehrad, Praha, 2004
Zaslal: Kudláček, út duben 15, 2008 11:43 am
Stando to vypadá lákavě.
Zaslal: borovec, čt duben 24, 2008 7:39 pm
Pokud ještě najdu smrže,vyzkouším.Topinky já můůůžu!!!
Zaslal: míla, st květen 05, 2010 8:44 pm
Stando, dostala jsem dnes materiál od Forresta, tak zítra bude u nás topinkový večer.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory